ΚΟΙΝΩΝΙΑ

1.000 τυφλά παιδιά σκόραραν στο UEFA EURO 2024

Νικήτρια αναδείχθηκε ήδη στο UEFA EURO 2024 η παγκόσμια καμπάνια «Μία μπάλα για όλους», χάρη στη δωρεάν διανομή 1.000 ειδικών μπαλών σε παιδιά και σχολεία της Γερμανίας όπου φοιτούν και νέοι με οπτική αναπηρία.
1.000 τυφλά παιδιά σκόραραν στο UEFA EURO 2024

Το Όραμα Νέων Youthorama από την Ελλάδα αποδέχτηκε την πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής και διοργάνωσε συμπεριληπτική γιορτή στο μοναδικό πλωτό γήπεδο των 10 fan zones της Γερμανίας.

Η δράση υλοποιήθηκε πριν τον αγώνα Ελβετία – Γερμανία με παρουσία 30.000 φιλάθλων στη Φρανκφούρτη. Η 9μελής αποστολή ήταν συμπεριληπτική με την παρουσία της 11χρονης Λουκίας με οπτική αναπηρία αλλά και της επίσημης μασκότ του UEFA EURO 2024.

Το κοινωνικό τηλεοπτικό μήνυμα με την ίδια πρωταγωνίστρια, προβάλλονταν κάθε ώρα στις 10 γιγαντοοθόνες ενώ το Ίδρυμα της UEFA για το παιδί υποστήριξε τη μεγαλύτερη δωρεάν διανομή 1.000 A ball for all. Ήταν η πιο άρτια οργανωμένη εκδήλωση εκτός Ελλάδας, στις 213 χώρες και περιοχές όπου κουδουνίζει η μοναδική πατενταρισμένη μπάλα που δεν πωλείται αλλά μόνο δωρίζεται.

Η εκδήλωση αποτυπώθηκε στο νέο video που κυκλοφόρησε σήμερα και η επίσημη μασκότ των αγώνων δε μπορούσε να λείψει σε μια δράση γεμάτη παιδιά, με και χωρίς οπτική αναπηρία

Επόμενος σταθμός το Παρίσι και ο Πύργος του Άιφελ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. 11μελής συμπεριληπτική αποστολή θα εκπαιδεύει καθημερινά 52.000 θεατές του μοναδικού παραολυμπιακού ποδοσφαίρου στο Eiffel Tower Blind Football Arena. Ο εμπνευστής της παγκόσμιας καμπάνιας Ηλίας Μάστορας, είναι ταυτόχρονα και ο μοναδικός Έλληνας υπεύθυνος ολυμπιακού – παραολυμπιακού αθλήματος.

Κλείνοντας ο αθλητικός κύκλος 2021-2024 EURO, Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA, UEFA Super Cup – Champions/Europa/ Conference League finals, Ολυμπιακοί Παραολυμπιακοί Αγώνες, η παγκόσμια καμπάνια με το Youthorama είναι ο μόνος φορέας που εκπαίδευσε δια ζώσης σε Κατάρ, Ουγγαρία, Γερμανία, Ισπανία, Ελλάδα, Αγγλία, Ιρλανδία και Γαλλία πάνω από 1.000.000 φιλάθλους. Η καλή πρακτική κουδουνίζει από τη χώρα μας με στόχο το συμπεριληπτικό αθλητισμό για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «1.000 τυφλά παιδιά σκόραραν στο UEFA EURO 2024», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.