Σαν σήμερα, στις 8 Σεπτεμβρίου 1961 η ΑΕΚ πετύχαινε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας της ιστορίας της επί Α’ Εθνικής κατηγορίας.
Ήταν το Αιγάλεω – ΑΕΚ 0-8 στο γήπεδο της Ριζούπολης, με τον Κώστας Νεστορίδη να δίνει πραγματικό ρεσιτάλ
Ο Νεστορίδης έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ σημειώνοντας τρία γκολ, με τους Σταματιάδη και Γκούβα να ακολουθούν με δύο. Το όνομά του στον πίνακα με τους σκόρερ σημείωσε και ο Πετρίδης.
Παρά το τελικό 8-0 το ματς ήταν… ντέρμπι στο πρώτο ημίωρο. Το Αιγάλεω δυσκόλευε πολύ την ομάδα του Τρύφωνα Τζανετή, όμως όλα, πήραν το δρόμο τους από το 31’ και μετά, όταν ο Θανάσης Γκούβας άνοιξε το σκορ. Δύο γκολ του Νεστορίδη στο 40’ και στο 43’ έφεραν το σκορ στο 0-3 και το δεύτερο ημίχρονο γινόταν πια απλή υπόθεση.
Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος: το Αιγάλεω αντέχει και πάλι για μισή ώρα, αλλά στο 75’ ο Πετρίδης έκανε το 0-4. Στο 80’ και στο 85’ ο αρχηγός Ανδρέας Σταματιάδης πέτυχε άλλα δύο γκολ και η κατάρρευση του Αιγάλεω ολοκληρώθηκε με τα γκολ του Νεστοριδη και του Γκούβα στο 88΄και 89’ αντίστοιχα!
Στα αξιοσημείωτα το… διπλό χαμένο πέναλτι του Αιγάλεω στο 77. Το κέρδισε ο Λάκης Μαραμενίδης, αλλά ο Στέλιος Σεραφείδης απέκρουσε την εκτέλεση του (μετέπειτα συμπαίκτη του στην ΑΕΚ και κουμπάρου του) Μανώλη Κανελλόπουλου. Ο διαιτητής Πανάκης διέταξε επανάληψη, αλλά ο (πρώην παίκτης της ΑΕΚ) Σταύρος Γιαφάλογλου εκτέλεσε άουτ και απέτυχε να μειώσει σε 1-4.
Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Σοφιανίδης, Σκευοφύλαξ, Τζανέρας, Ζάγκυλος, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Πετρίδης, Γκούβας
Να αναφέρουμε ότι για το Αιγάλεω αυτός θα ήταν ο πρώτος αγώνα του στα χρονικά για την Α΄ Εθνική κατηγορία, στην οποία είχε ανέλθει έπειτα από τη συγκλονιστική προσπάθεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, πρωτεύοντας κατά σειρά σε τρεις αλλεπάλληλες διοργανώσεις (Πρωταθλήματος Αθηνών, Ομίλου Β΄ Εθνικής και Ειδικού Πρωταθλήματος).
Η ομάδα του Αιγάλεω αναγκάστηκε να χρησιμοποιεί σαν έδρα της το γήπεδο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη, καθότι οι ιστορικές «λαμαρίνες» (φυσική έδρα του «Σίτι», στο σημείο που σήμερα υπάρχουν το Κλειστό Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο Αιγάλεω) δεν τελούσαν τις προδιαγραφές της μεγάλης κατηγορίας.