Βayraktar: Οι Τούρκοι στέλνουν μία 12αδα κάθε δύο εβδομάδες;
Μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη παραδίδουν drones στο έδαφος της γειτονικής Πολωνίας, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στην Ουκρανία.Βayraktar: Οι Τούρκοι στέλνουν μία 12αδα κάθε δύο εβδομάδες γι αυτό εμφανίζονται συνέχεια νέα;
Το πρακτορείο Avia.pro υποστηρίζει ότι οι δυνατότητες της τουρκικής Baykar Makina (σ.σ. που φτιάχνει τα τουρκικά drone) είναι να στέλνει κατά μέσο όρο ένα επιθετικό drone την ημέρα.
Μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη αναχωρούν από το έδαφος της τουρκικής πόλης Tekirdag, τα οποία, σύμφωνα με πηγές, παραδίδουν drones στο έδαφος της γειτονικής Πολωνίας, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στην Ουκρανία», αναφέρεται.
«Είναι κερδοφόρο για την Ουκρανία να αγοράζει τουρκικά επιθετικά drones και είναι κερδοφόρο για την Τουρκία να τα πουλάει. Οι παραδόσεις drones στον οπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι ουσιαστικά απεριόριστες εφόσον το Κίεβο και η Δύση είναι έτοιμα να πληρώσουν γι’ αυτά» υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων.
Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με επίσημα ρωσικά στατιστικά στοιχεία, περισσότερα από 50 drones Bayraktar TB2 έχουν καταστραφεί στην Ουκρανία, προφανώς το Κίενο χάρη στην Τουρκία, αναπληρώνει γρήγορα τις απώλειες.
Tην ίδια ώρα, φαίνεται πως οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν γιατί οι… Έλληνες επέμεναν τόσο πολύ στο RAM.
Σύμφωνα με το nationalinterest.org, οι αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ «θα πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα για τα ναρκαλιευτικά κατηγορίας Avenger, τα περιπολικά πλοία κατηγορίας Cyclone, τα περιπολικά σκάφη Mark VI και τη σειρά μικρότερων περιπολικών σκαφών του αμερικανικού Ναυτικού».
Όπως τονίζεται, «η έλλειψη μηχανισμών αντιαεροπορικής αυτοάμυνας στα μικρότερα μαχητικά επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αφήνει αυτά τα πλοία ευάλωτα ακόμη και στα μικρότερα οπλισμένα drones κάνοντάς τα να εξαρτώνται απόλυτα από τις μεγαλύτερες μονάδες επιφάνειας».
Οι Αμερικανοί τονίζουν ότι ο εξοπλισμός των μικρότερων αμερικανικών πλοίων με αντιαεροπορικά συστήματα παρόμοια με το γαλλικό σύστημα SIMBAD (σ.σ. πύραυλοι MISTRAL) «θα εμπόδιζε τους αντιπάλους να χρησιμοποιήσουν φθηνό εξοπλισμό και τακτικές όπως οπλισμένα drones για να τα βυθίσουν».
«Ομοίως, για μεγαλύτερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το SEARAM -ένας συνδυασμός του οπλικού συστήματος Phalanx Close-in και του RAM- θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τον ίδιο σκοπό», σημειώνεται.
Διαβάστε επίσης:
Βόμβα για Ερντογάν: Η Ελλάδα θα φτιάχνει φρεγάτες μαζί με τις ΗΠΑ – Τι έχει συμβεί
Φρεγάτες: Οι Αμερικανοί κατάλαβαν επιτέλους γιατί οι Έλληνες ναύαρχοι ήθελαν RAM