ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Δεν δίνει τους SCALP Naval στην Ελλάδα με τις Belharra η Γαλλία

Δεν δίνει τους SCALP Naval με της Belharra η Γαλλία σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν για την τελική γαλλική πρόταση προς το Π.Ν.
Φρεγάτες: Δεν δίνει τους SCALP Naval στην Ελλάδα με τις Belharra η Γαλλία

Φρεγάτες: Δεν δίνει τους SCALP Naval με της Belharra η Γαλλία σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν για την τελική γαλλική πρόταση προς το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Τα όπλα που θα έχουν τα γαλλικά πολεμικά πλοία αν επιλεγούν από την Αθήνα (σ.σ. η πρόταση των Γάλλων έχει περάσει στην επόμενη φάση αξιολόγησης) θα είναι οκτώ Exocet MM40 Block3c και 32 Aster 30 και Aster 15.

Οι γαλλικοί Aster 30 έχουν εμβέλεια άνω των 120 χλμ ενώ οι Aster 15 ή οι VL Mica NG που επίσης παρέχονται είναι για την κοντινή αυτοάμυνα των πλοίων.

Σε σύγκριση με τους Aster 15, οι new-generation VL Mica NG έχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα. Πρώτον είναι πιο φθηνοί και δεύτερον μπορούν να πλήξουν και υπερηχητικά βλήματα.

Για την ώρα, η επιλογή των cruise SCALP Naval, με εμβέλεια άνω των 1000 χλμ δεν έχει πέσει στο τραπέζι.

Πάντως οι Γάλλοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα αν χρειαστεί αργότερα να τους πάρει, γράφει το meretmarine.com.

Τον Δεκέμβριο οι Γάλλοι είχαν ρίξει στο τραπέζι το κρυφό χαρτί των πυραύλων SCALP Naval, oι οποίοι θα μπορούν να χτυπήσουν στόχους βαθειά μέσα στην Τουρκία, με την συγκεκριμένη εξέλιξη να προκαλεί ΣΟΚ στην Άγκυρα.

Η αγορά των SCALP Naval από την Ελλάδα θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Βάσει διεθνούς Συνθήκης απαγορεύεται η προμήθεια πυραύλων άνω των 1000 χλμ εμβέλειας, οπότε ίσως γι αυτό είχαμε αυτή την διευκρίνηση από τους Γάλλους (σ.σ. δεν θα μπορούσαν να τους βάλουν επάνω εξ αρχής), με την όποια συμφωνία να μπορεί να γίνει ξεχωριστά.



Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚαρισμένος Αμερικανός στρατηγός με όσα είδε από τους Έλληνες – Πρώτη φορά τα βλέπω αυτά

Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά Bayraktar στην Αλβανία – Φτιάχνουν κερκόπορτα οι Τούρκοι

Φρεγάτες: Δεν δίνει τους SCALP Naval στην Ελλάδα με τις Belharra η Γαλλία

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Βγάζουν τα ισραηλινά υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο – Μπορούν να εκτοξεύσουν πυρηνικούς πυραύλους

Ο οπλισμός τους περιλαμβάνει τέσσερις τορπιλοσωλήνες 650 χιλιοστών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εικασίες για δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτα και υποβρύχιο από την Ελλάδα, κορβέτα και υποβρύχιο από το Ισραήλ μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτα και υποβρύχιο από την Ελλάδα, κορβέτα και υποβρύχιο από το Ισραήλ μόνιμα στην Ανατολική Μεσόγειο

Σχέδια για κοινή ελληνοϊσραηλινή ναυτική παρουσία με φρεγάτα υποβρύχια και κορβέτα στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο συνεργασίας ταχείας αντίδρασης.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Σχέδιο για ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης

Σχέδιο για ελληνοϊσραηλινή δύναμη ταχείας αντίδρασης

Σενάρια για κοινή ταξιαρχία Ελλάδας Ισραήλ, με τη συμμετοχή της Κύπρου και βάσεις σε Ρόδο ή Κάρπαθο για προστασία κρίσιμων υποδομών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Rafale «Make in India»: Ινδική συμμετοχή στο ραντάρ RBE2

Rafale «Make in India»: Ινδική συμμετοχή στο ραντάρ RBE2

Ινδική εταιρεία μπαίνει στην εφοδιαστική αλυσίδα του ραντάρ RBE2 AESA των Rafale. Συμφωνία Thales και SFO Technologies.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά αντιτορπιλικά: Άχρηστα στο Αιγαίο τα ετοιμάζει για την Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκικά αντιτορπιλικά: Άχρηστα στο Αιγαίο τα ετοιμάζει για την Ανατολική Μεσόγειο

Η Ελλάδα δεν διαθέτει πλοία αυτού του μεγέθους ενώ ο πυρήνας της ελληνικής αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής θα είναι οι τέσσερις ελληνικές Belharra.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα καταθέτει νέα αμυντική λίστα στο SAFE για 787 εκατ. ευρώ – Θα φτιάχνει και πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος

Η Ελλάδα καταθέτει νέα αμυντική λίστα στο SAFE για 787 εκατ. ευρώ – Θα φτιάχνει και πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος

Η τελική απόφαση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών προτάσεων αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες: Έκανε λάθος η Ελλάδα που πλήρωσε τις 4 FDI ενώ μπορούσε να πάρει τις FREMM μέσω SAFE;

Φρεγάτες: Έκανε λάθος η Ελλάδα που πλήρωσε τις 4 FDI ενώ μπορούσε να πάρει τις FREMM μέσω SAFE;

Mήπως λοιπόν η Ελλάδα βιάστηκε να επιλέξει τις γαλλικές FDI και θα μπορούσε να πάρει τις νέες FREMM (οι 2+2 από την Ιταλία θα είναι μεταχειρισμένες);

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Πάνω από 200 γεωτρήσεις για πετρέλαιο – Ψάχνει σαν… τρελή για κοιτάσματα

Τουρκία: Πάνω από 200 γεωτρήσεις για πετρέλαιο – Ψάχνει σαν… τρελή για κοιτάσματα

Η Άγκυρα τονίζει πως η τρέχουσα παραγωγή πετρελαίου, ύψους 180.000 βαρελιών την ημέρα, καλύπτει της ανάγκες καυσίμων για επτά εκατ. οχήματα.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ζηλεύουν οι Τούρκοι τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα – Έχουμε πολλά να μάθουμε λένε

Ζηλεύουν οι Τούρκοι τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα – Έχουμε πολλά να μάθουμε λένε

Με το καθεστώς Ερντογάν να κυνηγά κάθε αντίθετη φωνή, η συζήτηση για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα βγάζει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που «σιγοκαίει» στην τουρκική κοινωνία.

Ελληνοτουρκικά