22 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου γιορτάζουν οι Νέαρχος, Νιάρχος Ναθαναήλ, Ναθάνης, Ναθαναήλος, Ναθαναήλης, Ναθαναηλία, Ναθανηλία, Πάγκαλος. Ο Άγιος Νέαρχος ήταν μάρτυρας της χριστιανικής εκκλησίας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 22 Απριλίου. Την ημέρα γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Νέαρχος, Νιάρχος και Νιάρχω. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τον βίο του Αγίου Νεάρχου, γράφει το www.sansimera.gr...Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου γιορτάζουν οι Νέαρχος, Νιάρχος Ναθαναήλ, Ναθάνης, Ναθαναήλος, Ναθαναήλης, Ναθαναηλία, Ναθανηλία, Πάγκαλος.
Ο Άγιος Νέαρχος ήταν μάρτυρας της χριστιανικής εκκλησίας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 22 Απριλίου. Την ημέρα γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Νέαρχος, Νιάρχος και Νιάρχω.
Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τον βίο του Αγίου Νεάρχου, γράφει το www.sansimera.gr παρά μόνο ότι θανατώθηκε στην πυρά. Εικάζεται ότι ήταν φίλος του Αγίου Πολυεύκτου, οπότε, αν θεωρηθεί αυτό αληθές, τότε ο Νέαρχος πρέπει να μαρτύρησε κατά τους χρόνους των αυτοκρατόρων Δεκίου (249-251) και Ουαλεριανού (251-259).
Ο Άγιος Ναθαναήλ (Σίμων ο Ζηλωτής ή Βαρθολομαίος – υιός του Θολομαίου), γράφει το saint.gr καταγόταν από την Κανά της Γαλιλαίας όπου ο Κύριος πραγματοποίησε το πρώτο του θαύμα. Ήταν στενός φίλος του Αποστόλου Φιλίππου, ο οποίος και του ανήγγειλε την υλοποίηση της προφητείας στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Στη συνέχεια έγινε ένας εκ των 12 Αποστόλων για τον οποίο ο Κύριος έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας:« Ιδε αληθής Ισραηλίτης, εν ω δόλη ουκ έστιν». Η αποστολική δράση του Απόστολου Ναθαναήλ επεκτείνεται μέχρι την Αφρική, τη Μαυριτανία και τη Βρετανία, όπου και σταυρώθηκε από ειδωλολάτρες.
Ο Ιωσήφ ο Πάγκαλος ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ ο οποίος όμως διώχθηκε από τα αδέλφια του λόγω της ενάρετης ζωής του και αρχικά τον έριξαν σ’ ένα λάκκο και προσπάθησαν να εξαπατήσουν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Αφού δεν μπόρεσαν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους, τον πούλησαν σε εμπόρους, οι οποίοι με την σειρά τους τον πούλησαν στον αρχιμάγειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Φαραώ Πετεφρή.
Εκεί, γράφει wikipedia.org, o Ιωσήφ αφού δεν ενέδωσε στις ερωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή, συκοφαντήθηκε από την ίδια και ο Φαραώ τον φυλάκισε.
Κάποτε όμως ο Φαραώ είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν ερμηνευτή. Ο Ιωσήφ ερμήνευσε ότι θα έλθουν στη χώρα επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και λιμού.
Ο Φαραώ ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος από τη σοφία του, έδωσε στον Ιωσήφ αξιώματα.
Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια του λιμού τον λαό. Στα πρόθυρα του λιμού τα αδέρφια του που τον είχαν φθονήσει φανερώθηκαν μπροστά του ζητώντας βοήθεια. Εκείνος όχι μόνο δεν τους κρατούσε κακία, αλλά αντιθέτως τα συγχώρεσε και τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς του.