Ρωσία: Η Τουρκία ξεκινά την παραγωγή σμήνους drones καμικάζι – Επιθέσεις από 200 drone μαζί
Η Τουρκία έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα των UAV και drone.Ρωσία: Η Τουρκία ξεκινά την παραγωγή σμήνους drones καμικάζι αναφέρουν οι Ρώσοι σε εκτενές ρεπορτάζ τους.
Η ιδέα των σμήνων UAV έχει να κάνει με την δυνατότητα ευκίνητων UAV να επιτίθενται σε επίγειους και εναέριους στόχους ενώ θα εκτελούν επίσης αποστολές αναγνώρισης και θα διεξάγουν ηλεκτρονικό πόλεμο.
Το ρωσικό Focus μετέφρασε την ανάλυση των αναλυτών Stein Mitzer και Jost Olimans, συγγραφέων του στρατιωτικού blog Oryx, αφιερωμένη στα νέα τουρκικά drones και τις δυνατότητές τους.
Αρκετές χώρες αναπτύσσουν επί του παρόντος τεχνολογίες σμήνων UAV για στρατιωτική χρήση. Ανάμεσά τους, η Κίνα, η Ρωσία, η Ισπανία, η Νότια Αφρική και η Τουρκία.
Η Άγκυρα κοιτάζει με μεγάλο ενδιαφέρον τα σμήνη UAV.
Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί ήδη το drone καμικάζι Kargu και σύντομα θα παρουσιάσει μια ενημερωμένη νέα έκδοσή του Kargu-2.
Μέχρι σήμερα, ο Kargu αναπτύχθηκε στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Η Τουρκική Αρχή της Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) που διαχειρίζεται την αμυντική βιομηχανία της χώρας – υποστηρίζει μια σειρά από έργα για τη σταδιακή δημιουργία μιας τεχνολογικής βάσης για σμήνη UAV στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Ντεμίρ, Πρόεδρο της SSB, αυτά τα έργα στοχεύουν να βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜε) να αναπτύξουν το απαραίτητο λογισμικό και αλγόριθμους για τη λειτουργία των τουρκικών UAV σε σμήνος.
Τον Σεπτέμβριο του 2020, το Κέντρο Δοκιμών, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης UAV, που βρίσκεται κοντά στην Άγκυρα φιλοξένησε τον πρώτο διαγωνισμό swarming drone.
Συνολικά 26 εταιρείες συμμετείχαν στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους αιτούντες να υποβάλουν αίτηση για οικονομική υποστήριξη για την κάλυψη του κόστους ανάπτυξης τεχνολογίας.
Η Τουρκία δεν δεσμεύει απλώς τις υπάρχουσες εταιρείες να εργαστούν στην τεχνολογία σμήνος UAV παρέχοντάς τους την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη.
Η χώρα προσπαθεί επίσης να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων μέσω του ετήσιου φεστιβάλ τεχνολογίας Teknofest.
Στο πλαίσιο του Teknofest, διοργανώνονται διαγωνισμοί swarming UAV (drone σε σμήνος) για μαθητές και φοιτητές.
Οι κύριοι στόχοι του διαγωνισμού swarming UAV είναι η ανάπτυξη των απαραίτητων αλγορίθμων λογισμικού για την οργάνωση σμήνων UAV ικανών να εκτελούν τις ανατεθειμένες εργασίες σε πραγματικές συνθήκες.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι ομάδες πετούν με σμήνη UAV σε εικονικό και πραγματικό περιβάλλον.
Οι αποστολές περιλαμβάνουν απογείωση σε σχηματισμούς, διεξαγωγή ταυτόχρονων επιχειρήσεων, προσθήκη και αφαίρεση drone από ένα σμήνος, διασπορά και συγχώνευση των drone.
Η Τουρκία πρωτοστάτησε στη χρήση UAV, «χρησιμοποιώντας τα σε σενάρια μάχης που παλαιότερα θεωρούνταν αδύνατα», αναφέρεται.
Σήμερα, η χώρα αναπτύσσει drones διαφόρων κατηγοριών και είναι πιθανό η Τουρκία να είναι από τις πρώτες που θα χρησιμοποιήσει σμήνη UAV.
Διαβάστε επίσης:
Τι κρύβει ο Ερντογάν πίσω από την αλλαγή του ονόματος της Τουρκίας; – Αυτό θα είναι το νεο όνομα
Toυρκία: Το ΣΟΚ των Τούρκων πιλότων όταν δοκίμασαν τα καταριανά Rafale – Θα μας χορέψουν οι Έλληνες