Sportime

Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα για να αναβαθμίζει 300 Leonidas - Παραμονεύει η Τουρκία

Τα Leonidas προήλθαν από την Ελλάδα και υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου και την ΕΛΔΥΚ.

Διονύσης Αντωνέλλος 1 λεπτά ανάγνωσης
Η Κύπρος χρειάζεται την Ελλάδα για να αναβαθμίζει 300 Leonidas - Παραμονεύει η Τουρκία
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η Κύπρος οδεύει προς την αναβάθμιση 300 αρμάτων Leonidas, μέσω του προγράμματος SAFE, όπως για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάζεται και η επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας.

Οι κανόνες του SAFE απαιτούν κοινή προμήθεια, πράγμα που σημαίνει πως η Αθήνα πρέπει να δηλώσει επίσημα συμμετοχή για να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των κυπριακών Leonidas.

Τα Leonidas προήλθαν από την Ελλάδα και υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου και την ΕΛΔΥΚ.

Η ελληνική εταιρεία EODH, που δραστηριοποιείται στον τομέα των θωρακίσεων και των συστημάτων παροχής προστασίας σε οχήματα και τεθωρακισμένα έχει καταθέσει σχετική πρόταση για τα κυπριακά Leonidas.

Οι Τούρκοι βλέπουν στην αναβάθμιση των Leonidas, αμυντική σύμπραξη Ελλάδας και Κύπρου, που διαταράσσει τις ισορροπίες και αυξάνει την πίεση στην περιοχή ενώ παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις.

πηγή φωτογραφίας in-cyprus.philenews.com.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Διονύσης Αντωνέλλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα