ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιατί μπορεί να μας επηρεάσει το τουρκολιβυκό ζήτημα

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Υφαντής, εξήγησε πως το τουρκολιβυκό μνημόνιο μπορεί να επηερεάσει τα ελληνοτουρκικά.
Γιατί μπορεί να μας επηρεάσει το τουρκολιβυκό ζήτημα

O καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Υφαντής μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» και αναφέρθηκε στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο και πώς αυτό μπορεί να πλήξει τις τεταμένες σχέσεις -ειδικά το τελευταίο διάστημα- Ελλάδας και Τουρκίας.

«Εστία που μπορεί να “βγάλει σπινθήρες” και να μας οδηγήσει σε ένταση και ενδεχομένως σε κρίση», ήταν η εκτίμηση του καθηγητή, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα που ετοιμάζει η χώρα μας.

Η συνέχεια στα geostratigika.gr

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Ζηλεύουν οι Τούρκοι τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα – Έχουμε πολλά να μάθουμε λένε

Ζηλεύουν οι Τούρκοι τα μπλόκα των αγροτών στην Ελλάδα – Έχουμε πολλά να μάθουμε λένε

Με το καθεστώς Ερντογάν να κυνηγά κάθε αντίθετη φωνή, η συζήτηση για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα βγάζει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που «σιγοκαίει» στην τουρκική κοινωνία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα για να αναβαθμίζει 300 Leonidas – Παραμονεύει η Τουρκία

Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα για να αναβαθμίζει 300 Leonidas – Παραμονεύει η Τουρκία

Τα Leonidas προήλθαν από την Ελλάδα και υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου και την ΕΛΔΥΚ.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τούρκοι: Θα έχει πόρους η Ελλάδα για την υποστήριξη των Rafale και F16 Viper;

Τούρκοι: Θα έχει πόρους η Ελλάδα για την υποστήριξη των Rafale και F16 Viper;

Αν και μεγάλα προγράμματα όπως τα Rafale και τα F16V έχουν προχωρήσει, η σταθερή υποστήριξή τους απαιτεί πόρους.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Θα είναι καλύτερος ο τουρκικός Ατσάλινος Θόλος από την ελληνική Ασπίδα του Αχιλλέα;

Θα είναι καλύτερος ο τουρκικός Ατσάλινος Θόλος από την ελληνική Ασπίδα του Αχιλλέα;

Το ποιο μοντέλο θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό θα κριθεί από το πώς θα συντονίζεται κάθε στοιχείο στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Η Άγκυρα θέλει τα Eurofighter και για να μπορεί να κάνει πλήγματα βαθιά σε εχθρικό έδαφος

Τουρκία: Η Άγκυρα θέλει τα Eurofighter και για να μπορεί να κάνει πλήγματα βαθιά σε εχθρικό έδαφος

Σημαντικό να γνωρίζουν όσοι μιλούν για... ήρεμα νερά στο Αιγαίο τις δυνατότητες που αποκτά σιγά - σιγά η Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζεται για Αττίλα 3 η Τουρκία; Μιλούν για παραβίαση όπως το 1959-1960 στην Ελλάδα και την Κύπρο

Ετοιμάζεται για Αττίλα 3 η Τουρκία; Μιλούν για παραβίαση όπως το 1959-1960 στην Ελλάδα και την Κύπρο

Η περίοδος εκείνη και οι εντάσεις που ακολούθησαν την επόμενη 10ετία οδήγησαν στην τουρκική εισβολή το 1974.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Στον τουρκικό τύπο, οι δηλώσεις του Σπύρου Κονιδάρη παρουσιάζονται ως επιβεβαίωση της ορθότητας της στρατηγικής της Άγκυρας..

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Η Τουρκία να μιλά για κρίσιμο σχέδιο της Ελλάδας και του Ισραήλ, για την ανάπτυξη «μυστικών», όπως χαρακτηρίζονται, όπλων στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το SAFE αλλά τελικά έκαναν λάθος – Χάρηκαν γιατί δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα τα PULS;

Οι Τούρκοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το SAFE αλλά τελικά έκαναν λάθος – Χάρηκαν γιατί δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα τα PULS;

Η Αθήνα ετοιμάζει νέο πακέτο, προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότηση ενώ οι τουρκικές ανησυχίες πηγάζουν και στο γεγονός ότι με τα κονδύλια του SAFE η Ελλάδα θα πάρει τα τρομερά ισραηλινά συστήματα PULS.

Ελληνοτουρκικά