Τουρκία: Η νέα Μάχη του Μαραθώνα που είπε ο Κ. Φλώρος ανησύχησε τους Τούρκους
Θορυβήθηκαν οι Τούρκοι με όσα είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος σχετικά με την απειλή «Θα έρθουμε μια νύχτα».Θέμα στον τουρκικό Τύπο έγινε ο Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο τρόπος με τον οποίο απάντησε στην Τουρκία και τον Ερντογάν στο «… θα έρθουμε μια νύχτα».
«Επιθυμούμε την ειρήνη και εργαζόμαστε γι’ αυτήν… Όμως, όποιος κάνει το μοιραίο λάθος “να έρθει”, να το ξέρει από πριν ότι θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο 731, και είμαι βέβαιος ότι τα Ελληνικά Όπλα θα δοξαστούν ακόμα μία φορά, δίνοντας τον αγώνα τον καλό, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Ακόμα και για μια σπιθαμή εδάφους, για έναν βράχο, για μία ελληνική πέτρα. Γιατί όλα αυτά υπάρχουν επειδή πληρώσαμε βαρύ φόρο αίματος για να τα ‘χουμε. Βαρύ, πολύ βαρύ» τόνισε. χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Φλώρος.
Τουρκία: Η νέα Μάχη του Μαραθώνα που είπε ο Κ. Φλώρος ανησύχησε τους Τούρκους
Η Τούρκοι το εξέλαβαν ως απειλή από πλευράς Ελλάδας με την ιστοσελίδα «sozcu.com.tr» να τιτλοφορεί το κείμενό της ως εξής: «Απείλησε την Τουρκία ο αρχηγός του ελληνικού στρατού Φλώρος» και στη συνέχεια παραθέτουν τις δηλώσεις που διαβάσατε πιο πανω.
Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν να «κόψουν τον βήχα» στην Τουρκία, η οποία τις τελευταίες ημέρες κομπάζει για τις επεμβάσεις σε Συρία και Ιράκ, απειλώντας τη χώρα μας ότι «Η επιχείρηση σε Συρία και Ιράκ αποτελεί προθέρμανση για την Ελλάδα!».
Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα σχολιάζει λέξη προς λέξη τα όσα είπε ο αρχηγός το ελληνικών ενόπλων δυνάμεων υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Φλώρος και μάλιστα αναφέρονται και στο τι έγινε στη «Μάχη του Μαραθώνα».
Αναλυτικά σημειώνουν: «Η μάχη του Μαραθώνα στην οποία αναφέρεται ο Φλώρος: Μάχη που έλαβε χώρα στην πεδιάδα του Μαραθώνα το 490 π.Χ. μεταξύ των αθηναϊκών δυνάμεων που ενισχύθηκαν από τους Πλαταιείς και του στρατού των Αχαιμενιδών υπό τη διοίκηση του στρατηγού Δάτη, κατά την πρώτη περσική επίθεση στην Ελλάδα.
Βλέποντας ότι ο Περσικός Στρατός μπορούσε να ηττηθεί, οι Έλληνες πολέμησαν εναντίον των Περσών με περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Οι Έλληνες πίστευαν ότι η νίκη επί των Περσών, κατά κάποιο τρόπο, ξεκίνησε με τη μάχη του Μαραθώνα».