Sportime

Άγγελος Παυλακάκης: Από το 10.11 στην επιστήμη και την προπονητική μέσα από το IdEF

Ο πρωταθλητής που συνέχισε την εξέλιξή του μέσα από τις σπουδές.

Sportime Team 2 λεπτά ανάγνωσης
Άγγελος Παυλακάκης, αθλητισμός, προπονητική και σπουδές στο IdEF
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο Άγγελος Παυλακάκης έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις σπουδαιότερες επιδόσεις στην ιστορία του ελληνικού στίβου. Το 10.11 στα 100 μέτρα παραμένει σημείο αναφοράς, ενώ η παρουσία του στις μεγάλες διοργανώσεις και η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου στα 60 μέτρα κλειστού στίβου τον τοποθέτησαν ανάμεσα στους σημαντικότερους Έλληνες σπρίντερ.

Η πορεία του, όμως, δεν σταμάτησε όταν ολοκληρώθηκε ο πρωταθλητισμός.

Ο Παυλακάκης αποφάσισε να αξιοποιήσει την εμπειρία δεκαετιών στον στίβο και να τη συνδυάσει με επιστημονική εκπαίδευση. Σπούδασε στο Κολλέγιο IdEF, το μοναδικό ιδιωτικό τεφαα με άδεια πανεπιστημίου και με σπουδές νομικής αναγνωρισμένες απο τους δικηγορικούς συλλόγους απο το 2016, μέσα από τη συνεργασία του με το Université Sorbonne Paris Nord.

Εκεί απέκτησε Πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και συνέχισε με Master στις Επιστήμες και Τεχνικές Φυσικής Αγωγής, με κατεύθυνση την Αθλητική Προπονητική και τη Βελτιστοποίηση των Αθλητικών Επιδόσεων.

Από τα κουλουάρ στην προπονητική

Για έναν αθλητή που είχε ήδη φτάσει στην κορυφή, η επιστροφή στις σπουδές είχε έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο. Να προσθέσει επιστημονική γνώση σε όσα είχε μάθει μέσα από χρόνια προπόνησης, αγώνων και πρωταθλητισμού.

Αυτός ο συνδυασμός αποτελεί σήμερα βασικό κομμάτι της δουλειάς του ως προπονητή. Ο Παυλακάκης γνωρίζει από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις του υψηλού αθλητισμού, αλλά παράλληλα διαθέτει την κατάρτιση που του επιτρέπει να προσεγγίζει την προπόνηση με σύγχρονη μεθοδολογία και μεγαλύτερη επιστημονική ακρίβεια.

Η επιλογή του IdEF αποτέλεσε έτσι το επόμενο κεφάλαιο μιας ήδη σπουδαίας αθλητικής διαδρομής. Η μετάβαση από τον πρωταθλητή στον προπονητή δεν έγινε μόνο μέσα από την προσωπική εμπειρία, αλλά και μέσα από οργανωμένες πανεπιστημιακές σπουδές που του έδωσαν νέα εργαλεία για τη δουλειά του.

Σήμερα μεταφέρει αυτή τη γνώση σε νεότερους αθλητές, έχοντας πλέον την εμπειρία εκείνου που έζησε τον πρωταθλητισμό στο υψηλότερο επίπεδο και την επιστημονική βάση που απαιτεί η σύγχρονη προπονητική.

Το 10.11 εξακολουθεί να θυμίζει πόσο ψηλά έφτασε ο Άγγελος Παυλακάκης ως αθλητής. Η συνέχεια της πορείας του δείχνει, όμως, κάτι εξίσου σημαντικό: ότι ακόμη και μετά από μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις, η εκπαίδευση μπορεί να ανοίξει έναν καινούργιο δρόμο.

Από τον πρωταθλητισμό στις σπουδές και από τις σπουδές ξανά στον στίβο, αυτή τη φορά ως προπονητής, ο Παυλακάκης κατάφερε να ενώσει δύο διαφορετικές πλευρές του ίδιου κόσμου. Την εμπειρία της μεγάλης επίδοσης και τη γνώση που απαιτείται για να βοηθήσεις τον επόμενο αθλητή να κυνηγήσει τη δική του.

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών και τις διαθέσιμες υποτροφίες για Αθλητές αλλά και προπονητές Β & Γ κατηγορίας, κάνοντας την αίτησή σας online στοwww.idef.gr

Επίσης σε κατηγορίες: Στίβος

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα