ENGINE POWER

Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας Μοτοθέσις και “ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩ”

Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας Μοτοθέσις και “ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩ” η συνειδητή επιλογή και χρήση της μοτοσυκλέτας ως μέσο ταξιδιού και άθλησης.

institouto-motothesis-motosykletas-asfali-odigisi-moto-safe-safetyfirst
Συντάκτης: Μιχάλης Κοντιζάς Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Motorsport News: Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας Μοτοθέσις μια δράση που στηρίζεται σε σωστές βάσεις και αρχές με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του μοτοσικλετιστή.

Πριν σας παρουσιάσουμε το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας Μοτοθέσις θα θέλαμε να πούμε πως έχουμε εκπλαγεί από τις δράσεις του, το χαρακτήρα του, και την βοήθεια που προσφέρει στην νεολαία μας στα παιδιά μας για την σωστή οδηγική συμπεριφορά και νοοτροπία με σκοπό την  μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Ένα ινστιτούτο που παεi κόντρα στην εποχή και στα λανθασμένα πρότυπα που δημιουργεί η μόδα και τα Social Media για το θέμα της οδικής συμπεριφοράς “μαγκιάς” στους δρόμους.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας “Μοτοθέσις”  οι δράσεις τους:

«Κάθε απαγόρευση που επιβάλλεται είναι ομολογία αποτυχίας να εκπαιδεύσουμε»

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας Μοτοθέσις ενημέρωσε εγγράφως τον καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη για την επιλογή των μελών του να χρησιμοποιούν μια «καινούργια» λέξη, ώστε να διακρίνουν τη συνειδητή χρήση της μοτοσυκλέτας από την «τυχαία» χρήση της.

Η λέξη είναι το ρήμα “μοτοσυκλετώ” και “δημιουργήθηκε” για να περιγράψει την συνειδητή επιλογή και χρήση της μοτοσυκλέτας ως μέσο ταξιδιού, άθλησης, αναψυχής σε αντιδιαστολή με την κοινή, καθημερινή, αναγκαστική χρήση της μοτοσυκλέτας ως εύκολο μέσο μεταφοράς. Μπορεί η διάκριση να μην είναι απόλυτα κατανοητή σε κάποιον εκτός του χώρου μας, αλλά είναι σαφώς διακριτά τα “αποτελέσματα” της επιλογής ως εξωτερικά χαρακτηριστικά. Εξωτερικά χαρακτηριστικά όπως η ένδυση, η προσεγμένη εμφάνιση του οχήματος και η έντεχνη οδήγηση δίνουν την εικόνα αυτού που μοτοσυκλετεί σε αντίθεση με αυτόν που απλώς καβαλάει (ανεβαίνει σε) ένα μηχανοκίνητο δίκυκλο.

“ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩ” πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει τελικά στις συνειδήσεις των οδηγών.

Πιστεύουν ότι η οδική ασφάλεια μπορεί να βελτιωθεί, χωρίς σημαντικούς περιορισμούς στην ελευθερία της κίνησης, επειδή υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της συμπεριφοράς όλων μας στο δρόμο. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας Μοτοθέσις, μετά από έρευνα και εφαρμογή προγραμμάτων τα τελευταία 18 και πλέον χρόνια, επέλεξε ως φορέα τεχνογνωσίας και πιστοποίησης τη Βρετανική Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων (RoSPA – The Royal Society for the Prevention of Accidents  ), το σημαντικότερο φορέα στην πρόληψη των ατυχημάτων στη Μεγ. Βρετανία και έναν από τους καλύτερους παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα «Μοτοσυκλετώντας.. χαίρομαι»

Σκοπό έχει να παρουσιάσει τον τρόπο που εμείς, οι μοτοσυκλετιστές, βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο χρήσης της . Η ανάγκη της δράσης προέκυψε από τις αρνητικές στατιστικές που χρόνια τώρα καταγράφουν το πρόβλημα. Το μοτοποδήλατο ή η μοτοσυκλέτα μπορεί να ναι το «εισαγωγικό όχημα των νέων ανθρώπων στην τροχαία κίνηση και ξέρουμε όλοι ότι τα πρότυπα που προβάλλονται κάθε άλλο λειτουργούν θετικά δηλ. προς την κατεύθυνση της οδικής ασφάλειας.

Το Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας Μοτοθέσις από το 2012 μέχρι σήμερα επισκέφτηκαν και παρουσίασαν το πρόγραμμα «Μοτοσυκλετώντας.. χαίρομαι» σε όλη την Ελλάδα. H δράση αυτή τα τελευταία πέντε (5) χρόνια έχει παρουσιαστεί σε 14.000 περίπου μαθητές σε σχολεία όλης της Ελλάδας . Επισκέφτηκαν Λύκεια και Γυμνάσια της Αττικής στους Δήμους Αθήνας, Χαϊδαρίου, Πειραιά, Περιστερίου, Παλαιού Φαλήρου, Κερατσινίου, Αλίμου, Γαλατσίου, Περάματος και Νίκαιας. Στη Θεσσαλία σε σχολεία των δήμων Τρικάλων, Πύλης, Βόλου, Αλμυρού, Βελεστίνου, Τσαγκαράδας, Στεφανοβικείου, Δομοκού, Φαρσάλων, Γλαύκης και Νίκαιας. Στη Θράκη σε σχολεία των δήμων Ξάνθης, Σταυρούπολης, Καβάλας, Χρυσούπολης, Κεραμωτής, Αβδήρων, Κομοτηνής
και Αλεξανδρούπολης. Στη Μακεδονία σε σχολεία των δήμων Θεσσαλονίκης, Αγ.Αθανασίου, Χαλάστρας, Βασιλικών, Αμυνταίου, Νάουσας, Κοζάνης, Καστοριάς, Σερρών, Λαγκαδά και Σοχού. Στην Ήπειρο σε σχολεία των δήμων Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Νεράιδας Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Πάργας, Λευκάδας και Καναλακίου. Στη Στερεά Ελλάδα σε σχολεία της Άμφισσας και Γαλαξιδίου. Στην Νάξο και στην Κρήτη σε σχολεία των δήμων Ηρακλείου, Αγ. Βαρβάρας, Νεάπολης, Αγ. Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας και Χανίων

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Δημήτρης Νικολόπουλος: «Οι αγώνες ταχύτητας είναι η καψούρα μου»
Arrepiado: Ένας παγκόσμιος κασκαντέρ αποκλειστικά στο SPORTIME
Ο Χρήστος Σαίτας: “Ισορροπώ σε μια κλωστή”
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός σώζει ζωές
Βραδιά πρωταθλητών ΑΜΟΤΟΕ, είμασταν και εμείς εκεί !!!
Σταύρος Λιάρος και θα πάμε φυλακή
Γιώργος Καφαντάρης, ένα λιοντάρι γεννιέται!

Exit mobile version