EXTRATIME

Ευρώπη: Oλονύκτιο θρίλερ – Παραμένει ακέφαλη

Ευρώπη: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ μετά από ένα ολονύκτιο θρίλερ δεν συμφώνησαν στα ονόματα που θα καλύψουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα. Μετά από μία νύχτα σκληρής διαπραγμάτευσης ενώ βρέθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο όνομα του Ολλανδού σοσιαλδημοκράτη Φρανς...
Ευρώπη: Oλονύκτιο θρίλερ – Παραμένει ακέφαλη

Ευρώπη: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ μετά από ένα ολονύκτιο θρίλερ δεν συμφώνησαν στα ονόματα που θα καλύψουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα.

Μετά από μία νύχτα σκληρής διαπραγμάτευσης ενώ βρέθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο όνομα του Ολλανδού σοσιαλδημοκράτη Φρανς Τίμερμανς, δεν βρέθηκε κοινός τόπος για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Έτσι η Ευρώπη και σήμερα θα προσπαθήσει να βρει τους επικεφαλής της.

Στο κάδρο και η προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, να επιμείνουν στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν αποφάσισαν οι 8 προοδευτικοί πρωθυπουργοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ισπανικής Αντιπροσωπείας, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το βασικό μήνυμα που στέλνουν οι 8 προοδευτικοί πρωθυπουργοί είναι ότι είναι επιβεβλημένη η αλλαγή στην προεδρία της Κομισιόν, μετά από 15 χρόνια που βρίσκεται συνεχώς που βρίσκεται πρόσωπο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Τονίζουν, επίσης, πως είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση που δεν θα ακυρώνει τη διαδικασία των Spitzenkandidaten και δεν θα έρχεται σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι συσχετισμοί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι 8 ηγέτες που συντάσσονται με τη θέση που έχει υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), 7 με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) –με τον κ. Τσίπρα 8– και 7 με τους Φιλελεύθερους.

Έτσι, για πρώτη φορά το ΕΛΚ χάνει την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θεωρείται πιθανό το πέρασμα της προεδρίας της Κομισιόν στα χέρια των σοσιαλιστών μετά από 15 χρόνια.

«Στη συνάντηση με την επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Σκα Κέλερ συζητήσαμε για τη νέα ηγεσία της ΕΕ, καθώς και για τα επόμενα βήματα στη συνεργασία μας με τους Πράσινους στην Ευρώπη και την Ελλάδα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μεταδόσεις: Οι αθλητικές μεταδόσεις για τη Δευτέρα 28 Απριλίου!

Οι αθλητικές μεταδόσεις για τη Δευτέρα 28 Απριλίου!

Αυτές είναι οι αθλητικές μεταδόσεις για τη Δευτέρα 28 Απριλίου!

Μεταδόσεις
Πολιτική: Σαν σήμερα δάκρυσε για τη Μακεδονία – Ένας πολιτικός που δεν γεννιέται πια

Σαν σήμερα δάκρυσε για τη Μακεδονία – Ένας πολιτικός που δεν γεννιέται πια

Σαν σήμερα το 1992, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δακρυσμένος μπροστά στις κάμερες, ύψωνε το ανάστημά του για τη Μακεδονία, θυμίζοντας σε όλους ότι κάποτε η Ελλάδα είχε πολιτικούς

Πολιτική
ExtraTime: Το πιο παράξενο ιατρικό φαινόμενο. Μπορεί κάποιος να γεννηθεί με δύο διαφορετικά DNA στο σώμα του;

Το πιο παράξενο ιατρικό φαινόμενο. Μπορεί κάποιος να γεννηθεί με δύο διαφορετικά DNA στο σώμα του;

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένας άνθρωπος μπορεί να κουβαλάει δύο διαφορετικά DNA. Η απίστευτη ιστορία της ανθρώπινης χιμαιρίας που ανατρέπει όσα ξέρουμε.

ExtraTime
ExtraTime: Πότε μπορεί να πέσει το ταβάνι του σπιτιού; Τα πρώτα σημάδια και τι πρέπει να κάνεις

Πότε μπορεί να πέσει το ταβάνι του σπιτιού; Τα πρώτα σημάδια και τι πρέπει να κάνεις

Μικρές ρωγμές, θορύβοι, ξεκόλλημα σοβά. Δες πώς να αναγνωρίσεις τα σημάδια ότι το ταβάνι σου κινδυνεύει να πέσει και τι πρέπει να κάνεις άμεσα.

ExtraTime
ExtraTime: Τι σκέφτεται ένας άνθρωπος με πάρα πολύ υψηλό IQ;

Τι σκέφτεται ένας άνθρωπος με πάρα πολύ υψηλό IQ;

Μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου με πάρα πολύ υψηλό IQ, ο κόσμος είναι ένα ατελείωτο παζλ που γεννά συνεχώς νέες ερωτήσεις και σενάρια.

ExtraTime
ExtraTime: Πώς θα μοιάζουν οι Έλληνες σε 1000 χρόνια, αν υπάρχουν;

Πώς θα μοιάζουν οι Έλληνες σε 1000 χρόνια, αν υπάρχουν;

Αν οι Έλληνες υπάρχουν σε 1000 χρόνια, δεν θα μοιάζουν με εμάς. Κι όμως, πίσω από τα νέα τους πρόσωπα θα καίει ακόμη η ίδια παλιά φωτιά.

ExtraTime
Κοινωνία: Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ενοίκια – Το «λάθος» της κυβέρνησης

Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ενοίκια – Το «λάθος» της κυβέρνησης

Φόβοι για το αν το μέτρο στήριξης των ενοικιαστών θα δημιουργήσει νέες αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων.

Κοινωνία
ExtraTime: Γιατί βρέχει

Γιατί βρέχει

Ποιος είναι ο λόγος που βρέχει

ExtraTime
Οικονομία: Έκρηξη της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες – Τα λάθη που δεν διορθώνονται

Έκρηξη της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες – Τα λάθη που δεν διορθώνονται

Η στεγαστική κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει, παρά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις. Το κόστος στέγασης εκτοξεύεται, η ιδιοκατοίκηση μειώνεται και οι νέοι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Πού έγιναν τα λάθη

Οικονομία