ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Κοντά αλλά όχι σίγουρες οι MMSC – Καταλύτης η αεράμυνα περιοχής

Φρεγάτες: Σχεδόν σίγουρη εμφανίζεται η αγορά από το Πολεμικό Ναυτικό των αμερικανικών φρεγατών πολλαπλών ρόλων MMSC όμως τίποτα δεν έχει κλειδώσει ακόμα. «Το έγγραφο Ελληνικό αίτημα το οποίο θα καταδεικνύει το επίσημο ενδιαφέρον της χώρας για τις Αμερικανικές φρεγάτες LOR (Letter Of Request) παραμένει υπό διαμόρφωση αφού συνεχώς τα δεδομένα αλλάζουν. Και ενώ επρόκειτο να...

Φρεγάτες: Σχεδόν σίγουρη εμφανίζεται η αγορά από το Πολεμικό Ναυτικό των αμερικανικών φρεγατών πολλαπλών ρόλων MMSC όμως τίποτα δεν έχει κλειδώσει ακόμα.
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Φρεγάτες: Σχεδόν σίγουρη εμφανίζεται η αγορά από το Πολεμικό Ναυτικό των αμερικανικών φρεγατών πολλαπλών ρόλων MMSC όμως τίποτα δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

«Το έγγραφο Ελληνικό αίτημα το οποίο θα καταδεικνύει το επίσημο ενδιαφέρον της χώρας για τις Αμερικανικές φρεγάτες LOR (Letter Of Request) παραμένει υπό διαμόρφωση αφού συνεχώς τα δεδομένα αλλάζουν. Και ενώ επρόκειτο να φύγει για τις ΗΠΑ αυτό δεν έγινε. Παραμένει στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου μέχρι να πάρει την οριστική του μορφή για να αποσταλεί τελικά», αναφέρει ο Κώστας Σαρικάς για το newpost.gr.

Ελληνοτουρκικά: Αντικατάσταση των ελληνικών drones Sperwer με τα σούπερ UAV Patroller

Mπορεί οι ΗΠΑ με την προσφορά ως πλοίων ενδιάμεσης λύσης των Arleigh Burke να κέρδισε μέτρα στην κούρσα όμως το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Tι γίνεται με την αεράμυνα περιοχής

Οι αμερικανικές φρεγάτες πολλαπλών ρόλων MMSC δεν έχουν δυνατότητα αεράμυνας περιοχής με αποτέλεσμα οι γαλλικές Belh@rra να παραμένουν ακόμα στο παιχνίδι αφού εξυπηρετούν τους συγκεκριμένους σκοπούς.

Η Τουρκία διαθέτει οκτώ φρεγάτες με δυνατότητες αεράμυνας περιοχής, ενώ η Ελλάδα καμία.

Αεράμυνα περιοχής απαιτείται για επιχειρήσεις στην ΑΟΖ του συμπλέγματος της Μεγίστης και προς την Κύπρο.

Θυμίζουμε πως η γαλλική Naval Group παρουσίασε μακροχρόνιο πλάνο συνεργασίας με ελληνικές εταιρείες ενώ θα μοιραστεί τη γνώση και την τεχνογνωσία της με το Πολεμικό Ναυτικό.

Τουρκία: Κανένα πρόβλημα! Με τα νέα μας drone διαλύουμε Rafale και F-35

Στόχος των Γάλλων, είναι σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο ανάπτυξης της εταιρείας, Αλέν Γκιγού, να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των πλοίων καθόλη την 30-ετή διάρκεια ζωής τους, αναφέρει το defea.gr.

Μεταφέρουν τεχνολογία  στην Ελλάδα οι Γάλλοι

Eπιθυμούμε να χτίσουμε μια μακρόχρονη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και να εγγυηθούμε την επιτυχία του προγράμματος των φρεγατών και την ελληνική κυριαρχία μέσω ευρείας μεταφοράς τεχνολογίας. Η εγχώρια βιομηχανία θα εμβαθύνει στην απαιτούμενη τεχνογνωσία για την υποστήριξη του κύκλου ζωής των φρεγατών.», σημείωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Η πρώτη Belh@rra θα παραδοθεί στην Ελλάδα το 2023 και θα τεθεί σε ενεργό υπηρεσία το 2025.

Μάλιστα η Naval Group σχεδιάζει να δημιουργήσει Κέντρο Μηχανικής που θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μελετών για τα μελλοντικά πρότυπα των φρεγατών κλάσης Bel@arra, καθιστώντας την Ελλάδα ευρωπαϊκό κέντρο καινοτομίας ναυτικού πολέμου.

Ελληνοτουρκικά: Πολεμικά σχέδια επί χάρτου από τους Γάλλους;

Οι Γάλλοι θέλουν να επενδύσουν σε ελληνικές εταιρείες, δημιουργώντας προστειθέμενη αξία και θέσεις εργασίας για τις επόμενες δεκαετίες.

Η Naval Group υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας με το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Exit mobile version