ΑΤΖΕΝΤΑ

6 Αυγούστου: «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» (pics-vids)

Σαν σήμερα η Βούλα Πατουλίδου κερδίζει το χρυσό στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης

6 Αυγούστου: «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο» (pics-vids)
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

6 Αυγούστου: Πέρασαν 27 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που η Βούλα Πατουλίδου, κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. με εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Η 27χρονη τότε αθλήτρια, είχε κάνει μία φανταστική πορεία προς τον τελικό και δεν είχε μέσα της, το άγχος για μεγαλύτερη διάκριση, θέλοντας απλά ένα καλό πλασάρισμα.

Ωστόσο τα πράγματα μετά την εκκίνηση άλλαξαν και η Πατουλίδου, άρχισε να ανεβάζει στροφές, σε μία κούρσα που μέχρι εκείνη τη στιγμή οδηγούσε η Ντίβερς.

Η Αμερικανίδα όμως, σκοντάφτει σε ένα εμπόδιο, πέφτει στο έδαφος και η Ελληνίδα αθλήτρια τερματίζει πρώτη με χρόνο 12.64 και ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αμέσως μετά την κούρσα της, η Βούλα Πατουλίδου ξεσπάει και μιλώντας στους δημοσιογράφους, λέει μία ατάκα που έχει μείνει στην ιστορία: «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο».

6 Αυγούστου 2017: Η Κατερίνα Στεφανίδη γράφει ιστορία

Πριν ακριβώς δύο χρόνια, η Κατερίνα Στεφανίδη, γράφει ιστορία και μπαίνει ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, βρίσκεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνο και καταφέρνει να σπάσει πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, πηδώντας 4,91μ.

Με αυτή της την επίδοση, κατακτά το χρυσό μετάλλιο και ανεβαίνει για τρίτη φορά την ίδια χρονιά στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε μεγάλο event.

Μάλιστα, γίνεται η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία του αθλητισμού της χώρας μας, που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε πανηγυρίσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Ρίο, στο Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ και φυσικά στο Παγκόσμιο του Λονδίνου.

Σαν σήμερα – 6 Αυγούστου

2016: Η 19χρονη Αμερικανίδα Βιρτζίνια Θράσερ κατακτά το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο όταν επικρατεί στα 10 μέτρα αεροβόλο τουφέκι, σημειώνοντας Ολυμπιακό ρεκόρ (208 βαθμούς) στον τελικό. Η Λι Ντου, η οποία ήταν η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στην Αθήνα, παίρνει το ασημένιο μετάλλιο (207 βαθμούς), ενώ το χάλκινο κατακτά η Σιλίνγκ Γι (185,4 βαθμούς), η οποία είχε στεφθεί πριν από τέσσερα χρόνια «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο.

2015: Ο 27χρονος Αζέρος αρχηγός της Γκαμπάλα Javid Juseynov πανηγυρίζει απρεπώς την πρόκριση της ομάδας του εις βάρος του Απόλλωνα Λεμεσσού στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League υψώνοντας παράλληλα την τούρκικη σημαία. Ο δημοσιογράφος Rasim Aliyev θα κριτικάρει την ενέργεια αυτή στο facebook και στη συνέχεια θα δεχθεί επίθεση από 6 αγνώστους. Θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο αλλά μία μέρα μετά θα υποκύψει στα τραύματά του και θα πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία. Στις 11/8/2015 ο Juseynov θα συλληφθεί μαζί με άλλα 6 άτομα.

2012: Ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης χαρίζει στην Κύπρο πρώτο της μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων τερματίζοντας στην δεύτερη θέση πίσω από τον Αυστραλό Tom Slingsby, ύστερα από τις δέκα ιστιοδρομίες και το Medal Race, παίρνοντας έτσι το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Laser στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

2008: Η Leni Larsen Kaurin σκοράρει για την Νορβηγία το πιο γρήγορο γκολ σε ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, ανοίγοντας το σκορ εναντίον των ΗΠΑ μόλις στο 61ο δευτερόλεπτο (τελικό σκορ 2-0). Το προηγούμενο πιο γρήγορο γκολ είχε σημειωθεί το 1996, όταν η Pia Wunderlich είχε σκοράρει για την Γερμανία εναντίον της Βραζιλίας στο 4ο λεπτό (τελικό σκορ 1-1).

1996: 60.000 κόσμος υποδέχεται τους Ολυμπιονίκες της Ατλάντα στο Παναθηναϊκό Στάδιο που φέρνουν μαζί τους 4 χρυσά, 4 αργυρά και 48 συμμετοχές στην τελική οκτάδα. Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε 16η δύναμη στον παγκόσμιο αθλητισμό, έχοντας στείλει 88 αθλητές και 33 αθλήτριες που πήραν μέρος σε 14 αθλήματα, αριθμός που καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ του 1896, όταν είχε συμμετάσχει με 74 αθλητές.

1984: Ο Carl Lewis κερδίζει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες όταν κατακτά την πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος με 8.54

1979: Ο 12χρονος Marcus Hooper γίνεται ο νεότερος άνθρωπος που διασχίζει την Μάγχη κολυμπώντας

1961: Ο Stirling Moss σημειώνει την 16η και τελευταία νίκη του στην Φόρμουλα 1 όταν κερδίζει το γερμανικό Grand Prix στην Νίρνμπουργκρινγκ

1948: Η Ολλανδέζα Fanny Blankers-Koen σε ηλικία 30 ετών γίνεται η πρώτη γυναίκα που κερδίζει τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (100μ σε 11.9, 200μ σε 24.4 80μ εμπόδια σε 11.2 και 4×100 σε 47.5)

1942: Η ουκρανική ομάδα Football Club Start, που αποτελείται από 8 παίκτες της Ντιναμό Κιέβου και 3 της Λοκομοτίβ Κιέβου, νικά την Flakelf, μία ομάδα από πιλότους της “ Luftwaffe ” με 5-1. Με δεδομένο ότι η διοίκηση των Γερμανών θεωρεί ότι οι νίκες της FC Start θα ανυψώσουν το ηθικό των Ουκρανών κατοίκων και θα ρίξουν αυτό των γερμανικών στρατευμάτων, θα ζητηθεί ρεβάνς, η οποία θα πραγματοποιηθεί 3 ημέρες μετά και θα μείνει στην ιστορία ως ο “Αγώνας Θανάτου”

1936: Ο 38χρονος δικηγόρος, δημοσιογράφος, πολιτικός και πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Josep Sunyol, συλλαμβάνεται και εκτελείται από τα στρατεύματα του Φράνκο, ένα μήνα μετά το ξέσπασμά του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Το 1930 ίδρυσε την αριστερή εφημερίδα “La Rambla” ενώ το 1935 εκλέχθηκε πρόεδρος της ομάδας.

1926: Η 19χρονη Αμερικανίδα Gertrude Ederle διασχίζει τη Μάγχη κολυμπώντας σε χρόνο 14 ωρών και 30 λεπτών, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά δύο ώρες

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Exit mobile version