ΑΤΖΕΝΤΑ

Παναθηναϊκός: 61 χρόνια «Τάφος του Ινδού» (vid)

Σαν σήμερα το 1961 εγκαινιάζεται το κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, γνωστό και ως ο «Τάφος του Ινδού».

Σαν σήμερα, στις 8 Ιανουαρίου του 1961 εγκαινιάζεται το κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, γνωστό και ως ο «Τάφος του Ινδού».
Σαν σήμερα, στις 8 Ιανουαρίου του 1961 εγκαινιάζεται το κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, γνωστό και ως ο «Τάφος του Ινδού».
Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το ημερολόγιο έγραφε 8 Ιανουαρίου 1961. Μια ημέρα που έμελλε να μείνει στην ιστορία, καθώς εγκαινιάστηκε το κλειστό γήπεδο 1.500 θέσεων της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, γνωστό και ως «Τάφος του Ινδού».

Παναθηναϊκός: Πρόκειται για το πρώτο κλειστό γήπεδο στην Ελλάδα, είναι χωρητικότητας 1.500 θεατών και αποτέλεσε αυτόματα την έδρα των τμημάτων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης.

Ο πρώτος αγώνας που πραγματοποιήθηκε ήταν ανάμεσα της εφηβικής ομάδα μπάσκετ των «πράσινων» ενάντια στο Μίλωνα (νικητής ο Παναθηναϊκός με σκορ 94-60).

Με την ομάδα αγωνίζεται και ο Τάσος Στεφάνου, ο μετέπειτα γενικός αρχηγός της ομάδας μπάσκετ, ο οποίος έμελλε να γίνει και «νονός» του γηπέδου.

Συγκεκριμένα, λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια και ευρισκόμενος στο παρακείμενο κινηματογράφο «Αρζεντίνα», όπου προβαλλόταν η ταινία «Τάφος του Ινδού», θα αναφωνήσει «Ρε, αυτό είναι σαν το γήπεδό μας;». Ατάκα η οποία έμεινε και από τότε χαρακτηρίζει το κλειστό.

Ο ίδιος, θα δηλώσει πολλά χρόνια μετά για το περιστατικό: «Είχα πάει με κάτι συμπαίκτες μου στο σινεμά “Αρζεντίνα”, το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στο γήπεδο της Λεωφόρου. Παρακολουθήσαμε την ταινία “Τάφος του Ινδού” του Φριτς Λανγκ. Στο σενάριο, για να παέι ο πρωταγωνιστής στον τάφο έπρεπε να κατέβει μια σειρά με σκαλιά. Ήταν ίδια με εκείνα του κλειστού! Όταν τα είδα, είπα στην παρέα: “Ο τάφος του Ινδού είναι ίδιος με το γήπεδό μας”. Το τι έγινε δεν περιγράφεται. Αυτό ήταν! Το όνομα έμεινε για πάντα!»

Με απόφαση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015 το κλειστό γήπεδο πήρε την ονομασία «Παύλος Γιαννακόπουλος», ενώ στις 13 Μαΐου 2017 αποφασίστηκε η ονομασία να συμπληρωθεί και να μετονομαστεί σε «Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος».

Exit mobile version