ΑΤΖΕΝΤΑ

29 Ιουλίου: Η αποχώρηση του Φασούλα από τα παρκέ (pics-vid)

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Ιουλίου του 1999 όταν ο Παναγιώτης Φασούλας, αποφάσισε να σταματήσει από την ενεργό δράση και να κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια. Η «αράχνη» πραγματοποίησε μία αξιοζήλευτή καριέρα, κατακτώντας σχεδόν όλους τους τίτλους για τους οποίους αγωνίστηκε. Συγκεκριμένα, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Ελλάδα (τέσσερα με τον Ολυμπιακό, ένα με τον ΠΑΟΚ), τρία κύπελλά...

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Ιουλίου του 1999 όταν ο Παναγιώτης Φασούλας, αποφάσισε να σταματήσει από την ενεργό δράση και να κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια.

Η «αράχνη» πραγματοποίησε μία αξιοζήλευτή καριέρα, κατακτώντας σχεδόν όλους τους τίτλους για τους οποίους αγωνίστηκε.

Συγκεκριμένα, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Ελλάδα (τέσσερα με τον Ολυμπιακό, ένα με τον ΠΑΟΚ), τρία κύπελλά Ελλάδας (δύο με τον Ολυμπιακό, ένα με τον ΠΑΟΚ), ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και ένα Κύπελλο Πρωταθλητών Ευρώπης με τους «ερυθρόλευκους».

Φυσικά ήταν μέλος και βασικός πυλώνας της κατάκτηση του Ευρωπαϊκού με την Εθνική ομάδα του 1987 στην Αθήνα και φυσικά δύο χρόνια αργότερα πήρε την δεύτερη θέση στην ίδια διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (29/7)

Η πορεία του!

Ο Παναγιώτης Φασούλας άρχισε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ έμεινε από το 1979 έως το 1993 με εξαίρεση τη χρονιά 1985-1986 που έπαιξε στο North Carolina State University και έπειτα συνέχισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό από το 1993 μέχρι το 1999.

Το 1986 είχε επιλεγεί στη θέση 37 στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Πόρτλαντ Τρεϊλ Μπλέιζερς.

Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ ανδρών της Ελλάδας για 17 χρόνια και ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 14 Ιουνίου του 1987 μαζί με τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Φάνη Χριστοδούλου, τον Νίκο Φιλίππου και τ’ άλλα «παιδιά».

Στις 29 Ιουλίου του 1999 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ενώ τις 27 Αυγούστου 2016 μπήκε στο Hall of Fame της FIBA. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο δεύτερος Έλληνας που γνώρισε αυτή την τιμή, ύστερα από τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος μπήκε το 2007.

Exit mobile version