Η Ferrari ανακοινώνει τον Guanyu Zhou ως εφεδρικό οδηγό
Ο πρώτος Κινέζος στην ιστορία της F1 δεν θα απέχει πολύ από τα paddocks μετά την αποχώρησή του από τη Sauber στο τέλος της περασμένης σεζόν. Επέστρεψε στη Ferrari, όπου ήταν μέλος της ακαδημίας, για να αναλάβει το ρόλο του εφεδρικού οδηγού.
Από τότε που ο Saber ανακοίνωσε την αποχώρηση των Valtteri Bottas και Guanyu Zhou στο τέλος της περασμένης σεζόν, οι φήμες φουντώνουν για το μέλλον του Κινέζου οδηγού, ο οποίος έφτασε στην F1 στις αρχές του 2022. Ενώ το όνομά του αναφέρθηκε ακόμη και στο Racing Bulls πριν από την άφιξη του Isack Hadjar, η πλειονότητα των φήμες έστειλε προς τη Ferrari .
Η Scuderia τελείωσε την αγωνία αυτή την Πέμπτη το πρωί ανακοινώνοντας την άφιξη του Guanyu Zhou ως εφεδρικού οδηγού για τη σεζόν 2025 Οι Κινέζοι θα μοιραστούν αυτόν τον ρόλο με τον Antonio Giovinazzi, ο οποίος κατείχε τη θέση από την αποχώρησή του από την Alfa Romeo το 2021, όπου αντικαταστάθηκε από τον… Guanyu Zhou.
Ο Κινέζος οδηγός πέρασε από την Ακαδημία Οδηγών της Ferrari μεταξύ 2015 και 2018, προτού ενταχθεί στην ομάδα νέων οδηγών της Renault όταν μετακόμισε στη Formula 2 το 2019. Τρίτος στο πρωτάθλημα στην τρίτη του σεζόν το 2021, προσλήφθηκε από την Alfa Romeo/Sauber, πριν χάσει τις τρεις σεζόν του.
«Εκεί που ξεκίνησαν όλα, ευχαριστώ Ferrari που πίστεψε σε μένα και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε μαζί αυτό το νέο κεφάλαιο!» « Ο Zhou χάρηκε στα κοινωνικά του δίκτυα.
Ο Guanyu Zhou αντικαθιστά αριθμητικά τον Robert Shwartzman ως εφεδρικός οδηγός της Scuderia Ferrari. Ο Ρωσοϊσραηλινός άφησε την ιταλική ομάδα για να ενταχθεί στο έργο Prema στο IndyCar . Πέρυσι, η Ferrari είχε τρεις ρεζέρβες στους Antonio Giovinazzi, Robert Shwartzman και Oliver Bearman. Το 2025 θα μείνουν μόνο δύο από αυτά.