Eφτασε λοιπόν η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Παραμονή πρωτοχρονιάς, κάλαντα, ψώνια και οι τελευταίες προετοιμασίες για το ρεβεγιόν. Η μεγαλύτερη στιγμή της βραδιάς, ίσως πιο μεγάλη και από την ίδια την αλλαγή του χρόνου, είναι η κοπή της βασιλόπιτας. Ένα έθιμο που συνοδεύεται από ένα αναπάντητο ερώτημα που θα σε ακολουθεί για χρόνια. Αραγε εκείνο το φλουρί που κέρδιζες κάθε χρόνο, ήταν στημένο (spoiler : ΝΑΙ ! )
Αν θες το καλύτερο παραδοσιακό γλασο που μπορείς να φτιάξεις τότε δε θα το βρεις εδώ. Για αυτό υπάρχει ο Ακης και η Αργυρώ. Εμείς ψάξαμε να βρούμε κάτι ιδιαίτερο, κάτι διαφορετικό, όπως εξάλλου είναι και αυτή η χρονιά που φεύγει γενικότερα.
Από όλα όσα είδαμε, εντύπωση μας έκανε αυτό το γυαλιστερό, σαν καθρέφτης γλάσο. Η συνταγή του έρχεται από τη Ρωσία, από έναν ζαχαροπλάστη που μετά από πολλές απόπειρες έφτιαξε αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι
- 20 γρ ζελατίνη σε σκόνη
- 120 γρ νερό
- 300 γρ Γλυκόζη
- 300 γρ ζάχαρη
- 150 γρ νερό
- 200 γρ ζαχαρούχο γάλα(προαιρετικά)
- 300 γρ Σοκολάτα (Λευκή, Γάλακτος, σκούρα )
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Η διαδικασία είναι η εξής
- Πρώτα μαλακώνουμε την ζελατίνη σε ένα μπολ με νερό
- Στη συνέχεια βράζουμε τη γλυκόζη με τη ζάχαρη και το νερό
- Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα
- Προσθέτουμε και τη σοκολάτα και αναμιγνύουμε καλά μέχρι να απομακρύνουμε τις φυσαλίδες
Το γλάσο μας είναι έτοιμο!