Η Τουρκία τον χαβά της - Μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο και φόβοι για θερμό επεισόδιο
Συνεχίζεται το ρεκόρ παραβιάσεων από την Τουρκία στον εναέριο χώρο της Ελλάδας. Ποια είναι η απάντηση της Αθήνας.
Απτόητη συνεχίζει η Τουρκία τις προκλήσεις προς την Ελλάδαμε το μπαράζ παραβιάσεων του εναέριου χώρου της χώρας μας να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ.
Οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας φαίνεται πως μπαίνουν σε μία νέα περίοδο έντασης ξυπνώντας τους φόβους για θερμό επεισόδιο. Το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες ημέρες έφερε τις ανάλογες κινήσεις από την Αθήνα.
Ο Ελληνικός στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή στα νησιά την ώρα που οι προκλήσεις των Τούρκων τους έφεραν πάνω από Λειψούς, Αρκιούς και Ίμια.
Για ποιο λόγο επιμένουν σε αυτή την τόσο προκλητική στάση οι Τούρκοι αγνοώντας τις προηγούμενες προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών; Πώς παρουσιάζουν οι Τουρκικές εφημερίδες τα γεγονότα και ποιο μέτρο ενεργοποιεί η Αθήνα;
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα προσπάθησαν να απαντήσουν στην εκπομπή του Mega «Mega Σαββατοκύριακο» ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος.
Τι γράφουν οι εφημερίδες στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες
Οι Τούρκοι όπως φαίνεται και από του τίτλους των εφημερίδων τους προσπαθούν να αλλάξουν την πραγματικότητα για τις προκλήσεις, αντιστρέφοντας το κλίμα και ρίχνοντας τις ευθύνες στους Έλληνες.
Το «φερέφωνο» του Τούρκου Πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η εφημερίδα «Yeni Şafak» αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της προκαλώντας δίχως προηγούμενο:
«Μεγάλη προβοκάτσια από την Αθήνα. Μετά από τα θερμά μηνύματα που έστειλε η Αθήνα αφού η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, τις τελευταίες 3 ημέρες έχουν γίνει 30 παραβιάσεις στον Τουρκικό εναέριο χώρο»
Από την άλλη η επίσης φιλοκυβερνητική «Akşam» προκαλεί επίσης καθώς γράφει κάνοντας εμφανείς τις προσπάθειες να αναστραφεί η εικόνα:
«Ταρακούνησε η Τουρκία την Frontex - Απάντηση στο πολλαπλάσιο στην προβοκάτσια που έκανε η Ελλάδα.»
Για ποιο λόγο γίνονται τώρα οι προκλήσεις και η ενεργοποίηση της αεράμυνας στα νησια
Την ώρα λοιπόν που ο Ερτνογάν βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία προσπαθώντας να φτιάξει τις σχέσεις των δύο αυτών χωρών, οι τούρκοι ακολοθούν άλλη πολιτική γραμμή με τη γειτονική τους χώρα.
Αυτό που φαίνεται να έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό της τουρκικής πλευράς το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τον κ. Δεσποτόπουλο είναι η επερχόμενη συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.
Οι προσπάθειες της Τουρκίας να προσεγγίσουν την Αμερικάνικη πλευρά φαίνεται πως πέφτουν στο κενό. Ταυτόχρονα ο Τζέφρι Πάιατ δήλωσε την ανησυχία του για τις σχέσεις των δύο χωρών έπειτα από τα γεγονότα του 2020 και το Oruc reis.
H Αθήνα με τη σειρά της απαντάει στις προκλήσεις ενεργοποιώντας την αντιαεροπορική άμυνα στο Αιγαίο στέλνοντας το δικό της μήνυμα.
Οι φόβοι για κάποιο ατύχημα που θα οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο είναι μεγάλοι με τόσες υπερπτήσεις και πρόκειται και για κίνηση που εξασφαλίζει να αποφεθχεί κάτι τέτοιο.
Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο τελευταίος που θα διώξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Αυτόν βλέπει επόμενο πρωθυπουργό ο Δημήτρης Μελισσανίδης
Προγνωστικά στοιχήματος: Τεράστιες αποδόσεις - Ευκαιρία στο Παναθηναϊκος Άρης
data-integration-id="yddswnmdjjiwtdux"
data-playlist-id="v-cjnaf1be1bch">
<br> {"@context":"http://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο – Η απάντηση της ελληνικής πλευράς & οι φόβοι για «ατύχημα»","description":"Σε μια νέα περίοδο έντασης φαίνεται ότι μπαίνουν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, καθώς το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων πήρε απροκάλυπτες διαστάσεις τα τελευταία 24ωρα και οδήγησε σε ανάλογες απαντητικές κινήσεις στην Άγκυρα από την Αθήνα. Την ίδια ώρα, η Άγκυρα επιμένει στο αφήγημα περί προβοκάτσιας από την Ελλάδα, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα σχετικά με τον υπαίτιο της κλιμακούμενης έντασης των τελευταίων ημερών. Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.","thumbnailUrl":"https://imthumbs.glomex.com/dC1jNWN5MW53cGJ5bnQvMjAyMi8wNC8zMC8wNS8wMl8xMl82MjZjYzJkNDc3NDlmLmpwZw==/profile:player-960x540","duration":"PT10M24S","uploadDate":"2022-04-30T05:04:27.000Z","embedUrl":"https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=yddswnmdjjiwtdux&playlistId=v-cjnaf1be1bch","provider":{"@type":"Organization","name":"glomex GmbH","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://player.glomex.com/logo_v@2x.png","width":136,"height":146}}}<br>
