ENGINE POWER

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Ogier και Tänak πιασμένοι απ’ το λαιμό μετά από τέσσερα στάδια

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Το Ράλι Σαρδηνίας μετατράπηκε γρήγορα σε μονομαχία μεταξύ δύο πρωταγωνιστών του Sébastien Ogier και του Ott Tänak .
WRC Ράλι Σαρδηνίας: Ogier και Tänak πιασμένοι απ’ το λαιμό μετά από τέσσερα στάδια

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Ο Sébastien Ogier οδηγεί το Ράλι Σαρδηνίας το απόγευμα της πρώτης ημέρας, αλλά παραμένει υπό απειλή από τον Ott Tänak. Πίσω από το ηγετικό δίδυμο, οι διώκτες έχουν ήδη υποβιβαστεί σε καλή απόσταση, ενώ ο Adrien Fourmaux έχει παραιτηθεί.

  • Αυτό το Ράλι Σαρδηνίας μετατράπηκε γρήγορα σε μονομαχία μεταξύ δύο πρωταγωνιστών: του Sébastien Ogier και του Ott Tänak . Οι δύο οδηγοί πήγαν πλήγμα για χτύπημα αυτή την Παρασκευή, για την πρώτη μέρα αυτού του γεγονότος στην αρχική μορφή και συμπυκνώθηκαν σε 48 ώρες. Ο Γάλλος, συγγραφέας του καλύτερου χρόνου σε SS1 και SS3, παραμένει υπό απειλή από τον Εσθονό, ο οποίος πήρε το ξύσιμο κατά τη διάρκεια του SS2. Μετά από τέσσερα στάδια, το χάσμα είναι μικρό αφού υπάρχουν μόνο 4″5 που χωρίζουν τους δύο άνδρες.

wrc-rali-sardinias-ogier-ke-tanak-stadia-Speciales-Rally-Italia-Sardegna

  • Πίσω από το πρωταγωνιστικό δίδυμο, οι άλλοι οδηγοί ακολουθούν τη μονομαχία σε καλή απόσταση. Τρίτον, ο Dani Sordo έχει ήδη μια σημαντική καθυστέρηση γύρω στα τριάντα δευτερόλεπτα. Ο Ισπανός, διπλός νικητής της διοργάνωσης, απειλείται επίσης από τον Τακαμότο Κατσούτα, ο οποίος απέχει 1″3 από το προσωρινό βάθρο. Αν οι δύο πιλότοι δεν ήταν επιδεικτικοί αυτή την Παρασκευή, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν μια πιο πλεονεκτική θέση εκκίνησης και τις αναποδιές των αντιπάλων τους…
  • …με πρώτο θύμα στο Rally1, τον Adrien Fourmaux . Ο Γάλλος, ο οποίος ξεκίνησε καλά σε αυτό το Ράλι της Σαρδηνίας (3ος στην εκκίνηση του SS3), υπέστη αρχικά παρακέντηση στο SS3, χάνοντας περίπου τριάντα δευτερόλεπτα. Στο επόμενο στάδιο, ο οδηγός της M-Sport αντιμετώπισε ηλεκτρικό πρόβλημα στο Ford Puma του. Η αξιοπιστία της αμερικανικής βάσης, που είχε εντυπωσιάσει από την αρχή της σεζόν, έλειπε στην Ιταλία αυτή την Παρασκευή. Αναγκασμένος να αποσυρθεί, ο Βόρειος θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο αύριο, κατά τη διάρκεια των οκτώ ειδικών διαδρομών του προγράμματος.
  • Οι δύο κορυφαίοι του πρωταθλήματος, Τιερί Νεβίλ και Έλφιν Έβανς, υπέφεραν και αυτή την Παρασκευή. Ο Βέλγος, που σάρωσε τον δρόμο, δυσκολεύτηκε πολύ να βρει πρόσφυση στον πρώτο βρόχο, πριν προλάβει στο τέλος του απογεύματος στο δεύτερο πέρασμα, υπογράφοντας το scratch στο SS4. Βρίσκεται στην 5η θέση, 36 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sébastien Ogier. Ο Ουαλός υπέστη αργή παρακέντηση στην πρώτη ειδική. Ξεκινώντας με μόνο έναν εφεδρικό τροχό, ο Elfyn Evans έπρεπε να διαχειριστεί το mount του όλο το απόγευμα και έχασε 57 δευτερόλεπτα στο τέλος αυτής της πρώτης ημέρας.
  • Και στο WRC2 υπήρξαν ατυχίες. Ο Sami Pajari ήταν πολύ γρήγορος αυτή την Παρασκευή και ηγείται στην κατηγορία με το Toyota GR Yaris Rally2, μπροστά από έναν επιθετικό Pierre-Louis Loubet. Ο Yohan Rossel υπέστη τρύπημα στο SS3: αναγκάστηκε να αλλάξει τιμόνι κατά τη διάρκεια της ειδικής, ο Γάλλος έχασε σχεδόν δύο λεπτά από τους κορυφαίους.

WRC Ράλι Σαρδηνίας:
Γενική κατάταξη μετά το SS4

wrc-rali-sardinias-ogier-ke-tanak-stadia-Speciales-Rally-Italia-Sardegna

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Ο Pajari προηγείται του WRC2 μπροστά από τον Loubet, ο Rossel παθαίνει τρύπημα

Το σύντομο πρώτο στάδιο του ράλι της Σαρδηνίας κράτησε τις υποσχέσεις του με μια σπουδαία μονομαχία στο προβάδισμα μεταξύ Pajari και Loubet. Για καλή αρχή, ο Yohan Rossel αναγκάστηκε να αντικαταστήσει έναν τρυπημένο τροχό.

Με μόλις 266,12 km αντίθετα, οι πολυάριθμοι ανταγωνιστές του WRC2 δεν είχαν περιθώρια για λάθη. Ξεκίνησε στην αρχή του απογεύματος μετά από ένα γελοίο shakedown σε μια πίστα καθόλου αντιπροσωπευτική της υπόλοιπης διαδρομής, η πρώτη διαδρομή περιελάμβανε 2 ειδικές διαδρομές που έπρεπε να τρέξουν δύο φορές χωρίς να επιστρέψουν σε υπηρεσία μεταξύ των γύρων. Στο τέλος αυτών των 77,82 km, ήταν για άλλη μια φορά έκπληξη να σημειωθεί ότι δεν παίζει ρόλο μόνο στο Rally1 η θέση στο δρόμο, με τα πρώτα αυτοκίνητα WRC2 να αναγκάζονται να ακολουθήσουν την πίστα. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προκαλεί έκπληξη το να βλέπεις σήμερα το απόγευμα ότι κυβερνά ένα πλήρωμα που ξεκινά λίγο πιο κάτω με τη σειρά εκκίνησης.

wrc-rali-sardinias-ogier-ke-tanak-stadia-Speciales-Rally-Italia-Sardegna-

WRC Ράλι Σαρδηνίας: Ο νικητής της πρώτης ειδικής, ο Sami Pajari πήρε το προβάδισμα, με αναμετάδοση από τον Pierre-Louis Loubet στο SS2. Οι δύο οδηγοί αντάλλαξαν θέσεις μετά το SS3 και αυτή τη φορά ο Φινλανδός διατήρησε το προβάδισμα στην τελική ευθεία της ημέρας. Με προβάδισμα 18”3, ο νεαρός Σκανδιναβός δεν θα αναγκαστεί να πάρει όλα τα ρίσκα αύριο. Ο συγγραφέας μιας καλύτερης εποχής, ο Loubet, όπως για λίγο στην Πορτογαλία, έδειξε ότι είναι σίγουρος για το Skoda Fabia RS. Η Κορσική δημιούργησε ένα μικρό περιθώριο έναντι των Toyota του Jan Solans στην 3η θέση και του Georg Linnamäe στην 4η θέση .

Αναγκασμένος να παρακολουθεί το WRC2, ο Yohan Rossel αρχικά περιόρισε τη ζημιά ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο στην 4η θέση . Ένα τρύπημα στο SS3 κατέστρεψε όλες τις προσπάθειές του και τον έσπρωξε πίσω στη 15η θέση .

Αναζητώντας ακόμα τον καλύτερο ρυθμό στη γη, ο Nicolas Ciamin είχε μια περίπλοκη Παρασκευή. Αφήνοντας πολύ χρόνο σε κάθε τμήμα, βρίσκεται στην 14η θέση στο WRC2 απόψε .

Μετά από ένα σύντομο βραδινό ύπνο στο Αλγκέρο, οι αγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν το Σάββατο για ένα πολύ μεγάλο ετάπ 149 χιλιομέτρων χρονομετρημένο. Στο πρόγραμμα υπάρχουν 8 ειδικές διαδρομές, με ομάδες των 2 SS να αγωνίζονται δύο φορές. Η απουσία ενός service park αύριο θα πρέπει να οδηγήσει σε μια μέρα γεμάτη ανατροπές.

Προσωρινή ταξινόμηση WRC2 μετά το πρώτο στάδιο

wrc-rali-sardinias-ogier-ke-tanak-stadia-Speciales-Rally-Italia-Sardegna

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Engine Power: Η Μασκότ του Sonic στο 25th Motor Festival: Ένας Ηρωας της Ταχύτητας και της Περιπέτειας

Η Μασκότ του Sonic στο 25th Motor Festival: Ένας Ηρωας της Ταχύτητας και της Περιπέτειας

Η συναρπαστική εμπειρία του Motor Festival αποκτά νέα διάσταση με την παρουσία ενός από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες του κόσμου!

Engine Power
Engine Power: Ο Post Malone παραγγέλνει ένα ζευγάρι προσαρμοσμένα φορτηγά Ford με τρελά διαφορετικά στυλ

Ο Post Malone παραγγέλνει ένα ζευγάρι προσαρμοσμένα φορτηγά Ford με τρελά διαφορετικά στυλ

Ο Post Malone ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες γιόρτασε το νέο του άλμπουμ παραγγέλνοντας ένα custom Ford

Engine Power
Engine Power: Ο Gasly θέλει να εκμεταλλευτεί τους νέους κανονισμούς για να αγωνιστεί για τον τίτλο το 2026

Ο Gasly θέλει να εκμεταλλευτεί τους νέους κανονισμούς για να αγωνιστεί για τον τίτλο το 2026

Ο Pierre Gasly δεν κρύβει το γεγονός ότι η σεζόν του 2025 είναι απλώς μια μετάβαση για την Alpine, η οποία ελπίζει να επιστρέψει στο μπροστινό μέρος της ομάδας το 2026. Ο Norman οδηγός αποκαλύπτει ήδη μια πιθανότητα να αγωνιστεί για τον τίτλο.

Engine Power
Engine Power: Ο Verstappen και η Red Bull αναλαμβάνουν δράση: συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την Κίνα

Ο Verstappen και η Red Bull αναλαμβάνουν δράση: συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την Κίνα

Το δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν ώθησε τη Red Bull να πραγματοποιήσει μια συνάντηση για να καθησυχάσει τον Max Verstappen σχετικά με τις δυνατότητες της ομάδας φέτος.

Engine Power
Engine Power: Αυτή η Mustang του ’65 στην Καλιφόρνια δεν είναι το μόνο που φαινόταν

Αυτή η Mustang του ’65 στην Καλιφόρνια δεν είναι το μόνο που φαινόταν

Η Ford Mustang έχει αντέξει εδώ και πολύ καιρό ως, ίσως, το πιο εμβληματικό μυϊκό αυτοκίνητο όλων των εποχών

Engine Power
Engine Power: Έρευνα: Τα κορυφαία ηλεκτρικά σκούτερ & μηχανάκια

Έρευνα: Τα κορυφαία ηλεκτρικά σκούτερ & μηχανάκια

Μια ερεύνα για τα κορυφαία ηλεκτρικά σκούτερ & μηχανάκια που συνδυάζουν επιδόσεις, αυτονομία, άνεση και ποιότητα κατασκευής .

Engine Power
Engine Power: Ο Vettel θέλει να «δώσει φωνή» στις γυναίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Vettel θέλει να «δώσει φωνή» στις γυναίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Με τους τέσσερις τίτλους του παγκοσμίου πρωταθλήματος και τις 16 σεζόν στη Formula 1, ο Sebastian Vettel είναι μια εμβληματική φιγούρα στη F1. Ο Γερμανός, γνωστός για το πάθος του στην πίστα, χρησιμοποιεί τώρα τη φήμη του για να προωθήσει, μεταξύ άλλων, τη διαφορετικότητα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Engine Power
Engine Power: Επίσημο: Yuki Tsunoda στη Red Bull στο Ιαπωνικό Grand Prix

Επίσημο: Yuki Tsunoda στη Red Bull στο Ιαπωνικό Grand Prix

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Yuki Tsunoda θα ξεκινήσει για τη Red Bull στο Ιαπωνικό Grand Prix στη θέση του Liam Lawson. Πληροφορίες επιβεβαίωσε η αυστριακή ομάδα το πρωί της Πέμπτης.

Engine Power
Engine Power: Ο Sergio Perez φέρεται να είναι κοντά στην επιστροφή στη F1 με την Cadillac

Ο Sergio Perez φέρεται να είναι κοντά στην επιστροφή στη F1 με την Cadillac

Μετά την αποχώρησή του από τη Red Bull, ο Sergio Perez φέρεται να είναι κοντά στην επιστροφή του στη Formula 1 το 2026. Ο Μεξικανός φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Cadillac.

Engine Power
Engine Power: Ο Sebastian Vettel σταυρώνει τα δάχτυλά του για να γίνει ο Χάμιλτον πρωταθλητής της Ferrari

Ο Sebastian Vettel σταυρώνει τα δάχτυλά του για να γίνει ο Χάμιλτον πρωταθλητής της Ferrari

Ο πρώην αντίπαλος του Lewis Hamilton στη Formula 1, Sebastian Vettel, ελπίζει ότι ο Βρετανός θα τα καταφέρει εκεί που απέτυχε: την κατάκτηση του τίτλου με τη Ferrari.

Engine Power
Engine Power: Θα ήταν 73 ετών, μια αναδρομή στις τρεις νίκες του Didier Pironi στη Formula 1

Θα ήταν 73 ετών, μια αναδρομή στις τρεις νίκες του Didier Pironi στη Formula 1

Ο τρεις φορές νικητής της Formula 1, Didier Pironi, παραλίγο να γίνει ο πρώτος Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 πριν υποστεί ένα σοβαρό ατύχημα και στη συνέχεια πεθάνει πρόωρα. Μια αναδρομή στις τρεις επιτυχίες του ανθρώπου που σήμερα θα ήταν 73 ετών.

Engine Power
Engine Power: Ο Zhou στοχεύει να επιστρέψει στη F1 το 2026… με την Cadillac στο στόχαστρο του

Ο Zhou στοχεύει να επιστρέψει στη F1 το 2026… με την Cadillac στο στόχαστρο του

Ο Guanyu Zhou, που αναγκάστηκε να μείνει εκτός το 2025 ως ρεζέρβα στη Ferrari, εξακολουθεί να ελπίζει να επιστρέψει στο grid το 2026. Η σωτηρία του θα μπορούσε να έρθει από την Cadillac.

Engine Power
Engine Power: Mετά τη νίκη του στο Safari Elfyn Evans: “Πολύ νωρίς στη χρονιά για να βγάλουμε συμπεράσματα”

Mετά τη νίκη του στο Safari Elfyn Evans: “Πολύ νωρίς στη χρονιά για να βγάλουμε συμπεράσματα”

Ο πρώτος νικητής του Safari Rally Κένυα και ξεκάθαρος ηγέτης του πρωταθλήματος, ο Elfyn Evans δεν θέλει να παρασυρθεί μετά το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη σεζόν.

Engine Power
Engine Power: Αποχωρήσεις: το κλειδί για την επιτυχία της McLaren αυτή τη σεζόν;

Αποχωρήσεις: το κλειδί για την επιτυχία της McLaren αυτή τη σεζόν;

Αν οι εκκινήσεις ήταν αδυναμία για τη McLaren πέρυσι, η βρετανική ομάδα φαίνεται να το έχει διορθώσει το 2025 με καλύτερες εκτοξεύσεις.

Engine Power
Formula 1: Ο Χάμιλτον είναι εδώ και δείχνει ικανός να ανεβάσει τη Ferrari ξανά ψηλά!

Ο Χάμιλτον είναι εδώ και δείχνει ικανός να ανεβάσει τη Ferrari ξανά ψηλά!

Στο δεύτερο μόλις αγώνα της σεζόν ο Λούις Χάμιλτον μοιάζει να μπορεί να οδηγήσει τη Ferrari στην κορυφή.

Formula 1
Engine Power: Ο Agostini βλέπει τον Marquez ως απειλή για το ρεκόρ του

Ο Agostini βλέπει τον Marquez ως απειλή για το ρεκόρ του

Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης του Grand Prix παραδέχεται ότι αισθάνεται την απειλή του Marc Marquez να κρέμεται πάνω από το ρεκόρ νίκης του στο MotoGP.

Engine Power
Engine Power: Ο Adrien Fourmaux μιλά για τη νέα του απόσυρση: «Δεν είναι το ράλι μας»

Ο Adrien Fourmaux μιλά για τη νέα του απόσυρση: «Δεν είναι το ράλι μας»

Μετά την Πέμπτη, ο Adrien Fourmaux αναγκάστηκε να αποσυρθεί ξανά στην Κένυα, αυτή τη φορά λόγω αναστολής.

Engine Power
Engine Power: Το αρχικό πλέγμα για το κινεζικό Grand Prix Sprint 2025

Το αρχικό πλέγμα για το κινεζικό Grand Prix Sprint 2025

Δείτε το προσωρινό πλέγμα εκκίνησης για τον Αγώνα Σπριντ Κινεζικού Grand Prix 2025, με την πρώτη pole position του Lewis Hamilton με τη Ferrari.

Engine Power