ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία

Νέο παραλήρημα από τον τουρκοκύπριο πολιτικό Ερσίν Τατάρ ο οποίος προκαλεί για άλλη μια φορά με τις δηλώσεις του.
Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία

Οι ισχυρισμοί του Τατάρ έγιναν κατά τη διάρκεια συμποσίου για το Αιγαίο και τα προβλήματα με την Ελλάδα τουρκικού πανεπιστημίου στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Κύπρος δεν υπήρξε ποτέ υπό την κατοχή ελληνοκυπρίων και θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό κράτος ή στην διάδοχο του Τουρκία. Στο παραλήρημα του ο Τατάρ ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Τουρκική εισβολή το 1974 ήταν αυτή που εξασφάλισε την ειρήνη στην περιοχή και γι’ αυτό η Τουρκική στρατιωτική παρουσία θα πρέπει να συνεχιστεί!

Οι προκλήσεις του τουρκοκύπριου ηγέτη δεν σταμάτησαν εκεί. Ισχυρίστηκε ότι οι πρόγονοι του κυβέρνησαν την Κύπρο για πάνω από 300 χρόνια και ότι οι ελληνοκύπριοι δεν κυβέρνησαν ποτέ του τουρκοκύπριους. Παράλληλα, προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο στην Ελλάδα λέγοντας ότι προσπαθεί να ενωθεί με την Κύπρο. «Όλοι γνωρίζουμε πώς προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας», δήλωσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ

«Υπάρχει τουρκικό κράτος στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι η ΤΔΒΚ. Αυτό το κράτος οφείλει την κυριαρχία και την ύπαρξή του στο δίκαιο αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού. Εάν υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο σήμερα, αυτό οφείλεται στην παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί. Διαφορετικά, η αιματοχυσία θα συνεχιζόταν. Αλλά τώρα υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο από το 1974. Κανείς δεν αιμορραγεί. Η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί.

Τον ενδιαφέρει πολύ τον τουρκοκυπριακό λαό αυτό. Το Κυπριακό δεν αφορά μόνο τους τουρκοκύπριους και τους ελληνοκύπριους. Είναι ένα ζήτημα που οδηγεί στη δημιουργία ισορροπιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης, η Τουρκία αποτελεί μία από τις πλευρές στην Κύπρο. Η παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί στην Κύπρο. Διαφορετικά, τα παιχνίδια που παίζονται στο Αιγαίο θα παιχτούν και στην ανατολική Μεσόγειο. Οι προθέσεις τους είναι ήδη ξεκάθαρες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερσίν Τατάρ.

Σε ότι έχει να κάνει με το Κυπριακό, ο τουρκοκύπριος ηγέτης εξέφρασε την εμμονή του στην ντε γιούρε διχοτόμηση της Κύπρου. Υποστήριξε ότι μετά την εκλογή του στη θέση του “προέδρου”, με την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας, φώναξαν με όλη τους τη δύναμη ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο υπό τη μορφή δύο χωριστών κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα και απολαμβάνοντας κυριαρχική ισότητα. Τέλος, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν την ομοσπονδία.

Διαβάστε Επίσης:

 

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Αμερικανικές φρεγάτες made in… Turkey συζητούν Τραμπ και Ερντογάν

Εκπρόσωποι των ΗΠΑ διερεύνησαν κατά πόσον η Τουρκία θα μπορούσε να προμηθεύσει εξαρτήματα πλοίων και να βοηθήσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην κατασκευή πρόσθετων φρεγατών.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ενισχύει την αντιαεροπορική άμυνα με Kentavros και Barak MX

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του Kentavros στο Barak MX. Τα δύο συστήματα λειτούργησαν πλήρως συντονισμένα σε δοκιμές πεδίου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Ελληνικά USVs με βρετανική σχεδίαση από τη SAS Tech

Η SAS Technology προχωρά στη ναυπήγηση ελληνικών μη επανδρωμένων πλοίων με σχεδίαση Sigmund UK, ενισχύοντας την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά ελληνικά Barracuda και το άλμα ισχύος για την Ελλάδα

Τα συμβατικά Barracuda δεν είναι απλώς νέα υποβρύχια αλλά πολλαπλασιαστές ισχύος για την ελληνική αποτροπή.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να μην γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Ενοχλήθηκαν από τα ισραηλινά όπλα

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τα ισραηλινά όπλα που αποκτά η Ελλάδα και θα εγκατασταθούν στα νησιά και αντιδρά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Ελληνοτουρκικά: Η προπαγανδιστική σύγκριση Τουρκίας – Ελλάδας στις φρεγάτες από τους Τούρκους

Τουρκικά μέσα παρουσιάζουν σύγκριση φρεγατών Istanbul και Belharra με σαφή στόχο την επικοινωνιακή υπεροχή και όχι την επιχειρησιακή ανάλυση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Τουρκικά μέσα βλέπουν μπλόκο στο σχέδιο της Ελλάδας για φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία

Ο τουρκικός Τύπος μιλά για αποτυχία του ελληνικού σχεδίου στον Κάθετο Διάδρομο μετά τις χαμηλές δεσμεύσεις δυναμικότητας.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Η Τουρκία δοκίμασε σμήνος KARGU με πραγματικά πυρά – Ετοιμάζεται για επιθέσεις κορεσμού μεγάλης κλίμακας

Δοκιμή με σμήνος KARGU σε επιχειρησιακό σενάριο και πραγματικά πυρά καταγράφεται ως πρώτη φορά στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Συζητήσεις Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για Patriot

Η Αθήνα και το Ριάντ συζητούν τον εκσυγχρονισμό συστήματος Patriot που επιχειρεί στη Σαουδική Αραβία από το 2021.

Ελληνοτουρκικά