ENGINE POWER

2024 Αυστριακό MotoGP, Red Bull Ring – Αποτελέσματα Αγώνων

Αποτελέσματα αγώνα από το αυστριακό MotoGP στο Red Bull Ring, γύρος 11 (από 20) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2024.

2024-afstriako-motogp-red-bull-ring-apotelesmata-agonon (2)
Συντάκτης: Μιχάλης Κοντιζάς Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

2024 Αυστριακό MotoGP, Red Bull Ring – Αποτελέσματα Αγώνων

Ο Francesco Bagnaia κυριαρχεί στο 2024 αυστριακό MotoGP για να κερδίσει την τρίτη του συνεχόμενη νίκη στο Red Bull Ring, μπροστά από τον αντίπαλο του τίτλου Jorge Martin .

Η Ducati διεκδίκησε επίσης μια τέλεια σάρωση στο βάθρο για το όγδοο διαδοχικό Grand Prix, με τον Enea Bastianini να ολοκληρώνει το βήμα στην τρίτη θέση.

Εξίσου σε πόντους μετά τη νίκη του πρωταθλητή στο Sprint, ο Bagnaia ξεπερνά τώρα 5 πόντους από τον Martin στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο πρωτεργάτης της πρώτης σειράς Marc Marquez, ο οποίος έπεσε από τη δεύτερη θέση στο Saturday Sprint, είδε τις ελπίδες του για νίκη να τελειώνουν στη στροφή 1.

Ανίκανος να δεσμεύσει τη συσκευή του μπροστινού ύψους βόλτας στο grid, ο Marquez κατακλύστηκε στην εκκίνηση, στη συνέχεια μπλέχτηκε με τον Franco Morbid2024 Αυστριακό MotoGPelli στη ζώνη πέδησης, στέλνοντας και τα δύο φαρδιά.

Ο Marquez επανήλθε στην 13η θέση, ο αναβάτης του Gresini κατάφερε να σώσει τελικά την τέταρτη θέση στην καρό σημαία καθώς ταίριαζε με τον καθυστερημένο ρυθμό αγώνα των κορυφαίων – αλλά ο Bastianini ήταν προ πολλού.

Οι αγωνοδίκες της FIM αποφάνθηκαν «χωρίς περαιτέρω ενέργειες» για το περιστατικό της στροφής 1.

Ο προκριματικός της Pole Martin έκανε το holeshot σε ζεστές και ηλιόλουστες συνθήκες πριν από την Bagnaia, αν και με τις προβλέψεις να προειδοποιούν για βροχή στη μέση του αγώνα.

Ο Μπαστιανίνι έκανε μεγάλη πρόοδο στην αρχή, ανεβαίνοντας από την έβδομη στην τρίτη θέση πίσω από τον συμπαίκτη Μπαγκνάγια.

Οι τρεις πρώτοι σταδιακά απομακρύνθηκαν από το γήπεδο, αλλά ο Μπαστιανίνι άρχισε να χάνει την επαφή μετά από 10 από τους 28 γύρους και παρέμεινε σε ένα μοναχικό τρίτο.

Αφού οι αρχικές του προσπάθειες να ανακτήσει το προβάδισμα αποκρούστηκαν, ο Μάρτιν σκίασε τον αντίπαλό του μέχρι τα μισά του δρόμου, όταν ο Bagnaia έβαλε το σφυρί κάτω.

Πίσω από τον Μπαστιανίνι, ο Brad Binder – ένας άλλος γρήγορος εκκινητής – τερμάτισε ως το κορυφαίο KTM με πέμπτο στον εντός έδρας αγώνα, χάνοντας από τον Marquez με δέκα γύρους πριν.

Ο συμπαίκτης του Binder, Jack Miller, συνετρίβη από την έκτη θέση στο chicane λίγο πριν από τα μεσαία στάδια, έχοντας επιβιώσει από ελαφριά επαφή από τον Marquez έναν γύρο νωρίτερα.

Η μοναχική μηχανή VR46 του Marco Bezzecchi ήταν έκτος.

Μετά τους ηρωισμούς στο βάθρο του Σαββάτου, ο Aleix Espargaro έχασε στην έβδομη θέση από τον συμπαίκτη του Maverick Vinales και μετά τον Morbidelli για την όγδοη θέση.

Ο Alex Marquez ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα μπροστά από τον μπαλαντέρ της KTM Pol Espargaro.

Ο πρωτάρης του GASGAS Pedro Acosta ήταν μακρινός 13ος.

Ενώ μαύρα σύννεφα μαζεύτηκαν καθώς συνεχιζόταν ο αγώνας, η βροχή έμεινε μακριά.

Αφού επιλέχθηκε το μαλακό πίσω μέρος από τους πρωτοπόρους στο Sprint, όλοι οι αναβάτες επέλεξαν ελαστικά μεσαίου σύνθετου εμπρός και πίσω για το Grand Prix.

Οι αναθεωρημένοι κανόνες πίεσης ελαστικών για το 2024 σημαίνουν ότι οι αναβάτες πρέπει τώρα να παραμείνουν πάνω από ένα χαμηλότερο μπροστινό ελάχιστο των 1,8 bar (αντί για 1,88) για το 60% (αντί για 50%) μιας απόστασης Grand Prix ή το 30% ενός Sprint.

Η ποινή για την αποτυχία να επιτευχθεί αυτό το ελάχιστο σε ένα Γκραν Πρι θα είναι ποινή 16 δευτερολέπτων μετά τον αγώνα ή ποινή 8 δευτερολέπτων για αγώνα Σπριντ/μικρών αγώνων.

Οι δοκιμαστικοί αναβάτες Pol Espargaro (KTM), Lorenzo Savadori (Aprilia) και Stefan Bradl (Honda) έκαναν όλοι εμφανίσεις μπαλαντέρ αυτό το Σαββατοκύριακο και δοκίμασαν νέα πρωτότυπα ανταλλακτικά για το μέλλον.

Η υψηλή καταπόνηση των ελαστικών στο Sachsenring σημαίνει ότι η Michelin φέρνει μια ενισχυμένη πίσω κατασκευή για το Red Bull Ring.

Ο Fabio di Giannantonio εξάρθρωσε τον αριστερό του ώμο σε ένα ατύχημα την Παρασκευή και κρίθηκε ακατάλληλος για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου.

Η επόμενη διοργάνωση MotoGP, στην Αραγονία, ξεκινά στα τέλη αυτού του μήνα.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

 

Exit mobile version