ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θέλει και άλλους ρωσικούς S-400

Τουρκία: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θέλει και άλλους S-400 παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ και τις αμερικανικές κυρώσεις - Παιχνίδι των Τούρκων

Τουρκία: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θέλει και άλλους S-400 παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ και τις αμερικανικές κυρώσεις - Παιχνίδι των Τούρκων
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τουρκία: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θέλει και άλλους ρωσικούς S-400 παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ.

«Αντί να κολλήσουμε με τους S-400, πρέπει να βρούμε μία λύση Δεν δώσαμε τόσα πολλά χρήματα για να μην τους κάνουμε τίποτα», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Τους χρειαζόμαστε, πληρώσαμε πολλά χρήματα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για άλλες παραγγελίες για το S-400».

Οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον στην Τουρκία, για την αγορά των ρωσικών S-400,  δημιουργούν προβλήματα σε τουρκικά προγράμματα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως οι φρεγάτες κατηγορίας Istanbul, το υπερηχητικό μαχητικό Hurjet και το τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς TFX.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2020 η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ επέβαλε κυρώσεις εναντίον της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, εξαιτίας της αγοράς από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων S-400. Οι κυρώσεις θεσπίστηκαν βάσει του αμερικανικού νόμου CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act).

Πρόσφατα οι ΗΠΑ επέβαλλαν επιπλέον κυρώσεις, βάσει του νόμου CAATSA, λόγω της διατήρησης των ρωσικών S 400 στο τουρκικό έδαφος.

Οι κυρώσεις πλήττουν και τον πρόεδρο της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ.

Οι κυρώσεις στην Σαουδική Αραβία και οι απαγορεύσεις στις βίζες 76 ατόμων του περιβάλλοντος του πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν, ο οποίος όμως παρέμεινε στο απυρόβλητο, έδειξαν το μέλλον της Τουρκίας, εδώ και έναν μήνα.

Η Άγκυρα ελπίζει να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι το τουρκικό S-400 δεν θα ενσωματωθεί στα συστήματα του ΝΑΤΟ και έτσι δεν θα αποτελέσει απειλή για τη Συμμαχία στο σύνολό της.

Η Άγκυρα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το παράδειγμα της Ελλάδας ως το κύριο επιχείρημα στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ και έχει υποβάλλει αίτηση για την αγορά μαχητών F-35 όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας χρησιμοποιούν ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας όπως οι S- 300, oι Tor-M1″ και τα Osa-AKM, που αγοράστηκαν την περίοδο 1996-2004.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως σχέδιο των Ελλήνων και των Ισραηλινών είναι να χτυπήσουν με τα μαχητικά τους, τους πυραύλους S-400

Η τουρκική πλευρά δίνει ιδιαίτερη σημασία στα σενάρια αντεπίθεσης που θα εφαρμοστούν από την Ελλάδα στην «Red Flag» της χώρας.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι στην άσκηση Ηνίοχος ένα από τα σενάρια που επεξεργάζονται Έλληνες και Ισραηλινοί επιτελείς είναι και καταστροφή των ρωσικών S-400 που διαθέτει η Τουρκία από τα ισραηλινά μαχητικά

Το Ισραήλ συμμετείχε στην άσκηση με έξι F-16, έξι F-15 και ένα Ιπτάμενο Τάνκερ ώστε το σενάριο της «βαθιάς διείσδυσης» να εφαρμοστεί ,αν αποφασιστεί !

«Η ελληνική άσκηση «Iniohos 21» θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με την άσκηση “Lelaps” (τυφώνας) των Ελληνικών Ναυτικών Δυνάμεων», τονίζουν οι Τούρκοι.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή των πυραύλων Barak ER – Διαλύουν τα Bayraktar

Ελληνοτουρκικά: Αδειάζει Πελώνη ο Δένδιας- Διάβημα ΥΠΕΞ για την τουρκική παρενόχληση στο γαλλικό ερευνητικό

Τουρκία: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θέλει και άλλους ρωσικούς S-400

Exit mobile version