ENGINE POWER

2024 Aragon MotoGP – Πλήρη Αποτελέσματα Προκριματικών

Πλήρη αποτελέσματα προκριματικών και line-up για το Σαββατιάτικο Sprint και τον κύριο αγώνα της Κυριακής στο Aragon MotoGP στο MotorLand Aragon, γύρος 12 (από 20) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2024.
2024 Aragon MotoGP – Πλήρη Αποτελέσματα Προκριματικών

Aragon MotoGP – Πλήρη Αποτελέσματα Προκριματικών

2024-aragon-motogp-pliri-apotelesmata-prokrimatikon

2024-aragon-motogp-pliri-apotelesmata-prokrimatikon

Επίσημα ρεκόρ MotoGP Aragon:

Καλύτερος γύρος: Marc Marquez 1m 45.801s (2024)

Ταχύτερος γύρος αγώνα: Luca Marini 1m 47.795s (2022)

Ο Marc Marquez συνεχίζει το τέλειο Σαββατοκύριακο του Aragon MotoGP με κυρίαρχη pole position στους προκριματικούς.

Ο αναβάτης της Gresini Ducati τερμάτισε με τεράστια απόσταση 0,8 δευτερολέπτων από τους συναδέλφους του στην πρώτη σειρά Pedro Acosta και Francesco Bagnaia.

Το πέντε φορές Aragon MotoGP ήταν ένα βήμα μπροστά σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας, 0,6s μακριά από τον Acosta και 1,0s από την Bagnaia καθώς ξεκίνησε η τελική διαδρομή.

Αυτή τη φορά, ο Marquez ήταν ο στόχος για ρυμουλκήσεις, αλλά οι άλλοι – με επικεφαλής τον μικρότερο αδερφό και συμπαίκτη του Gresini, Alex Marquez – απλά δεν μπορούσαν να συμβαδίσουν και ώθησε για λίγο το pole πλεονέκτημά του στα 1.342s!

Οι pole ελπίδες του διεκδικητή του τίτλου Jorge Martin υπέστησαν νωρίς πλήγμα όταν έχασε το μπροστινό μέρος και συνετρίβη στα πρώτα λεπτά. Ο αναβάτης της Pramac Ducati έκανε σπριντ για το εφεδρικό του ποδήλατο, επέστρεψε και πήγε κατευθείαν στην πρώτη σειρά.

Ο Martin και ο Bagnaia στη συνέχεια βελτιώθηκαν για να μειώσουν τουλάχιστον το πλεονέκτημα pole του Marquez σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, προτού ο πρωτάρης της KTM Acosta προηγηθεί του ζεύγους στον τελευταίο του γύρο.

Ο Brad Binder και ο Acosta έφτασαν στο Q2, κατακτώντας τις δύο τελευταίες μεταγραφικές θέσεις σε ένα σκληρό προκριματικό 1, σε βάρος των Marco Bezzecchi, Enea Bastianini και Jack Miller.

Με τον ήλιο να λάμπει ξανά έντονα, μόνο το περίεργο υγρό έμπλαστρο παρέμεινε από τη νυχτερινή βροχή για το ζευγάρι των 15 λεπτών προκριματικών περιόδων.

Ο αγώνας Sprint ξεκινά στις 14:00 τοπική ώρα σήμερα το απόγευμα, όπου ο Marc Marquez έχει μια χρυσή ευκαιρία να πάρει την πρώτη του «νίκη στο MotoGP» από το 2021.

Η πίστα της Aragon, η οποία φιλοξένησε για τελευταία φορά μια διοργάνωση MotoGP το 2022, επανήλθε πλήρως ενόψει της φετινής επιστροφής.

Λόγω έλλειψης δεδομένων MotoGP για τη νέα επιφάνεια, η Michelin επέκτεινε την κατανομή των πίσω ελαστικών αυτού του Σαββατοκύριακου από δύο σε τρία.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «2024 Aragon MotoGP – Πλήρη Αποτελέσματα Προκριματικών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!