ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Rampage: Οι νέες ισραηλινές ρουκέτες της Ελλάδας – Γιατί τρομοκρατούν τους Τούρκους

Δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν οι Τούρκοι με την προβληματική αεραμυνά τους.

Rampage: Οι νέες ισραηλινές ρουκέτες της Ελλάδας - Γιατί τρομοκρατούν τους Τούρκους
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Rampage: Οι νέες ισραηλινές ρουκέτες της Ελλάδας είναι φονικά όπλα και το κοντινό παρελθόν τους αρκεί για να τρομοκρατηθούν οι Τούρκοι.

Ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Τζασίν, έκανε αναφορά τις προηγούμενες μέρες για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και χαρακτήρισε ως «πολύ επικίνδυνα» τα όπλα που αγοράζει η Αθήνα από το Ισραήλ.

Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν αναφέρονταν φυσικά στους δολοφονικούς ισραηλινούς πυραύλους, Spike NLOS, της Rafael Advanced Defense Systems αλλά και τις ρουκέτες Rampage.

Για τους Spike NLOS, ειδικά στο Sportime, έχουμε γράψει αρκετά. Το ίδιο και για τις Rampage.

Aυτό που αξίζει να αναφερθεί, σχετικά με τις Rampage, είναι το γεγονός που τις έβαλε ψηλά στη λίστα των ανησυχιών της Τουρκίας.

Ήταν τον παρασμένο Δεκέμβριο όταν τέσσερις εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων καταστράφηκαν στη βορειοδυτική Συρία σε μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων που αποδίδονται στο Ισραήλ, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα ιδιωτική ισραηλινή εταιρεία πληροφοριών.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην πόλη Masyaf και ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το έδαφος του Λιβάνου.

Οι επιδρομές είχαν ως στόχο τις αποθήκες και τις εγκαταστάσεις όπλων των ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν για την κατασκευή πυραύλων μικρού βεληνεκούς.

Το Associated Press ανέφερε ότι ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν πολύ χαμηλά πάνω περιχές του Λιβάνου απ’ όπου και εξαπέλυσαν τις επιθέσεις τους με ρουκέτες Rampage.

Oι ισραηλινές ρουκέτες Rampage είναι βλήμματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, κατευθύνονται προς το στόχο με GPS και έχουν εμβέλεια τα 150 χιλιόμετρα.

Οι Rampage θεωρούνται κίνδυνος – θάνατος για τους τουρκικούς S-400 αλλά και για τα εργοστάσια παραγωγής όπλων της Τουρκίας.

Αξιζει να θυμίσουμε πως η προβληματική τουρκική αεράμυνα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους επιθέσεις.

Exit mobile version