Rafale: Αυτό που δεν ήθελαν να δουν και να ακούσουν οι Τούρκοι γίνεται με τα γαλλικά μαχητικά να είναι πλήρως επιχειρησιακά με το καλημέρα.
Η Ινδία παρέλαβε πριν λίγες μέρες την δεύτερη παρτίδα των δικών της Rafale. Τα αεροπλάνα αυτά, με το που παραλήφθησαν, ξεκίνησαν κατευθείαν επιχειρήσεις.
Τα ινδικά Rafale, λίγες μέρες μετά την παράδοσή τους από τους Γάλλους, μεταφέρθηκαν στα ινδο-πακιστανικά σύνορα ενώ κάνουν περιπολίες και κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας με την Κίνα.
Η Ινδία έχει αγοράσει 36 μαχητικά, από τα οποία έχει λάβει 25, με τα τελευταία να παραλαμβάνονται στις 26 Ιουλίου.
Οι Ινδοί είναι ξετρελαμένοι με τις δυναότητες των ινδικών Rafale, τα οποία είναι, όπως αναφέρουν, ικανά να εκτελέσουν ποικιλία αποστολών, που περιλαμβάνει αποστολές επίγειων και θαλάσσιων επιθέσεων, αεροπορικής άμυνας, αναγνώρισης και αποτροπής πυρηνικών επιθέσεων.
Την ίδια ώρα, ένα ακόμα βίντεο με τις δυνατότητες των γαλλικων μαχητικών που αγόρασε η Ελλάδα είδε το φως της δημοσιότητας.
Στο βίντεο αυτό φαίνεται μαχητικο Rafale να πετά μόλις δύο μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.
@greek431
Οι Τούρκοι έχουν… καεί από τα Rafale, τα οποία διέλυσαν τουρκική βάση στην Λιβύη, χωρίς η τουρκική αεράμυνα να καταφέρει να αντιδράσει.
Η προβληματική τουρκική αεράμυνα, και με τους ρωσικούς S-400 στις τουρκικές αποθήκες λόγω απαγόρευσης χρήσης από τις ΗΠΑ, δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα Rafale και το βίντεο αυτό θυμίζει στους Τούρκους τις δυνατότητες των γαλλικών μαχητικών.
Για την ώρα η Τουρκία προσπαθεί να… μάθει τα μυστικά των Rafale από το Κατάρ, με το οποίο η Άγκυρα συμφώνησε την εγκατάσταση 36 καταριανών Rafale στην Τουρκία.
Οι Τούρκοι θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά των Rafale, πριν τα αντιμετωπίσουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Βέβαια, το Παρίσι δεν έχει ακόμα δώσει το ΟΚ στο Κατάρ να εγκαταστήσει τα Rafale του στην Τουρκία.
Η Γαλλία θα παίξει σκληρό γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή και οι νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού (σ.σ. για τις οποίες η Γαλλία έχει κάνει πρόταση) θα είναι πάντα στην εξίσωση.
Ήδη πάντως ακούγεται πως το ΓΕΕΘΑ εξετάζει και τις δυνατότητες των γαλλικών αρμάτων μάχης, ένα πεδίο που στην Ελλάδα πάντα «έπαιζε» γερά η Γερμανία, όμως οι σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα (σ.σ. και η πώληση στην Τουρκία των έξι υποβρυχίων 214), κάνουν την Αθήνα να έχει εναλλακτικές προτάσεις στο τραπέζι.
Διαβάστε επίσης:
Ελληνοτουρκικά: Rafale Meteor – Διπλάσια η ταχύτητά τους από τα τουρκικά F-16
Τουρκία: Αμετανόητος ο Ερντογάν – Δεν θέλει πυροσβεστικά από την Ελλάδα και ας καίγεται ο λαός του
Τούρκοι: Η Αμερική τα ελέγχει όλα με το ραντάρ που έβαλε στην Αλεξανδρούπολη
Rafale: Αυτό που δεν ήθελαν να δουν και να ακούσουν οι Τούρκοι γίνεται