Ο ντεκαφεϊνέ καφές είναι γενικά ασφαλής για κατανάλωση, καθώς οι διαδικασίες αφαίρεσης της καφεΐνης χρησιμοποιούν ελεγχόμενες μεθόδους που διασφαλίζουν ότι τα υπολείμματα χημικών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Η πιο συχνή μέθοδος είναι με χρήση χημικών όπως το χλωριούχο μεθυλένιο και ο οξικός αιθυλεστέρας, που αφαιρούν την καφεΐνη από τον κόκκο. Οι χημικές ουσίες αυτές, όταν χρησιμοποιούνται με προδιαγραφές, θεωρούνται ασφαλείς για κατανάλωση στις ποσότητες που παραμένουν στον καφέ.
Για όσους θέλουν μια ακόμα πιο φυσική επιλογή, υπάρχει η μέθοδος Swiss Water Process (Διαδικασία Ελβετικού Νερού). Σε αυτή τη μέθοδο, οι κόκκοι του καφέ μπαίνουν σε ζεστό νερό, το οποίο απομακρύνει την καφεΐνη χωρίς να χρησιμοποιεί χημικά. Το νερό στη συνέχεια περνάει από ένα ειδικό φίλτρο άνθρακα, το οποίο κρατά μόνο την καφεΐνη και επιτρέπει τα υπόλοιπα φυσικά έλαια και συστατικά να παραμείνουν στον καφέ, διατηρώντας έτσι τη γεύση του καφέ σχεδόν αναλλοίωτη.
Και οι δύο μέθοδοι είναι ασφαλείς για την υγεία, ωστόσο, όσοι επιθυμούν την αποφυγή οποιασδήποτε επαφής με χημικά μπορούν να επιλέξουν καφέδες που χρησιμοποιούν την μέθοδο Swiss Water. Μάρκες όπως Kicking Horse Coffee, Peet’s Coffee και Volcanica Coffee παρέχουν επιλογές ντεκαφεϊνέ με αυτή τη μέθοδο, προσφέροντας ακόμα έναν τρόπο να απολαύσετε καφέ χωρίς καφεΐνη με ακόμα πιο φυσική διαδικασία.
Το κόλπο με την οδοντόκρεμα που θα σε βοηθήσει να χάσεις κιλά
Τα 7 tips για air-condition το χειμώνα χωρίς να σας στοιχίσει ο κούκος αηδόνι
Πως ήταν τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα πριν 150 χρόνια;
Ήξερες οτι η Νοσταλγία ήταν μια πολύ σοβαρή ασθένεια;
Μπορει το ηφαίστειο της Σαντορίνης να εκραγεί οποιαδήποτε στιγμή; Ποιοί κινδυνεύουν;
Είσαι έτοιμος να μιλήσεις με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη;
Γιατί όσο μεγαλώνουμε βλέπουμε όλο και πιο διαφορετικό το μπλε;