ΑΤΖΕΝΤΑ

Μαλβίνα Κάραλη, η δημοσιογράφος με τις ατάκες – «φωτιά» (vids)

Σαν σήμερα (3/2) στις 3 Φεβρουαρίου 1952, γεννιόταν η Μαλβίνα Κάραλη. Μια από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες που ανέδειξε η ελληνική δημοσιογραφία. Με «ξυραφένιο» μυαλό, εντυπωσιακή ευγλωττία και «καυστικό» χιούμορ άφησε το στίγμα της ως τις 7 Ιουνίου του 2002 όταν και «έφυγε» από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ –...

Μαλβίνα Κάραλη, η δημοσιογράφος με το «ξυραφένιο» μυαλό
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σαν σήμερα (3/2) στις 3 Φεβρουαρίου 1952, γεννιόταν η Μαλβίνα Κάραλη. Μια από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες που ανέδειξε η ελληνική δημοσιογραφία.

Με «ξυραφένιο» μυαλό, εντυπωσιακή ευγλωττία και «καυστικό» χιούμορ άφησε το στίγμα της ως τις 7 Ιουνίου του 2002 όταν και «έφυγε» από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η ατζέντα της ημέρας (3/1)

Μεταξύ άλλων εργάστηκε στις εφημερίδες Απογευματινή, Ελευθεροτυπία κι Επενδυτής ενώ υπήρξε αρθρογράφος στα περιοδικά Φαντάζιο, Επίκαιρα, Γυναίκα, Κλίκ και 01.

Η Μαλβίνα Κάραλη άρχισε την τηλεοπτική της καριέρα στην ΕΡΤ και συνέχισε στους τηλεοπτικούς σταθμούς Seven, ANT1, ΣΚΑΪ, Mega Channel, Star Channel κ.α.

Οι πιο δημοφιλείς εκπομπές της ήταν το Mea Culpa (Seven X), Malvina Live (ΣΚΑΪ), Μalvina Hostess (Mega Channel), Malvina Rixten (Star Channel).

Όλες αυτές οι εκπομπές ξεχώριζαν για το ιδιαίτερο σατυρικό τους ύφος, με μια Μαλβίνα που δεν δίσταζε να τα βάζει με όλους και όλα. Οι ατάκες της «φαρμακερές», μνημονεύονται ακόμη και σήμερα.

Παράλληλα, ως σεναριογράφος, τιμήθηκε με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου για τις ταινίες «Ξένια» (1989) του Πατρίς Βιβάνκος και «Κρυστάλλινες Νύχτες» (1992) της Τώνιας Μαρκετάκη. Συνυπέγραψε επίσης τα σενάρια στις ταινίες «Αρχάγγελος του Πάθους» (1987) του Νίκου Βεργίτση και «Ζωή Χαρισάμενη» (1993) του Πατρίς Βιβάνκος.

Σαν σήμερα 3 Φεβρουαρίου: Τα υπόλοιπα σημαντικά γεγονότα

1959 Τρεις από τους πρωτοπόρους του ροκ εν ρολ, ο Μπάντι Χόλι, ο Ρίτσι Βάλενς και ο Τζάιλς «Μπιγκ Μπόπερ» Ρίτσαρντσον, σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα, στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Το συμβάν θα μείνει στην ιστορία ως «Η μέρα που πέθανε η μουσική».

1966 Προσεληνώνεται το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9». Είναι η πρώτη ομαλή προσεδάφιση στη Σελήνη, που άνοιξε τον δρόμο για τις επανδρωμένες πτήσεις των Αμερικανών.

2006 Αποκαλύπτεται ο μυστηριώδης θάνατος ενός στελέχους της Vodafone και δίνει διαστάσεις θρίλερ στην πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Πρόκειται για την αυτοκτονία, σύμφωνα με τις αρχές, του Κώστα Τσαλικίδη, στελέχους στην ασφάλεια του λογισμικού της εταιρείας, η οποία διαπράχθηκε δύο ημέρες μετά την εσωτερική ανακάλυψη της υποκλοπής και την περίεργη διαγραφή του λογισμικου.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Exit mobile version