Αρκετά σημαντικά είναι τα γεγονότα που έχουν συμβεί σαν σήμερα, 11 Οκτωβρίου, σε όλο τον πλανήτη. Αρχικά έχουμε τα εγκαίνια του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, το 1852, το οποίο είναι το παλαιότερο σε ολόκληρη την Αυστραλία.
Ακόμα, το 1958 η NASA εκτοξεύει το διαστημικό όχημα Πάιονηρ 1, που ωστόσο θα πέσει πίσω στη γη και θα καεί, ενώ δέκα χρόνια αργότερη, η διαστημική υπηρεσία θα εκτοξεύσει το Απόλλων 7, την πρώτη επιτυχημένη επανδρωμένη αποστολή Απόλλων, με τους αστροναύτες ΓουόλτερΣίρα, ΝτονΑϊζέλ και Ουόλτερ Κάνιγχαμ.
Το 1991 τώρα, αποφασίζεται η διάλυση της της KGB στην ΕΣΣΔ, από το Συμβούλιο του Κράτους, που αποφασίζει την αντικατάστασή της από άλλες υπηρεσίες.
Τέλος, το 2004 ολοκληρώνεται, έπειτα από 8 μήνες, η δίκη του ΕΛΑ. Tο Tριμελές Eφετείο Kακουργημάτων καταδίκασε κάθε έναν από τους κατηγορούμενους σε κάθειρξη 1.174 ετών έναντι 972 ετών που είχε ζητήσει στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας κ. Eλευθέριος Πατσής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η ατζέντα της ημέρας (11/10)
11 Οκτωβρίου: Άλλα σημαντικά γεγονότα στον πλανήτη
1582 – Λόγω της εφαρμογής του Γρηγοριανού ημερολογίου, αυτή η ημέρα δεν υπάρχει στην Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.
1912 – Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κοζάνη.
1918 – Σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ πλήττει το Πουέρτο Ρίκο, με απολογισμό 116 νεκρούς. Ένα καταστροφικό τσουνάμι συνέβαλε στις ζημιές και στις απώλειες ζωών.
1944 – Η Ε.Σ.Σ.Δ. προσαρτά τη Λαϊκή Δημοκρατία της Ταννού Τιβά.
1962 – Δεύτερη Σύνοδος του Βατικανού: Ο Πάπας Ιωάννης ΚΓ΄ συγκαλεί την πρώτη Οικουμενική Σύνοδο της Καθολικής Εκκλησίας ύστερα από 92 χρόνια.
1966 – Εισαγγελική δίωξη κατά πολιτικών και ιδιωτών για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ με ανακριτή τον πρωτοδίκη Σωκράτη Σωκρατίδη. Το παραπεμπτικό βούλευμα διατυπώνει κατηγορίες εναντίον των πρώην υπουργών Ανδρέα Παπανδρέου, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, Παύλου Βαρδινογιάννη και Στυλιανού Χούτα, ενώ από τους ιδιώτες διώκεται, μεταξύ άλλων, ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου, Γεώργιος Κατσιφάρας.
1984 – Ως μέλος του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ, η αστροναύτης Κάθριν Σάλιβαν γίνεται η πρώτη Αμερικανίδα που εκτελεί δραστηριότητα εκτός σκάφους.
1984 – Ένα Tupolev Tu-154 της Aeroflot συντρίβεται κατά την προσγείωσή του στο Ομσκ της Ρωσίας, σκοτώνοντας 178 άτομα.
1986 – Συνάντηση κορυφής Ρήγκαν και Γκορμπατσόφ στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.
1993 – Πυροβολείται και τραυματίζεται σοβαρά στο Όσλο ο Νορβηγός εκδότης Γουίλιαμ Νιγκάαρντ, ο εκδοτικός οίκος του οποίου μετέφρασε και εξέδωσε στη Νορβηγία τους «Σατανικούς Στίχους» του Σαλμάν Ρουσντί.
1993 – Στη Ρωσία, δημοσκόπηση δείχνει ότι το 62% των κατοίκων της Μόσχας τάσσονται υπέρ της στρατιωτικής καταστολής του Κοινοβουλίου, που είχε διατάξει ο Πρόεδρος Γέλτσιν.
1994 – Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την αστυνομία της Γαλλίας, ότι κακοποιεί ή δολοφονεί τους κρατουμένους της, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
1996 – Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στους αγωνιστές για την ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ, τον επίσκοπο Κάρλος Χιμένες Μπέλο και τον ακτιβιστή Ζοζέ Ράμος Όρτα.
1998 – Διεξάγονται στην Ελλάδα οι πρώτες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές με βάση το «Νόμο Καποδίστρια» (συνένωση κοινοτήτων κλπ.). Επανεκλέγεται με 57,2% Δήμαρχος Αθηναίων ο Δ. Αβραμόπουλος.
1998 – Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επανεκλέγεται ο Χ. Αλίγιεφ.
2000 – Στο Λονδίνο, Γυναίκα του Αιώνα ανακηρύσσεται η Ρωσίδα αστροναύτισσα, Βαλεντίνα Τερέσκοβα.
2001 – Το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στο Βρετανό συγγραφέα ινδικής καταγωγής, Βίντιαντουρ Σουρατζπνασάντ Νάιπουλ, 69, γεννημένο στο Τρινιντάντ.
2001 – Τις σφοδρότερες ως τώρα επιθέσεις δέχεται το Αφγανιστάν, με στόχους την Καμπούλ και το Κανταχάρ. Οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι το πρώτο θύμα από την πλευρά τους είναι ο Αμερικανός σμηνίας Εβάντερ Άντριους, που σκοτώθηκε σε δυστύχημα στην Αραβική Χερσόνησο.
2002 – H Ελλάδα υπογράφει το πρωτόκολλο κατά της παράνομης κατασκευής και διακίνησης πυροβόλων όπλων, μέσω του ΟΗΕ. Το εν λόγω πρωτόκολλο έχει κυρωθεί από 45 χώρες.
2002 – Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει επίσημα ότι η έκρηξη στο γαλλικό δεξαμενόπλοιο «Λίμπουργκ» στην Υεμένη, οφείλεται σε τρομοκρατικό χτύπημα.
2002 – Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στον Αμερικανό πρώην ΥΠΕΞ Τζίμι Κάρτερ.
2002 – Διαγράφεται από τη μαύρη λίστα των χωρών που ξεπλένουν βρόμικο χρήμα (της οργάνωσης για την πάταξη της οικονομικής διαφθοράς) η Ρωσία.
2003 – Δύο άνθρωποι σκοτώνονται και αρκετοί τραυματίζονται κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ ανθρακωρύχων και ανδρών της βολιβιανής αστυνομίας. Οι ταραχές έλαβαν χώρα στην περιοχή Βεντίγιας, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες ανθρακωρύχοι για να διαμαρτυρηθούν για τη σχεδιαζόμενη πώληση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, μέσω ενός λιμανιού στη γειτονική Χιλή.
2003 – Πραγματοποιείται με επιτυχία στη Ρώμη ο διαχωρισμός των σιαμαίων κοριτσιών από τη Θεσσαλονίκη σε μια πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Τα πέντε μηνών κοριτσάκια, μόλις ξυπνούν από τη νάρκωση αναζητούν αμέσως το ένα το άλλο. Την ίδια μέρα στο Ντάλας του Τέξας μια ακόμα χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού δύο σιαμαίων αγοριών από την Αίγυπτο, ηλικίας δύο ετών, των Άχμεντ και Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, ολοκληρώνεται με επιτυχία. Τα σιαμαία δεν μπορούσαν να δουν το ένα το άλλο καθώς ήταν ενωμένα στο κεφάλι επί της βρεγματικής χώρας.
2005 – Διεξάγονται ιστορικές εκλογές στη Λιβερία. Οι πολίτες συρρέουν μαζικά στα εκλογικά τμήματα για την ανάδειξη προέδρου και Κοινοβουλίου στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται στη χώρα μετά τον τερματισμό 14 ετών εμφύλιου πολέμου.
2006 – Την παραίτηση της βραχύβιας δεξιάς κυβέρνησης της οποίας ηγήθηκε, ανακοινώνει ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μίρεκ Τοπόλανεκ, προσθέτοντας μια νέα σελίδα στην τετράμηνη πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Το κόμμα των Δημοκρατών Πολιτών καταχωρήθηκε στο βιβλίο Γκίνες ως η πιο βραχύβια κυβέρνηση στη μετακομμουνιστική εποχή της Τσεχίας και η πρώτη που καθαιρείται, καθώς δεν έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου.