ENGINE POWER

Η Porsche επιλέγει την Manthey για να τρέξει τα αυτοκίνητα GT3 στη σεζόν 2024 FIA WEC

Το ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής 2024 FIA WEC αποκαλύφθηκε, μετά την έγκριση των μελών του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA
Η Porsche επιλέγει την Manthey για να τρέξει τα αυτοκίνητα GT3 στη σεζόν 2024 FIA WEC

Η Porsche επιλέγει την Manthey για να τρέξει αυτοκίνητα GT3 για τη σεζόν 2024 FIA WEC

2024 FIA WEC: Η Porsche ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη γερμανική ομάδα Manthey για να τρέξει δύο από τις συμμετοχές της Porsche 911 GT3 R στην κατηγορία LMGT3 του FIA WEC του επόμενου έτους.

Ο Manthey παρουσίασε με επιτυχία δύο Porsche 911 RSR στην κατηγορία LMGTE Pro του WEC για λογαριασμό της Porsche για δέκα χρόνια. Την πρώτη τους χρονιά στους αγώνες μαζί (2013), πέτυχαν τη νίκη κατηγορίας στο Le Mans. Ακολούθησαν άλλες δύο, ώστε μαζί με την πρώτη της νίκη το 1999, η Manthey έχει πλέον τέσσερις νίκες στο Le Mans με ένα αυτοκίνητο GT και συνολικά πέντε τίτλους παγκοσμίου πρωταθλήματος στο WEC.

Η Porsche επέλεξε το Manthey για αθλητικούς, στρατηγικούς και ιστορικούς λόγους για τη σεζόν 2024 FIA WEC. Η είσοδος του οδηγού και της ομάδας θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο Thomas Laudenbach, Αντιπρόεδρος της Porsche Motorsport, σχολίασε: «Η επιλογή μας έπεσε στον Manthey για διάφορους λόγους. Εκτός από το γεγονός ότι είναι θυγατρική, αρκετοί άλλοι παράγοντες μιλούν υπέρ της Manthey: η ομάδα είναι πολύ εξοικειωμένη με την Porsche 911 GT3 R από αγώνες DTM και μεγάλα κλασικά μοντέλα αντοχής, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, ο Manthey γνωρίζει στενά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του FIA WEC χάρη στα πολλά χρόνια εργοστασιακών αγώνων με την Porsche 911 RSR».

2024-FIAWEC-CALENDAR-porche-gt3

Ο Nicolas Raeder, Διευθύνων Σύμβουλος της Manthey Racing GmbH πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος που επιστρέφουμε στο WEC, επεκτείνοντας το πρόγραμμα GT3 μας το επόμενο έτος. Ήδη μπορέσαμε να γιορτάσουμε κάποιες επιτυχίες στο WEC με την Porsche και έχουμε μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία όσον αφορά τις πίστες και τις διαδικασίες. Η σεζόν του 2024 θα είναι συναρπαστική και είμαι πολύ χαρούμενος που θα επιστρέψουμε στο Le Mans».

Το ημερολόγιο της FIA WEC για το 2024 επεκτείνεται σε οκτώ γύρους

Το ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής FIA 2024 αποκαλύφθηκε, μετά την έγκριση των μελών του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA εγκρίνει το ημερολόγιο της FIA WEC για το 2024
  • Οκτώ αγώνες για να συμπληρώσουν το πρόγραμμα FIA WEC του 2024
  • Τέσσερις νέοι χώροι σε Κατάρ, Ιταλία, ΗΠΑ και Βραζιλία
  • Αυξήθηκε η παγκόσμια απήχηση με εκδηλώσεις στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία

2024-FIAWEC-CALENDAR-porche-gt3

Το WEC θα επισκεφθεί οκτώ χώρες σε τέσσερις ηπείρους για τη 12η σεζόν του, η οποία θα περιλαμβάνει μια περαιτέρω εισροή κατασκευαστών στην κύρια κατηγορία των Hypercar.

Η Ντόχα του Κατάρ θα φιλοξενήσει τον Πρόλογο του WEC και την έναρξη της σεζόν για πρώτη φορά στις αρχές Μαρτίου 2024 στο Lusail International Circuit. Ένας αγώνας διάρκειας κάτω των 10 ωρών, θα ονομάζεται Κατάρ 1812 χλμ, που ονομάστηκε έτσι από την Εθνική Ημέρα της χώρας και αποτελεί πυλώνα εορτασμού κάθε χρόνο.

Στη συνέχεια, το πρωτάθλημα θα μεταφερθεί σε άλλον νέο χώρο αγώνων, καθώς το Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari (Imola) αντικαθιστά το Autodromo Nazionale Monza ως τον ιταλικό γύρο του WEC του οποίου η ημερομηνία μεταφέρεται από τον Ιούλιο έως τον Απρίλιο.

Το Circuit de Spa-Francorchamps, το οποίο υπέγραψε πρόσφατα πενταετή επέκταση συμβολαίου με τον υποστηρικτή της σειράς, Le Mans Endurance Management, τόσο για το WEC όσο και για το European Le Mans Series, θα αποτελέσει τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος πριν η σειρά επιστρέψει στη Γαλλία για μεγαλύτερος αγώνας της χρονιάς: το θρυλικό 24 Hours of Le Mans (15-16 Ιουνίου).

Μετά από συμφωνία με το Δημαρχείο του Σάο Πάολο, το WEC θα επιστρέψει στη Βραζιλία για πρώτη φορά από το 2014 για το 6 Hours of São Paulo στο Interlagos Circuit στα μέσα Ιουλίου. Στη συνέχεια, το πρωτάθλημα ταξιδεύει στο Όστιν του Τέξας, για τον έκτο γύρο και την επιστροφή στο Circuit of the Americas για το Lone Star Le Mans, που διεξήχθη για τελευταία φορά το 2020.

Το Fuji International Speedway θα πραγματοποιήσει τον προτελευταίο γύρο του ημερολογίου με τον δημοφιλή του αγώνα στην Ιαπωνία στα μέσα Σεπτεμβρίου. Το Μπαχρέιν θα φιλοξενήσει και πάλι το φινάλε της σεζόν στην υπέροχη διεθνή πίστα του Μπαχρέιν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2024 θα στεφθούν σε μια λαμπερή τελετή απονομής βραβείων. Οι αγώνες του επόμενου έτους θα ποικίλλουν σε διάρκεια μεταξύ έξι και 24 ωρών.

Ημερολόγιο 2024 FIA WEC

24/25 Φεβρουαρίου 2024 Επίσημος Πρόλογος (QAT)

2 Μαρτίου 2024 Κατάρ 1812 Km (QAT)

21 Απριλίου 2024 6 ώρες Imola (ITA)

11 Μαΐου 2024 TotalEnergies 6 ώρες Spa-Francorchamps (BEL)

15/16 Ιουνίου 2024 24 ώρες Λε Μαν (FRA)

14 Ιουλίου 2024 6 ώρες Σάο Πάολο (BRA)

1 Σεπτεμβρίου 2024 Lone Star Le Mans (ΗΠΑ)

15 Σεπτεμβρίου 2024 6 Hours of Fuji (JPN)

2 Νοεμβρίου 2024 8 ώρες του Μπαχρέιν (BAH)

2024-FIAWEC-CALENDAR-porche-gt3

Mohammed ben Sulayem, Πρόεδρος της FIA: «Είναι πάντα ενθαρρυντικό να βλέπουμε τα πρωταθλήματα της FIA να δυναμώνουν. Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA 2024 είναι άλλη μια θετική εξέλιξη στη σειρά. Για το 2024, το ημερολόγιο επεκτείνεται τόσο ως προς τον αριθμό των αγώνων, όσο και πιο σημαντικό, τη γεωγραφική ποικιλομορφία, φέρνοντας το WEC σε περισσότερους ανθρώπους. Κοιτάζοντας τη μεγαλύτερη εικόνα, η εξέλιξη του ημερολογίου συμπίπτει με την άνοδο του προφίλ της FIA WEC, και ειδικότερα της κορυφαίας κατηγορίας Hypercar. Αυτό αποτελεί απόδειξη της μεταρρύθμισης των ρυθμιστικών θεμελίων της σειράς που πραγματοποιήθηκε από κοινού από τη FIA και την ACO, η οποία έχει προσελκύσει νέους κατασκευαστές».

Pierre Fillon, Πρόεδρος του Automobile Club de l’Ouest (ACO) : Η σεζόν FIA WEC του 2024 υπόσχεται να είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ένας αριθμός ρεκόρ συμμετοχών στην κατηγορία Hypercar και ένα ημερολόγιο οκτώ αγώνων σε τόσες υπέροχες πίστες δημιουργούν μια συναρπαστική προοπτική. Οι οδηγοί θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τέσσερις νέες πίστες. Αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση! Μου δίνει μεγάλη χαρά να βλέπω ότι το ημερολόγιο αντικατοπτρίζει την αναζωογόνηση της πειθαρχίας μας και είμαι ευγνώμων σε όλες τις πίστες που θα φιλοξενήσουν αγώνες στην πολυαναμενόμενη σεζόν που θα έρθει.

Richard Mille, Πρόεδρος της Επιτροπής Αντοχής της FIA : «Η εξέλιξη του ημερολογίου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA τις τελευταίες δύο σεζόν αποδεικνύει ότι η κορυφαία σειρά αγώνων αντοχής στον κόσμο βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Το πρόγραμμα του 2024 προσφέρει ένα εξαιρετικό μείγμα από καθιερωμένες πίστες και χώρους που είναι νέοι στο WEC. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ημερολόγιο παραμένει να αποτελείται από πίστες αγώνων παγκόσμιας κλάσης. Το γεγονός ότι η WEC ανοίγει νέους δρόμους και επισκέπτεται νέες αγορές είναι επίσης πολύ σημαντικό για όλους τους κατασκευαστές που αφοσιώθηκαν στα προγράμματα αγώνων αντοχής τους, ειδικά στην κατηγορία των Hypercar. Επιπλέον, ορισμένες από τις χώρες που είναι στο ημερολόγιο του WEC για πολλά χρόνια θα έχουν νέες πίστες που θα φιλοξενούν τους αγώνες και αυτό θα πρέπει να δώσει στους οπαδούς κάτι επιπλέον να περιμένουν με ανυπομονησία».

Frédéric Lequien, Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA : «Το ημερολόγιο FIA WEC για το 2024 είναι ένας συνδυασμός παραδοσιακών χώρων μηχανοκίνητου αθλητισμού και βασικών αγορών που είναι σημαντικές για τους κατασκευαστές, τους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς και τους συνεργάτες μας. Είναι πάντα μια πρόκληση να βρεις τη σωστή ισορροπία, αλλά με τέσσερις νέους χώρους, δύο από τους οποίους είναι εντελώς νέοι στο WEC, καθώς και τέσσερις καθιερωμένους αγώνες, δημιουργήσαμε έναν καλό συνδυασμό παλιού και νέου. Οκτώ αγώνες σε πέντε διαφορετικές περιοχές θα φέρουν επίσης τη σειρά μας σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, καθώς και θα δημιουργήσουν δυναμική καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η σημερινή ανακοίνωση είναι για άλλη μια φορά άλλη μια ένδειξη για το πολύ λαμπρό μέλλον της WEC.»

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Engine Power: Η Μασκότ του Sonic στο 25th Motor Festival: Ένας Ηρωας της Ταχύτητας και της Περιπέτειας

Η Μασκότ του Sonic στο 25th Motor Festival: Ένας Ηρωας της Ταχύτητας και της Περιπέτειας

Η συναρπαστική εμπειρία του Motor Festival αποκτά νέα διάσταση με την παρουσία ενός από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του κόσμου!

Engine Power
Engine Power: Ο Post Malone παραγγέλνει ένα ζευγάρι προσαρμοσμένα φορτηγά Ford με τρελά διαφορετικά στυλ

Ο Post Malone παραγγέλνει ένα ζευγάρι προσαρμοσμένα φορτηγά Ford με τρελά διαφορετικά στυλ

Ο Post Malone ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες γιόρτασε το νέο του άλμπουμ παραγγέλνοντας ένα custom Ford

Engine Power
Engine Power: Ο Gasly θέλει να εκμεταλλευτεί τους νέους κανονισμούς για να αγωνιστεί για τον τίτλο το 2026

Ο Gasly θέλει να εκμεταλλευτεί τους νέους κανονισμούς για να αγωνιστεί για τον τίτλο το 2026

Ο Pierre Gasly δεν κρύβει το γεγονός ότι η σεζόν του 2025 είναι απλώς μια μετάβαση για την Alpine, η οποία ελπίζει να επιστρέψει στο μπροστινό μέρος της ομάδας το 2026. Ο Norman οδηγός αποκαλύπτει ήδη μια πιθανότητα να αγωνιστεί για τον τίτλο.

Engine Power
Engine Power: Ο Verstappen και η Red Bull αναλαμβάνουν δράση: συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την Κίνα

Ο Verstappen και η Red Bull αναλαμβάνουν δράση: συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την Κίνα

Το δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν ώθησε τη Red Bull να πραγματοποιήσει μια συνάντηση για να καθησυχάσει τον Max Verstappen σχετικά με τις δυνατότητες της ομάδας φέτος.

Engine Power
Engine Power: Αυτή η Mustang του ’65 στην Καλιφόρνια δεν είναι το μόνο που φαινόταν

Αυτή η Mustang του ’65 στην Καλιφόρνια δεν είναι το μόνο που φαινόταν

Η Ford Mustang έχει αντέξει εδώ και πολύ καιρό ως, ίσως, το πιο εμβληματικό μυϊκό αυτοκίνητο όλων των εποχών

Engine Power
Engine Power: Έρευνα: Τα κορυφαία ηλεκτρικά σκούτερ & μηχανάκια

Έρευνα: Τα κορυφαία ηλεκτρικά σκούτερ & μηχανάκια

Μια ερεύνα για τα κορυφαία ηλεκτρικά σκούτερ & μηχανάκια που συνδυάζουν επιδόσεις, αυτονομία, άνεση και ποιότητα κατασκευής .

Engine Power
Engine Power: Ο Vettel θέλει να «δώσει φωνή» στις γυναίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Vettel θέλει να «δώσει φωνή» στις γυναίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Με τους τέσσερις τίτλους του παγκοσμίου πρωταθλήματος και τις 16 σεζόν στη Formula 1, ο Sebastian Vettel είναι μια εμβληματική φιγούρα στη F1. Ο Γερμανός, γνωστός για το πάθος του στην πίστα, χρησιμοποιεί τώρα τη φήμη του για να προωθήσει, μεταξύ άλλων, τη διαφορετικότητα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Engine Power
Engine Power: Επίσημο: Yuki Tsunoda στη Red Bull στο Ιαπωνικό Grand Prix

Επίσημο: Yuki Tsunoda στη Red Bull στο Ιαπωνικό Grand Prix

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Yuki Tsunoda θα ξεκινήσει για τη Red Bull στο Ιαπωνικό Grand Prix στη θέση του Liam Lawson. Πληροφορίες επιβεβαίωσε η αυστριακή ομάδα το πρωί της Πέμπτης.

Engine Power
Engine Power: Ο Sergio Perez φέρεται να είναι κοντά στην επιστροφή στη F1 με την Cadillac

Ο Sergio Perez φέρεται να είναι κοντά στην επιστροφή στη F1 με την Cadillac

Μετά την αποχώρησή του από τη Red Bull, ο Sergio Perez φέρεται να είναι κοντά στην επιστροφή του στη Formula 1 το 2026. Ο Μεξικανός φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Cadillac.

Engine Power
Engine Power: Ο Sebastian Vettel σταυρώνει τα δάχτυλά του για να γίνει ο Χάμιλτον πρωταθλητής της Ferrari

Ο Sebastian Vettel σταυρώνει τα δάχτυλά του για να γίνει ο Χάμιλτον πρωταθλητής της Ferrari

Ο πρώην αντίπαλος του Lewis Hamilton στη Formula 1, Sebastian Vettel, ελπίζει ότι ο Βρετανός θα τα καταφέρει εκεί που απέτυχε: την κατάκτηση του τίτλου με τη Ferrari.

Engine Power
Engine Power: Θα ήταν 73 ετών, μια αναδρομή στις τρεις νίκες του Didier Pironi στη Formula 1

Θα ήταν 73 ετών, μια αναδρομή στις τρεις νίκες του Didier Pironi στη Formula 1

Ο τρεις φορές νικητής της Formula 1, Didier Pironi, παραλίγο να γίνει ο πρώτος Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 πριν υποστεί ένα σοβαρό ατύχημα και στη συνέχεια πεθάνει πρόωρα. Μια αναδρομή στις τρεις επιτυχίες του ανθρώπου που σήμερα θα ήταν 73 ετών.

Engine Power
Engine Power: Ο Zhou στοχεύει να επιστρέψει στη F1 το 2026… με την Cadillac στο στόχαστρο του

Ο Zhou στοχεύει να επιστρέψει στη F1 το 2026… με την Cadillac στο στόχαστρο του

Ο Guanyu Zhou, που αναγκάστηκε να μείνει εκτός το 2025 ως ρεζέρβα στη Ferrari, εξακολουθεί να ελπίζει να επιστρέψει στο grid το 2026. Η σωτηρία του θα μπορούσε να έρθει από την Cadillac.

Engine Power
Engine Power: Mετά τη νίκη του στο Safari Elfyn Evans: “Πολύ νωρίς στη χρονιά για να βγάλουμε συμπεράσματα”

Mετά τη νίκη του στο Safari Elfyn Evans: “Πολύ νωρίς στη χρονιά για να βγάλουμε συμπεράσματα”

Ο πρώτος νικητής του Safari Rally Κένυα και ξεκάθαρος ηγέτης του πρωταθλήματος, ο Elfyn Evans δεν θέλει να παρασυρθεί μετά το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη σεζόν.

Engine Power
Engine Power: Αποχωρήσεις: το κλειδί για την επιτυχία της McLaren αυτή τη σεζόν;

Αποχωρήσεις: το κλειδί για την επιτυχία της McLaren αυτή τη σεζόν;

Αν οι εκκινήσεις ήταν αδυναμία για τη McLaren πέρυσι, η βρετανική ομάδα φαίνεται να το έχει διορθώσει το 2025 με καλύτερες εκτοξεύσεις.

Engine Power
Formula 1: Ο Χάμιλτον είναι εδώ και δείχνει ικανός να ανεβάσει τη Ferrari ξανά ψηλά!

Ο Χάμιλτον είναι εδώ και δείχνει ικανός να ανεβάσει τη Ferrari ξανά ψηλά!

Στο δεύτερο μόλις αγώνα της σεζόν ο Λούις Χάμιλτον μοιάζει να μπορεί να οδηγήσει τη Ferrari στην κορυφή.

Formula 1
Engine Power: Ο Agostini βλέπει τον Marquez ως απειλή για το ρεκόρ του

Ο Agostini βλέπει τον Marquez ως απειλή για το ρεκόρ του

Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης του Grand Prix παραδέχεται ότι αισθάνεται την απειλή του Marc Marquez να κρέμεται πάνω από το ρεκόρ νίκης του στο MotoGP.

Engine Power
Engine Power: Ο Adrien Fourmaux μιλά για τη νέα του απόσυρση: «Δεν είναι το ράλι μας»

Ο Adrien Fourmaux μιλά για τη νέα του απόσυρση: «Δεν είναι το ράλι μας»

Μετά την Πέμπτη, ο Adrien Fourmaux αναγκάστηκε να αποσυρθεί ξανά στην Κένυα, αυτή τη φορά λόγω αναστολής.

Engine Power
Engine Power: Το αρχικό πλέγμα για το κινεζικό Grand Prix Sprint 2025

Το αρχικό πλέγμα για το κινεζικό Grand Prix Sprint 2025

Δείτε το προσωρινό πλέγμα εκκίνησης για τον Αγώνα Σπριντ Κινεζικού Grand Prix 2025, με την πρώτη pole position του Lewis Hamilton με τη Ferrari.

Engine Power