Τούρκοι: Επικίνδυνα άσχετοι φαίνεται πως είναι κάποιοι από τους Τούρκους επιτελείς, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζουν πως θα κάνουν απόβαση με το μίνι αεροπλανοφόρο που φτιάχνουν, το TCG Anadolu.
Το TCG Anadolu είναι ένα πολεμικό πλοίο επίδειξης ισχύος, σημαίας δηλαδή.
Λόγω του μεγέθους του δεν έχει καμία ελπίδα ως αποβατικό πλοίο.
Όπως έχουμε ήδη γράψει στο sportime.gr, η Άγκυρα κατασκευάζει μίνι αεροπλανοφόρο για να αυξήσει την ισχύ της στην ανοιχτή θάλασσα και να επιτύχει επίδειξη σημαίας στις περιοχές ενδιαφέροντός της.
Το ΑNADOLU είναι ένα μικρού μεγέθους αεροπλανοφόρο το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει οκτώ ελικόπτερα CH-47F CHINOOK, τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα T-129 και 2 drones.
H επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του τουρκικού αεροπλανοφόρου στο Αιγαίο θα είναι μηδενική, αφού το πλοίο θα είναι εύκολος στόχος για τους Έλληνες από τα πυραυλικά συστήματα στα ελληνικά νησιά και τα ελληνικά F-16.
Αυτό το ξέρουν οι Τούρκοι. Για τον λόγο αυτό, το μόνο που θα επιχειρήσουν να κάνουν είναι να σταθμεύσουν το ΑNADOLU με τα επιθετικά ελικόπτερα και τα drones στην Αλβανία.
Από εκεί, οι Τούρκοι θεωρούν πως θα έχουν πλεονέκτημα σε βάρος της Ελλάδας, στοχεύοντας στα νώτα της.
Όμως οι Έλληνες επιτελείς έχουν ήδη επεξεργαστεί παρόμοια σενάρια, έχοντας μελετήσει τις όποιες κινήσεις των Τούρκων, ακόμα και αυτή που περιλαμβάνει στα σχέδιά τους ελλιμενισμό του πλοίου στην Αλβανία.
Σε αυτή την περίπτωση το τουρκικό μίνι – αεροπλανοφόρο θα πληγεί από τα ελληνικά υποβρύχια και τους πυραύλους EXOSET των ελληνικών μαχητικών.
Οι Τούρκοι δεν ψάχνουν τα ελληνικά υποβρύχια για τώρα, τα ψάχνουν για να ξέρουν πως (σ.σ. και που) θα τα εντοπίσουν όταν χρειαστεί.
Το TCG Anadolu θα μπορεί να μεταφέρει σχεδόν ένα πλήρες τάγμα πεζοναυτών, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων και θωρακισμένων οχημάτων.
Διαβάστε επίσης:
Ένοπλες Δυνάμεις: Με τους ισραηλινούς Spike NLOS σε Μ1117 και Humvee τέλος οι Τούρκοι
Άγιος Παΐσιος: Από τα έξι μίλια στο Αιγαίο θα ξεκινήσει ο πόλεμος με την Τουρκία
Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.