ENGINE POWER

2023 British Superbikes αποτελέσματα αγώνα 1

Αποτελέσματα από τον πρώτο αγώνα, τον ένατο γύρο του πρωταθλήματος Bennetts British Superbikes 2023, καθώς το Showdown ξεκινά στο Oulton Park.

Bridewell- BSB-Oulton Park-2023-british-superbikes
Συντάκτης: Μιχάλης Κοντιζάς Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

2023 British Superbikes – Oulton Park: Αποτελέσματα αγώνα 1 : Αποτελέσματα από τον πρώτο αγώνα, τον ένατο γύρο του πρωταθλήματος Bennetts Superbike 2023, καθώς το Showdown ξεκινά στο Oulton Park.

Ο Glenn Irwin απολάμβανε μια μεγάλη μάχη με τον συμπαίκτη του στο PBM, Tommy Bridewell, που τον είδε να βγαίνει στην κορυφή στο σπριντ για να ανοίξει την αγωνιστική δράση καθώς το τμήμα Showdown του πρωταθλήματος ξεκινούσε στο Oulton Park, για τον ένατο γύρο του πρωταθλήματος.

Ο Bridewell εκτοξεύτηκε από την pole για τρίτη φορά αυτή τη σεζόν, αλλά ο Irwin ήταν αυτός που έκανε το καλύτερο ξεκίνημα, με την πρώτη στιγμή.

British Superbikes: Οι μηχανές του Paul Bird πετούν μπροστά

Η συγκίνηση στη μάντρα σε μια συνάντηση αφιερωμένη στον αείμνηστο Paul Bird ξεχύθηκε στην πίστα, με τα ποδήλατα του αείμνηστου αφεντικού της ομάδας να το μονομαχούν μπροστά.

Το #2 προβάδισμα από εκείνη την αρχή μέχρι τον τελευταίο γύρο, όταν ο Bridewell έκανε την κίνησή του – δεν κράτησε, με τον Irwin να βρίσκεται αμέσως μπροστά. Στο σικάνο ο Bridewell ήταν κοντά, πολύ κοντά, και για να αποτρέψει την επαφή χτύπησε τα φρένα και εκτόξευσε το τρέξιμο στο πλάι της πίστας.

Η έξοδος από τη Shell Oils, άφησε τον Irwin να κερδίσει. Ο αγώνας διεξήχθη ως φόρος τιμής στον Paul Bird και τη νοοτροπία του νικητή και αμέσως ο βορειοϊρλανδός αναβάτης απευθύνθηκε στο πλήθος δείχνοντας τον ουρανό, αφιερώνοντας τη νίκη στο πρώην αφεντικό του.

Πίσω από τον Lee Jackson και τον Leon Haslam είχαν εκμεταλλευτεί το αργό παιχνίδι γάτας με το ποντίκι που είχαν μπροστά τους και μπήκαν στο δίδυμο.

Καθώς πλησίαζαν, ο αναβάτης Cheshire Moldings Kawasaki είδε την ευκαιρία του να πάρει και να ρίξει τον Haslam, αναγκάζοντας τον εαυτό του να προηγηθεί τρία – δίπλα-δίπλα στην πίστα.

Ο Τζάκσον, που ξεκίνησε όγδοος, κράτησε τον Ίργουιν ειλικρινής στη γραμμή, τερματίζοντας δεύτερος και μαζεύοντας μερικά ασημικά στα γενέθλιά του. Ο Haslam ολοκλήρωσε το βάθρο στην είσοδο του στο Rokit BMW Motorrad αφού ο Bridewell επανήλθε στην τέταρτη θέση.

Ο Τζος Μπρουκς έπιασε και πέρασε τον Κάιλ Ράιντ, ο οποίος κάποια στιγμή βρισκόταν σε τριάδα με τους Χάσλαμ και Τζάκσον, για να διεκδικήσει μια μακρινή πέμπτη θέση για την FHO Racing.

Ο Ryde έπρεπε να συμβιβαστεί με την έκτη θέση, καθώς τα προβλήματα με το ποδήλατο έπαιξαν ρόλο, που οδήγησε σε έλλειψη αίσθησης, αλλά ήταν ο μόνος LAMI OMG Yamaha που τερμάτισε τον αγώνα – ο συμπαίκτης του Ryan Vickers έλαβε τη μαύρη σημαία επειδή δεν εκτέλεσε το πέναλτι του για μια εκκίνηση.

British Superbikes : Ο Christian Iddon ήταν ο επόμενος στη σειρά για να κυνηγήσει τον Ryde αλλά χρειαζόταν μερικούς ακόμα γύρους. Ακριβώς πίσω από την καρό σημαία, κατέλαβε την έβδομη θέση για την Oxford Products Ducati.

Ο Jason O’Halloran έκανε μικρή πρόοδο στον αγώνα. Αρχικά, ο αναβάτης McAMS Yamaha πήγε προς τα πίσω, στη συνέχεια κέρδισε μια θέση μαζί με όλους εκείνους που ήταν πίσω του όταν ο Vickers αναγκάστηκε να φύγει, τερματίζοντας ένα laclustre όγδοος αφού αγωνίστηκε να νιώσει ότι έχει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας αρκετά ώστε να φτάσει στο όριο.

Ήταν μια διαφορετική ιστορία πίσω, με τον Peter Hickman στη δεύτερη συμμετοχή στο FHO και τον Charlie Nesbitt (MasterMac Honda) να καλύπτουν τα δεινά τους στις κατατακτήριες για να τερματίσουν μέσα στην πρώτη δεκάδα, κερδίζοντας τις περισσότερες θέσεις – εννέα ο καθένας.

Ο Max Cook ήταν στο ίδιο γκρουπ στην πίστα διεκδικώντας τη θέση, φέρνοντας τη δεύτερη μοτοσυκλέτα Cheshire Moldings στην ενδέκατη θέση.

Η βόλτα του Davey Todd στο Synetiq BMW του έφερε τον καλύτερο τερματισμό της σεζόν στην δωδέκατη θέση.

Οι υπόλοιποι πόντοι που προσφέρθηκαν πήγαν στον Bradley Perie (Lee Hardy Racing Honda) στην 13η θέση αφού επέζησε από μια πρόωρη απόκρουση, ο Tom Neave στην 14η για τη Honda Racing UK και ο συμπαίκτης του Franco Bourne στην 15η.

British SuperbikesOulton Park: Αποτελέσματα αγώνα 1

 

 

Exit mobile version