Η «17 Νοέμβρη» δολοφονεί στην οδό Τσακάλωφ τον Νίκο Μομφεράτο (vids)
Το ημερολόγιο έδειχνε 21 Φεβρουαρίου 1985, όταν η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», δολοφονούσε τον Νίκο Μομφεράτο και τον οδηγό του στο Κολωνάκι. Συγκεκριμένα, ο εκδότης της εκδότης της εφημερίδας «Απογευματινή» και τον οδηγό του Παναγιώτης Ρουσέτης, πέφτουν νεκροί από σφαίρες στην οδό Τσακάλωφ. Ο Νίκος Μορφεράτος, λίγα λεπτά νωρίτερα είχε βγει από τα γραφεία της...Το ημερολόγιο έδειχνε 21 Φεβρουαρίου 1985, όταν η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», δολοφονούσε τον Νίκο Μομφεράτο και τον οδηγό του στο Κολωνάκι.
Συγκεκριμένα, ο εκδότης της εκδότης της εφημερίδας «Απογευματινή» και τον οδηγό του Παναγιώτης Ρουσέτης, πέφτουν νεκροί από σφαίρες στην οδό Τσακάλωφ.
Ο Νίκος Μορφεράτος, λίγα λεπτά νωρίτερα είχε βγει από τα γραφεία της εφημερίδας και είχε μπει στο αυτοκίνητο του, μία Mercedes.
Με το αυτοκίνητο να βρίσκεται στην Τσακάλωφ και να κοντεύει να στρίψει στην οδό Βουκουρεστίου, ένας νεαρός άνδρας ανοίγει πυρ.
Την ίδια στιγμή βγαίνει ακόμα ένας άνδρας από ένα σταματημένο Autobianchi και κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, ενώ ένας τρίτος, βγαίνει από το μπροστινό Mirafiori και ρίχνει τη χαριστική βολή στον εκδότη.
Ο 62χρονος εκδότης δέχεται τέσσερις σφαίρες στην καρδιά και χάνει τη ζωή του, ενώ ο οδηγός του τραυματίζεται βαριά και ύστερα από 11 μέρες νοσηλείας, ούτε και αυτός τα καταφέρνει.
Μέσα σε λίγα λεπτά, μεγάλη δύναμη της αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο του εγκλήματος. Εκεί εντοπίζουν μία προκήρυξη της «17 Νοέμβρη», η οποία αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης.
Σε αυτή, ο Νίκος Μορφεράτος χαρακτηρίζεται πράκτορας, λόγω των σχέσεων που έχει με τη CIA, κάτι που τον έκανε στόχο.
«Η «Απογευματινή» είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τις ιδιαίτερες επιδόσεις της στην προσπάθεια συστηματικής αποβλάκωσης και αποχαύνωσης των πιο καθυστερημένων τμημάτων του λαού, προβάλλοντας τα διάφορα αισθηματικά σκάνδαλα, τις ημίγυμνες, καλλιεργώντας τα πιο χυδαία και χαμηλά ένστικτά του. Εκδότης και κύριος μέτοχος της «Απογευματινής», ο φασίστας Μομφεράτος, υπουργός της χούντας, που έγινε ιδιοκτήτης της “Α” με χρήματα της CIA.
Έτσι βλέπουμε τη CIA να αγοράζει μία εφημερίδα -αυτή που της ταιριάζει- για να μπορεί να ελέγχει την πληροφόρηση. Να χρησιμοποιεί για αυτό έναν φασίστα, υπουργό της χούντας, που αντί να βρίσκεται στη φυλακή αφού σαν υπουργός ήταν συνυπεύθυνος για τα εγκλήματά της, φθάνει στο σημείο να ‘χει το θράσος να θέλει να χειραγωγεί τον λαό, αφού πέρα από την εφημερίδα του, με τη μεγάλη δύναμη που διαθέτει σαν πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίου Τύπου, περνάει τα διάφορα ξένα εμπιστευτικά και απόρρητα έντυπα του δυτικού ιμπεριαλισμού και στους άλλους ιδιοκτήτες», αναφέρει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντης της ημέρας (21/2)
21 Φεβρουαρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα στον πλανήτη
1437 – Δολοφονείται ο Ιάκωβος Α΄ της Σκωτίας.
1804 – Πραγματοποιείται στην Ουαλία το πρώτο δρομολόγιο αυτοπροωθούμενης ατμομηχανής.
1848 – Ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς δημοσιεύουν το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.
1874 – Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Oakland Daily Tribune.
1878 – Εκδίδεται στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ ο πρώτος τηλεφωνικός κατάλογος.
1885 – Εγκαινιάζεται το πρόσφατα ολοκληρωμένο Μνημείο του Ουάσινγκτον.
1913 – Βαλκανικοί Πόλεμοι: Απελευθέρωση των Ιωαννίνων και ενσωμάτωσή τους στο ελληνικό κράτος.
1916 – Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει στη Γαλλία η μάχη του Βερντέν.
1919 – Δολοφονείται ο Γερμανός σοσιαλιστής Κουρτ Άισνερ. Ο θάνατός του έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της Βαυαρικής Σοβιετικής Δημοκρατίας και τη διαφυγή του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης από το Μόναχο.
1924 – Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει τα Σοβιέτ της Ρωσίας, με την πεποίθηση να διευκολυνθεί η υπογραφή ελληνορωσικής σύμβασης εμπορικών ανταλλαγών.
1952 – Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καταργεί τις αστυνομικές ταυτότητες για τους πολίτες της.
1964 – Σε τετράωρη εγχείρηση στο στομάχι υποβάλλεται ο βασιλιάς Παύλος στα ανάκτορα του Τατοΐου παρουσία Βρετανού ραδιολόγου. Ο διάδοχος Κωνσταντίνος ορίζεται αντιβασιλιάς.
1965 – Δολοφονείται στη Νέα Υόρκη ο Μάλκολμ Χ.
1972 – Πραγματοποιείται η ιστορική επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Νίξον στην Κίνα.
1975 – Σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ: ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μίτσελ, και δύο πρώην σύμβουλοι του Λευκού Οίκου καταδικάζονται σε φυλάκιση.
Κάντε follow στο Sportime
Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook
Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram