ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οι Ισραηλινοί προσγειώνονται και στην Αεροπορική Βάση της Καλαμάτας!

Μία πρόταση που ήρθε από το Ισραήλ και πλέον θα δώσει ανάσα στην Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με σχετική έκθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας!
Οι Ισραηλινοί προσγειώνονται και στην Αεροπορική Βάση της Καλαμάτας!

Μία ισραηλινή πρόταση που με την ολοκλήρωση της, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα δώσει ανάσα στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) παρουσιάζει σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Τι είναι αυτό το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα που  θα παρουσιάζει σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος;

Αυτό που θα παρουσιασθεί σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή δεν είναι άλλο από μία ισραηλινή πρόταση που με την ολοκλήρωση της, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα δώσει ανάσα στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ).

Οι φάκελοι για το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στην Καλαμάτα βρίσκονται στα χέρια του κ. Παναγιωτόπουλου, όπως και μια σειρά άλλες υποθέσεις, όπως το εθνικό τυφέκιο (υπάρχει, μεταξύ άλλων, και ισραηλινή πρόταση γι’ αυτό) και η ανάπτυξη του εθνικού UAV με ισραηλινή τεχνογνωσία, αλλά και η εξέλιξη του προγράμματος συνεργασιών από το φθινόπωρο και μετά, ή και αργότερα, λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα μπορεί να λειτουργήσει και ως πόλος έλξης για την εκπαίδευση στην Ελλάδα πιλότων μαχητικών αεροσκαφών από διάφορες χώρες της ευρύτερης περιοχής, όπως από την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενδεχομένως από τη Σαουδική Αραβία, αλλά και από χώρες του ΝΑΤΟ όπως η Ιταλία.

Σήμερα στην 361 Μοίρα Εκπαιδεύσεως Αέρος της 120 ΠΕΑ και στην 361 Μοίρα  Υπηρετούν  τα T-6A Texan II.

Η 361 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος (361ΜΕΑ) της 120ΠΕΑ  έχει ως αποστολή την εφαρμογή και την υλοποίηση των προγραμμάτων πτητικής εκπαίδευσης Αρχικού και Βασικού σταδίου των Ικάρων.

Για το Κέντρο αυτό έδωσαν μάχη ο Καναδάς ,το Ισραήλ  και η Ιταλία ,αν και τελικά το κέρδισε  το Ισραήλ. Τα οφέλη για την Πολεμική Αεροπορία, όπως αναφέρονται στη σχετική εισήγηση, αναμένεται να είναι άμεσα.

Κατά την επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ELBIT, της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη πρόταση για την Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα:

* Αναβαθμίζεται το σύστημα εκπαίδευσης στα ελικοφόρα αεροσκάφη.

*Πρόκειται να έρθουν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

*Δημιουργείται νέο σύστημα επίγειας εκπαίδευσης (προσομοιωτές πτήσεως) και,

* θα εκπαιδεύονται οι Χειριστές  πάνω στα νέα Αεροσκάφη

Το  διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο πτήσεων θα είναι με χρηματοδοτική μίσθωση. Στόχος είναι η Καλαμάτα να αναδειχθεί σε διεθνές κέντρο πτήσεων. Η πρόταση των ισραηλινών φθάνει περίπου στο 1,4 δισ. ευρώ, με χρονικό ορίζοντα 20 ετών, ενώ παρέχονται περίπου 10.000 πτήσεις ανά έτος.

Στην Καλαμάτα εκπαιδεύεται αυτή την περίοδο και η Ανθυποσμηναγός (Ι) Μαρίνα Κωνσταντίνου, η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να γίνει αρχηγός στην Σχολή Ικάρων. Εκπαιδεύεται για να πετάξει πολύ σύντομα στο Αιγαίο, ίσως και με μαχητικό αεροσκάφος.

Πηγή: Veteranos.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Ισραηλινοί προσγειώνονται και στην Αεροπορική Βάση της Καλαμάτας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.