ENGINE POWER

Οι νταήδες XL Bully σέρνουν 4 τόνους ακόμη και αυτοκίνητα και προκαλεί δημόσια κατακραυγή

Οι νταήδες XL Bully αναγκάστηκαν σε αγώνες δύναμης να τραβούν βάρη 4 τόνων και αυτοκίνητα σε βάναυσο διαγωνισμό έλξης βάρους του πιο δυνατού σκύλου

XL-Bully-pitbull-participates-dog-weight-pulling-machi-diagonismos-kontra
Συντάκτης: Μιχάλης Κοντιζάς Χρόνος ανάγνωσης: 10 λεπτά

XL Bully: Μια παράξενη μορφή διαγωνισμού βλέπει ιδιοκτήτες σκύλων να στήνουν τεράστια δείγματα όπως οι νταήδες XL με βάρη τόσο βαριά όσο τα αυτοκίνητα και να τους αναγκάζουν να τους σύρουν σε μια πίστα για να νικήσουν τους αντιπάλους τους

Οι νταήδες XL και άλλα σκυλιά αναγκάζονται να σέρνουν τεράστια βάρη σε περίεργους αγώνες δύναμης.

Τα ανησυχητικά πλάνα από την Ταϊλάνδη δείχνουν έναν τεράστιο σκύλο τύπου XL νταής να τραβάει μια τεράστια στοίβα βάρους σε μια μικρή διαδρομή. Το ογκώδες ζώο τεντώνεται και ανεβαίνει, ενώ ολόκληρη η ύπαρξή του εστιάζεται στο να κινηθεί προς τον εκπαιδευτή του που το οδηγεί και το οδηγεί προς το μέρος τους.

Το βάρος που τραβάει είναι 3.500, πιστεύεται ότι είναι λίβρες, περίπου το ίδιο με ένα Chevrolet Malibu του 2013 ή μια πλήρως ενηλικιωμένη καμηλοπάρδαλη. Μόλις τελειώσει το τράβηγμα του βάρους, ο σκύλος φαίνεται να χαλαρώνει, αλλά έχει σημάδια που μοιάζουν με φόβο στην άρθρωση του αγκώνα του.

Τα σκυλιά XL Bully σέρνουν σχεδόν 3,5 τόνους ακόμη και αυτοκίνητα σε διαγωνισμό δύναμης

 

XL Bully: Φαίνεται ότι η πρακτική εφαρμόζεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μια σελίδα στο UK Bully Kennel Club αφιερωμένη στο «πρωτάθλημα έλξης βαρών».

Ο σκύλος φαινόταν να τραβάει 3.500 λίβρες

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μετενσάρκωσης των αγώνων έλξης βάρους του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρει ο ιστότοπος. Παρακάτω έχουμε εξηγήσει τις διαδικασίες έλξης, τους κανόνες έλξης βαρών, τις κατηγορίες και τους τίτλους που μπορούν να κερδίσουν κατά τη διάρκεια μιας σεζόν στο πρωτάθλημα έλξης βαρών UKBKC.

Ο διαγωνισμός λέει ότι συνδέεται με την ομάδα έλξης βάρους της Gator, η οποία με τη σειρά της ισχυρίζεται ότι είναι «το σπίτι της έλξης βάρους στην Αγγλία». Ο διαγωνισμός προσφέρει μια σειρά από κατηγορίες βάρους για σκύλους διαφορετικών μεγεθών, που δεν διαφέρουν από τις κατηγορίες βάρους για μπόξερ.

Πλάνα από το πρόσφατα viral κλιπ από την Ταϊλάνδη είδε ανθρώπους στα σχόλια να σηκώνουν πολλά φρύδια. «Είναι αυτό ανθρώπινο; Ειλικρινά ρωτάω», είπε ένα άτομο. «Ναι, σίγουρα δεν αξίζουμε τα ζώα . Ο Wtf κάνει λάθος μαζί μας μπρουχ», είπε ένας άλλος.

Ένας άλλος απλά έβαλε το “not cool” ενώ ένας άλλος σχολίασε “καημένο αγόρι”. Η Daily Star επικοινώνησε με το UKBKC για σχόλια σχετικά με τον διαγωνισμό.

Τα σκυλιά XL Bully : Η κραυγή του σκύλου την ώρα που σηκώνει τα κιλά…

Τα «σκληρά» βίντεο δείχνουν τα πιο δυνατά σκυλιά στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των XL Bully να τραβούν βάρη 4.000 κιλών και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ σε βάναυσο ανταγωνισμό

XL Bully: Ο ιδιοκτήτης του σκύλου που μπορεί να τραβήξει το βαρύτερο φορτίο θα μπορούσε να κερδίσει πάνω από 13.000 $

ΑΥΤΗ είναι η στιγμή που ένα απόλυτο θηρίο σκύλου μπόρεσε φαινομενικά να τραβήξει ένα φορτίο 4000 κιλών σε έναν βάναυσο διαγωνισμό.

Το απίστευτο βίντεο ενός Pitbull 77 κιλών να κάνει έναν αγώνα έλξης βάρους εμφανίστηκε στο X .

Το σκισμένο σκυλάκι φαίνεται να σηκώνει το βάρος που αναβοσβήνει με 4.000 κιλά στην οθόνη στο Ultimate Dog Championship στην Ταϊλάνδη.

Ο ιδιοκτήτης του φαίνεται να τον παρακινεί προς τα εμπρός καθώς ο τεράστιος σκύλος τεντώνεται στην πορτοκαλί λουριά του για να τραβήξει την παλέτα με τούβλα.

Ο σκύλος γλιστράει και γλιστράει με τα πόδια του, αλλά καταφέρνει να πιάσει καθώς τραβάει το φορτίο στο τέλος του δραπέτη μπροστά στο πλήθος.

Και ενώ ήταν ένα απίστευτο επίτευγμα δύναμης, το άθλημα της έλξης βαρών είναι γνωστό ως αμφιλεγόμενο – με ορισμένους ακτιβιστές να το αποκαλούν «σκληρό».

Η ενότητα σχολίων στην ιογενή ανάρτηση X έχει επίσης χωριστεί – με ορισμένους χρήστες να επικρίνουν την πρακτική.

Το σκυλί XL Bully στην προσπάθεια των 4 τόνων

Αν και λίγοι χρήστες αναβλύζουν πόσο δυνατός είναι ο σκύλος , η πλειονότητα των σχολίων επέστησε την προσοχή στη σκληρότητα πίσω από το άθλημα .

Ένας χρήστης είπε: “Τα πίσω πόδια του που περπατούν για να προετοιμαστούν… δεν φαίνονται καλά… εκπληκτική δύναμη, αλλά φαίνεται ότι αυτά τα πόδια/ισχία πονάνε.”

Ένας άλλος είπε: «Όλοι σε αυτό το δωμάτιο αξίζουν φυλάκιση».

Παρά τη μακρά ιστορία της χρήσης κυνόδοντων ως φορτίων, ο κόσμος των αγώνων έλξης βάρους ήταν πάντα εξαιρετικά αμφιλεγόμενος.

XL Bully: Οι ανταγωνιστικοί κυνόδοντες είναι προσαρτημένοι σε ένα καρότσι που περιέχει σκυρόδεμα ή τούβλα και είναι κατασκευασμένοι για να χρησιμοποιούν τη δύναμη του σώματός τους για να τραβούν όλο και πιο βαριά φορτία 16 πόδια κάτω από μια πίστα.

Πρέπει να αρχίσουν να μετακινούν το καλάθι μέσα σε ένα λεπτό, διαφορετικά αποκλείονται και ο πιο γρήγορος που θα σύρει το καλάθι κερδίζει τα 16 πόδια.

Άλλα βίντεο στο διαδίκτυο δείχνουν παρόμοιους – λιγότερο επίσημους – διαγωνισμούς όπου τα σκυλιά αναγκάζονται να τραβούν αυτοκίνητα ή φορτηγά.

Μερικοί επίλεκτοι έχουν υποστηρίξει ότι, κάνοντας τον σκύλο σας να τραβήξει το βάρος, μπορείτε να περιορίσετε τα προβλήματα συμπεριφοράς .

Η American Pulling Dogs Association λέει: «Υπό το πρίσμα των αλλαγών τα τελευταία 40 χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερους σκύλους που έχουν μια απαίτηση άσκησης που είναι δύσκολο να εκπληρώσουν ορισμένοι ιδιοκτήτες.

«Οι επαγγελματίες σκύλων σε ορισμένους τομείς έχουν διαπιστώσει ότι το τράβηγμα βάρους, όχι μόνο είναι ευκολότερο για πολλούς πελάτες, αλλά έχουν δείξει επίσης σημαντικές βελτιώσεις σε διάφορα προβλήματα συμπεριφοράς».

Έχουν υποστηρίξει ότι τα προβλήματα με την επιθετικότητα, την υπερκινητικότητα και τις ιδεοψυχαναγκαστικές συμπεριφορές βελτιώνονται δραστικά όταν δίνεται στα ζώα μια διέξοδος ενέργειας όπως το τράβηγμα βάρους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι το τράβηγμα βάρους είναι μια επικίνδυνη δραστηριότητα που συνορεύει με την κακοποίηση ζώων .

XL Bully: Στην πραγματικότητα, ο επίτροπος της Φλόριντα και συνήγορος των ζώων Dan Hester είπε στο CBS ότι οι διαγωνισμοί ήταν σκληροί και ενοχλητικοί.

Είπε: «Για μένα είναι λάθος. Δεν λέω ότι είναι παράνομο, αλλά προτείνω στον 21ο αιώνα, δεν είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις αυτό που σημαίνει ζώο συντροφιάς » .

Όταν έμαθε ότι ορισμένα καταφύγια ζώων επιτρέπουν στα ζώα τους να ανταγωνίζονται σε δραστηριότητες έλξης βάρους, καταστράφηκε.

Ο Νταν είπε: «Το να βγάζω ένα ζώο από ένα καταφύγιο σε μια σχεδόν δημόσια εκδήλωση για να δείξω πόσο δυνατός είναι αυτός ο σκύλος… κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη σκέψη».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν σοβαρά χρηματικά έπαθλα για αρπαγές εάν συμμετάσχετε το σκυλί σας σε έναν διαγωνισμό όπως αυτός.

Ο Clint Boyer, από το Saksaktchewan του Καναδά , είπε ότι έχει κερδίσει στο παρελθόν 8.000 δολάρια σε χρηματικό έπαθλο.

Είπε επίσης ότι υπάρχει ένας περιφερειακός διαγωνισμός που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ , τον Καναδά, το Μεξικό και την Αλάσκα όπου το ελάχιστο έπαθλο είναι 13.000 $.

Ορισμένοι κριτικοί ισχυρίστηκαν ότι το έπαθλο λειτουργεί ως κίνητρο για τους ανθρώπους να μπουν στα κατοικίδιά τους χωρίς να λάβουν υπόψη τον κίνδυνο που θα μπορούσε να τους προκαλέσει.

Η Lindsay Rajt, εκπρόσωπος του People for the Ethical Treatment of Animals , έχει μιλήσει εκτενώς για το πόσο επικίνδυνο είναι για τους σκύλους.

Είπε: «Μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ειδικά αν δεν έχουν προετοιμαστεί ή εκπαιδευτεί για αυτό.

“Η άλλη ανησυχία είναι όταν έχετε ιδιοκτήτες που είναι περισσότερο εστιασμένοι στη νίκη παρά στην ασφάλεια των σκύλων τους.”

Η Lindsay συνέχισε να παρομοιάζει το τράβηγμα βάρους με παράνομη κυνομαχία .

Αποκάλυψε ότι υπήρξαν περιπτώσεις υπόπτων για κυνομαχίες που χρησιμοποιούσαν αγώνες έλξης βάρους ως κάλυψη.

Η Αγγλία απαγορεύει τα σκυλιά της ράτσας XL Bully

XL Bully: Eυθύνονται για τον θάνατο πολλών ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κυβέρνηση αποφάσισε την απαγόρευσή τους. Τι σημαίνει όμως αυτό για τους σκύλους;

Μάταια προσπαθούσε να τραβήξει το ζώο μακριά. Τρομοκρατημένος παρακολουθούσε ο 54χρονος τον σκύλο του να δαγκώνει μέχρι θανάτου τον αδερφό του. Τώρα απειλείται και με ποινή φυλάκισης, επειδή δεν μπόρεσε να ελέγξει τον σκύλο του. Και αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό στη Μεγάλη Βρετανία.

14 Σεπτεμβρίου: Δύο σκύλοι στο Στόουκ πηδάνε από ένα παράθυρο στον κήπο του γείτονα, αρπάζουν έναν άντρα – και τον σκοτώνουν.

4 Οκτωβρίου: Ένας σκύλος επιτίθεται σε έναν άντρα στο Σάντερλαντ – ο 54χρονος υποκύπτει στα σοβαρά τραύματά του.

Οι περισσότεροι θυμούνται και τον θάνατο του 10χρονου Τζακ στην Ουαλία. Ο Τζακ ήταν στο σπίτι ενός φίλου του από το σχολείο, όπου και δέχθηκε επίθεση από έναν τεράστιο σκύλο ονόματι “Beast” («Τέρας»). Το αγόρι πέθανε.

Τα σκυλιά που εμπλέκονται σε αυτά τα περιστατικά είναι συχνά τα λεγόμενα XL bully, μια ράτσα που προέρχεται από διασταύρωση πίτμπουλ και τεριέ. Η δημόσια κατακραυγή ήταν τέτοια που η βρετανική κυβέρνηση αναγνώρισε τα σκυλιά αυτά ως ξεχωριστή ράτσα – για να απαγορεύσει αμέσως μετά την πώλησή τους από τις 31 Δεκεμβρίου. Από την 1η Φεβρουαρίου 2024 μάλιστα θα είναι παράνομη και η κατοχή τους, εκτός κι αν ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποδείξει πως ο σκύλος είναι ακίνδυνος, οπότε και θα χορηγείται σχετική άδεια. Εν συνεχεία το ζώο θα φοράει φίμωτρο, λουρί και θα στειρώνεται.

Κίνδυνος ευθανασίας για πολλά σκυλιά

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά πρακτικά; Σύμφωνα με το Sky News θα πρέπει να γίνει ευθανασία σε τουλάχιστον 246 σκυλιά, εάν δεν βρουν ιδιοκτήτη πριν από την αλλαγή του χρόνου. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσα ζώα αφορά η απαγόρευση. Η κυβέρνηση εκτιμά πως στην Αγγλία και την Ουαλία υπάρχουν περίπου 10.000, ενώ οι φιλόζωοι ακτιβιστές κάνουν λόγο για 15.000 σκύλους. Βασιζόμενο στα στοιχεία της κτηνιατρικής εταιρείας IVC Evidensia, το BBC εικάζει πως υπάρχουν τουλάχιστον 30.000 XL Bullies.

Πάντως, πολλοί αντιτείνουν πως η απαγόρευση δεν θα προστατεύσει πραγματικά τον πληθυσμό. Ο ειδικός Ντέιβ Μάρτιν προειδοποιεί επιπλέον πως είναι πιθανότερο να αυξηθούν οι επιθέσεις σκύλων, εάν θα πρέπει τα ζώα να κρατούνται μόνο στο σπίτι – διότι έτσι δεν θα κινούνται και δεν θα ξεδίνουν καθόλου.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις φοβούνται πως οι εκτροφείς θα στραφούν σε άλλες ράτσες – όπως στα ποιμενικά Καυκάσου. Αυτά τα ζώα είναι «μεγαλύτερα, δυνατότερα και, εάν δοθούν σε λάθος ιδιοκτήτη, μπορεί να είναι και πιο επικίνδυνα» από τα XL bully, εξηγεί ένας εκτροφέας στο BBC. Ήδη υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αναφορές για XL bully που εγκαταλείπονται στην άγρια φύση ή μπροστά σε καταφύγια ζώων. Κυκλοφορούν επίσης βίντεο με «επιχειρήσεις διάσωσης», όπου τα σκυλιά μεταφέρονται στη Σκωτία και πωλούνται εκεί. Η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να επιβάλει την απαγόρευση μονάχα στην Αγγλία και την Ουαλία.

Η Αγγλία απαγορεύει τα σκυλιά της ράτσας XL Bully

Τι ισχύει στη Γερμανία;

Στη Γερμανία το αμερικανικό XL bully δεν έχει ακόμη καταταχθεί ως ξεχωριστή ράτσα, γι’ αυτό και δεν υπάρχει στους καταλόγους με τους επικίνδυνους σκύλους – εν αντιθέσει με ράτσες όπως τα πίτμπουλ, τα μπουλ τεριέ και τα μπουλ τεριέ του Στάφορντσαϊρ. Και στη Γερμανία απαγορεύεται η εισαγωγή τέτοιων σκύλων, δίχως όμως να υπάρχει και ειδικό κανονιστικό πλαίσιο για την εκτροφή τους. Υπάρχουν βέβαια ειδικές προβλέψεις για τέτοια σκυλιά, όπως ότι πρέπει να φορούν φίμωτρο ή να έχει χορηγηθεί άδεια ιδιοκτησίας.

Ορισμένοι αντιτάσσονται στην κατηγοριοποίηση μίας ολόκληρης ράτσας ως επικίνδυνης. Αντιθέτως, θεωρούν πως καθοριστικός είναι ο τρόπος ζωής του σκύλου και πώς αυτός εκπαιδεύεται.

Στη Γερμανία ζουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια σκυλιά – ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνεται από σκύλο είναι μονοψήφιος: 6 θάνατοι καταγράφηκαν το 2020, 5 το 2021 και 4 το 2022. Πάντως, το 2022 μόνο στο Βερολίνο υπήρξαν 490 ελαφρείς και 87 σοβαροί τραυματισμοί από δαγκώματα σκύλων.

Αν και δεν αναγνωρίζεται ως ξεχωριστή ράτσα, το διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου χαρακτήρισε τα bully ως τα πιο επικίνδυνα σκυλιά – κατατάσσοντάς τα βάσει εξωτερικών χαρακτηριστικών στη ράτσα των αμερικανικών Στάφορντσαϊρ τεριέ.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Exit mobile version