Κάθε χρόνο στις 29 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό η οποία ορίστηκε από τον ΟΗΕ το 1977.
Η Γενική συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε τον εορτασμό της ημέρας με σκοπό να γίνει γνωστό το πρόβλημα της Παλαιστίνης διεθνώς. Η ημερομηνία 29 Νοεμβρίου επιλέχθηκε στοχευμένα. Πρόκειται για την ημερομηνία στην οποία ο ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση σύμφωνα με την οποία στην περιοχή της Παλαιστίνης θα δημιουργούνταν 2 κράτη με βάση τον πολιτισμό και τη θρησκεία. Το ένας κράτος θα ήταν Εβραϊκό και το άλλο Αραβικό με κοινή τους πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ κάτω από την διοίκηση ειδικού καθεστώτος.
Η παραπάνω απόφαση «181» λήφθηκε το 1947 μετά από ψηφοφορία στην οποία 33 χώρες ψήφισαν θετικά (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία κ.α.) 13 αρνητικά (Ελλάδα, Τουρκία, Αραβικές χώρες) ενώ 10 χώρες απείχαν από την διαδικασία (ανάμεσά τους η Μεγάλη Βρετανία) και 1 απουσίαζε.
Η Ελλάδα έδωσε στην απόφαση η οποία ισοδυναμούσε με την παραδοχή Αραβικού κράτους στην Παλαιστίνη καθώς υπήρχε μεγάλη Ελληνική παροικία στην Αίγυπτο και θα υπήρχε ένταση.
Οι απόφαση του ΟΗΕ έγινε δεκτή από τους Ισραηλίτες ενώ οι Παλαιστίνιοι την απέρριψαν με τη στήριξη των Αραβικών χωρών.
Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών στην Παλαιστίνη υπό Βρετανική κατοχή. Η ανεξαρτησία του κράτους του Ισραήλ ανακηρύχθηκε στις 14 Μαϊου του 1948. Τα προηγούμενα εδάφη τα οποία βρισκόντουσαν κάτω από Βρετανική κατοχή κατέληξαν ως εξής: Το 78% του εδάφους καταλήφθηκε από τη χώρα του Ισραήλ, η Δυτική όχθη προσαρτήστηκε στην Ιορδανία και το 1,5% τέθηκε υπό τον έλεγχο της Αιγύπτου.
Πάνω από 750.000 Παλαιστίνοι ξεριζώθηκαν τότε από τα μέρη τους. Οι Παλαιστίνιοι στην περιοχή αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε πάνω από 8 εκατομμύρια.
Στην περιοχή ωστόσο υπάρχει μόνο ένα κράτος, παρά την απόφαση 74 χρόνια πριν για δημιουργία 2 κρατών. Παράλληλα οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο λαών συνεχίζονται ενώ μόλις τον περασμένο Μάιο σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης εκρήξεις και επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.