EXTRATIME

Γιώργος Χριστοφορίδης: Ο κόσμος ψηφίζει όχι επαρκώς ενημερωμένος

Γιώργος Χριστοφορίδης: Φυσικά και θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου Ο Γιώργος Χριστοφορίδης είναι δημοσιογράφος – οικονομολόγος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο τομέα Β’ Αθηνών. Μιλάμε για την πολιτική, τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τα λάθη της κυβέρνησης, για το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, για το όραμά του για...

Γιώργος Χριστοφορίδης
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Γιώργος Χριστοφορίδης: Φυσικά και θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης είναι δημοσιογράφος – οικονομολόγος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο τομέα Β’ Αθηνών. Μιλάμε για την πολιτική, τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τα λάθη της κυβέρνησης, για το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, για το όραμά του για την επόμενη μέρα αλλά και για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Τον Γιώργο τον ξέρω χρόνια, από τον χώρο της δημοσιογραφίας. Πάντα μία συζήτηση μαζί του έχει ενδιαφέρον. Συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί του.

Πάντα είχα μια απορία. Τι τον έκανε να αφήσει την δημοσιογραφία και να ασχοληθεί με την πολιτική. Τον ρωτάω. «Αυτό που με έκανε να το πάρω απόφαση, ήταν ακριβώς η δημοσιογραφία. Διαπιστώνω όλο αυτό  το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει ένα πρόβλημα. Για παράδειγμα, βγαίνουν στα κανάλια ένας εκπρόσωπος της ΝΔ και ένας του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο ένας πως τώρα είναι μέρα, λέει ο άλλος πως τώρα είναι νύχτα και κάθεται ο τηλεθεατής από κάτω και δεν μπορεί να βγάλει ένα συμπέρασμα. Λέει ο καθένας το δικό του. Συνεπώς ποιόν από τους 2 να πιστέψει; Όποιον τα λέει πιο ωραία;  Όποιον φωνάζει πιο πολύ; Όποιον έχει καλύτερο ύφος; Άρα εγώ κατέβηκα στην πολιτική για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια», μου απαντά. «Και αυτό που καλώ πάντα τον κόσμο να κάνει είναι το να “μην πιστέψει” τον Χριστοφορίδη, ο  οποίος μπορεί να λέει τα δικά του, αλλά να πιστέψει  τα συγκεκριμένα στοιχεία που είναι αποτέλεσμα της δημοσιογραφικής έρευνας, τα οποία είναι ντοκουμέντα, επίσημα στοιχεία  video με δηλώσεις και δεν αμφισβητούνται», σημειώνει.

Ποιοι είναι όμως οι στόχοι του Γιώργου Χριστοφορίδη για το αύριο; «Η πολιτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα είναι κάτι το οποίο πιστεύω πάρα πολύ γι αυτό και δίνω τον αγώνα και γενικά αλλά και τώρα προεκλογικά, με στοιχεία βέβαια αλλά και με πάθος, καθώς θεωρώ πως η λύση και αποδείχθηκε και από τα πράγματα όλο το τελευταίο καιρό, για να πάει ο τόπος μπροστά, δεν είναι αυτό που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να βοηθήσουμε δηλαδή τους λίγους, τους αρίστους  και να περιμένουμε εάν και πότε η ανάπτυξη από τα υπερκέρδη τους θα διαχυθεί και στη κοινωνία, είναι το ανάποδο, να φροντίσουμε την ανάπτυξη για όλους, για τους πολλούς» αναφέρει. «Αυτό είναι που θα στήριζα με κάθε δύναμή μου εάν ο ελληνικός λαός με επέλεγε ώστε να τον εκπροσωπήσω στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να συνεχίσω να προτείνω σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δράσεις για την καινοτομία και τις start ups. γιατί πιστεύω πως εκεί είναι  που μπορείς να βάλεις ένα λιθαράκι προκείμενου να βοηθήσεις την ανάπτυξη της Ελλάδος», συμπληρώνει.

«Είναι σαφές πως πρόκειται για μια σημαντική νίκη της Νέας Δημοκρατίας». Μου απαντά στο ερώτημα για το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών. «Είναι επίσης σαφές ότι δεν περιμέναμε από την πλευρά μας ένα τέτοιο αποτέλεσμα, τουλάχιστον σε αυτό το εύρος» τονίζει. «Εκτιμώ πως αφελώς πολύς κόσμος πήγε στις Ευρωεκλογές πιο χαλαρά ή μπορεί να μην πήγε να ψηφίσει, να είπε που να τρέχω τώρα  στην εκλογική μου περιφέρεια, μπορεί να ήθελε να δώσει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας το οποίο προφανώς το δίνει στη κυβέρνηση που κυβερνά αυτό το τόπο αυτή τη στιγμή  και να ψήφισε μικρότερα κόμματα, αλλά θεωρώ πως ένα σημαντικό μέρος οφείλονταν στο γεγονός πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η mediακη κατάσταση στο τόπο, ο κόσμος πήγε να ψηφίσει όχι επαρκώς ενημερωμένος», υπογραμμίζει ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, στο Νότιο τομέα Β’ Αθηνών. «Πολύς κόσμος δεν έμαθε για τα επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης, δεν έμαθε ότι έχουμε  εννιά συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, πράγμα το οποίο έχουμε να δούμε 15 χρόνια, δεν έμαθε ότι το αντίστοιχο ρεκόρ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν 15 συνεχόμενα τρίμηνα ύφεσης», σημειώνει.

Η επόμενη ερώτηση θεωρώ αναμενόμενη. Πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μήνυμα του κόσμου για τα τυχόν λάθη; Θεωρώ, σημειώνει ο Γιώργος Χριστοφορίδης, «πως δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για λάθη. Πάντως δεν ξέρω και πόσες δυνατότητες σου αφήνει ένα Mediaκο σύστημα  που είναι απέναντι σου, αλλά ίσως να έπρεπε να είχαμε δώσει περισσότερο βάρος από πιο νωρίς στη σωστή ενημέρωση του κόσμου» τονίζει. «Ίσως έπρεπε από πιο νωρίς να έχουμε στο μυαλό μας, να απαντάμε με κάθε ευκαιρία και με αποδεικτικά στοιχεία, στη προπαγάνδα και στα fake news της άλλης πλευράς», αναφέρει. «Ίσως υποεκτιμήσαμε ότι χρησιμοποίησαν μια Mediaκη υπεροπλία που έχει η άλλη πλευρά και η οποία χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε να μας κολλήσει ρετσινιές οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», συμπληρώνει.

«Άκουσα δηλώσεις όπως αυτές του κ. Θεοχάρη και του κ. Παπαδημητρίου που λένε θέλουμε να επιστρέψουμε αυτό το μαξιλάρι και άκουσα τον κ. Παπαδημητρίου, να λέει πως “εμείς θέλουμε πιστοληπτική γραμμή”. Έχω μπροστά μου το καταστατικό το ESM στο οποίο είναι ξεκάθαρο πως η πιστοληπτική γραμμή είναι κάτι που παρέχεται υπό όρους, δηλαδή μέτρα και με Μνημόνιο», αναφέρει ο Γιώργος Χριστοφορίδης, με φόντο τις πρόσφατες δηλώσεις των στελεχών της αντιπολίτευσης. «Οι άνθρωποι αυτοί απέδειξαν πως θέλουν να φέρουν το 4ο μνημόνιο , γιατί μόνο με περικοπές και μέτρα λιτότητας έχουν μάθει και ξέρουν να ζουν», τονίζει.

«Νομίζω πως, μετά την αποκάλυψη των 7 επιστολών με τις οποίες γέμισε τη μισή υφήλιο ο Κώστας Καραμανλής, είναι η ώρα της ΝΔ να απολογηθεί για το ότι κοροϊδεύει τόσο καιρό κατάμουτρα τον Ελληνικό λαό», σημειώνει ο Γιώργος Χριστοφορίδης, αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πάμε τώρα σε ένα πεδίο από αυτά που η ΝΔ έχει ψηλά στην ατζέντα της. Την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου. Ρωτάω τον Γιώργο Χριστοφορίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιδράσει; «Προφανώς και θα αντιδράσει», απαντά.  «Η ΝΔ σε αυτό το θέμα έχει μια συγκεκριμένη λογική η οποία είναι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Και καλώ τους αναγνώστες σας να αναρωτηθούν δεδομένου του κοινοτικού πλαισίου που επιβάλλει για λόγους ισονομίας, η χρηματοδότηση να μοιράζεται ισόποσα μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων, δεν είναι δεδομένο αν δημιουργήσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια πως θα πρέπει  η μισή χρηματοδότηση να πηγαίνει προς τα εκεί; Αυτό δεν θα απαξιώσει το δημόσιο πανεπιστήμιο στο οποίο πηγαίνουν τα παιδιά του κόσμου;», διερωτάται.

Exit mobile version