Τουρκία: Τώρα καταλαβαίνει τι μπορούν να κάνουν οι πύραυλοι της Ελλάδας
«Τα συντρίμμια ενός πυραύλου κρουαζιέρας Storm Shadow, που τέθηκε πρόσφατα σε χρήση από την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία», έκανε την Τουρκία να συνειδητοποιήσει τι μπορούν να κάνουν οι πύραυλοι της ΕλλάδαςΤουρκία: Τώρα καταλαβαίνει τι μπορούν να κάνουν οι πύραυλοι της Ελλάδας, με τα ίχνη των Storm Shadow στον πόλεμο Ουκρανίας–Ρωσίας.
«Τα συντρίμμια ενός πυραύλου κρουαζιέρας Storm Shadow, που τέθηκε πρόσφατα σε χρήση από την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία», έκαναν τους Τούρκους να συνειδητοποιήσουν τι μπορούν να κάνουν οι πύραυλοι της Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με τους Τούρκους «αξιοσημείωτο είναι ότι ο πύραυλος κατασκευάστηκε το 2006».
«Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε πρόσφατα να στέλνει πυραύλους κρουαζιέρας Storm Shadow στην Ουκρανία. Εικόνες από τα συντρίμμια του πυραύλου Storm Shadow Missile εμβέλειας 250+ χιλιομέτρων κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πύραυλος φαίνεται ότι κατασκευάστηκε το 2006», αναφέρει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.
«Κατασκευασμένο στις εγκαταστάσεις της MBDA στη Γαλλία, το Storm Shadow Missile έχει χαρακτηριστεί ως SCALP-EG από τον Γαλλικό Στρατό», τονίζουν οι Τούρκοι.
«Η Βρετανία είχε ξεκινήσει να στέλνει το Storm Shadow στην Ουκρανία πριν από λίγο καιρό. Φωτογραφίες από τα συντρίμμια του πυραύλου που ενσωματώθηκε στα πολεμικά αεροσκάφη Su-24 της Ουκρανίας κοινοποιήθηκαν για πρώτη φορά. Στις κοινές φωτογραφίες, φάνηκε ότι το Storm Shadow, ή τουλάχιστον ορισμένα εξαρτήματα, κατασκευάστηκε το 2006 στην MBDA France», σημειώνεται στο τουρκικό ρεπορτάζ.
Χάρη στο προηγμένο σύστημα καθοδήγησης και πλοήγησης και μεγάλης εμβέλειας, το Storm Shadow Cruise Missile συγκαταλέγεται στα πιο στρατηγικά οπλικά συστήματα του ουκρανικού στρατού.
Ο Storm Shadow είναι ένας πύραυλος κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, που συνήθως εκτοξεύεται από αέρος και αναπτύχθηκε από κοινού από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.
«Αυτός ο πύραυλος, του οποίου το βεληνεκές υπερβαίνει τα 250 χιλιόμετρα, είναι ακριβώς κάτω από την ικανότητα βεληνεκούς 350+ χιλιομέτρων του αμερικανικού πυραύλου ATACMS, τον οποίο η Ουκρανία έχει ζητήσει εδώ και πολύ καιρό», γράφουν εκτός των άλλων οι Τούρκοι.
«Χάρη στις αναπτυσσόμενες τεχνολογίες στον τομέα της επικοινωνίας, η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει τον στόχο με ακρίβεια 3-10 μέτρων με το Storm Shadow, ακόμη και με καθοδήγηση GPS/INS», υπογραμμίζεται.
Να σημειωθεί ότι τους ελληνικούς SCALP-EG φέρουν τα M-2000-5 και Rafale, ενώ στόχοι των συγκεκριμένων πυραύλων θεωρούνται αεροδρόμια, ελλιμενισμένα πλοία, γέφυρες καθώς και στόχοι στρατηγικού ενδιαφέροντος.
Πηγή: geostratigika.gr