ΚΟΙΝΩΝΙΑ

10 ελληνικές startups στο περίπτερο του #DigitalGreece στη Διεθνή Έκθεση CES στο Λας Βέγκας! (pics)

Consumer Electronics Show: 10 ελληνικές startups από το περίπτερο 12 #DigitalGreece απαρτίζουν την πρώτη επίσημη ελληνική συμμετοχή στα χρονικά της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας του κόσμου
10 ελληνικές startups στο περίπτερο του #DigitalGreece στη Διεθνή Έκθεση CES στο Λας Βέγκας! (pics)

10 ελληνικές startups από το περίπτερο 12 #DigitalGreece απαρτίζουν την πρώτη επίσημη ελληνική συμμετοχή στα χρονικά της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας του κόσμου, Consumer Electronics Show.

Η Διεθνής Έκθεση CES, που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, 8-11 Ιανουαρίου 2019, είναι η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο. Διοργανώνεται από το 1967 και έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο γεγονός στον κλάδο της.
Φέτος στη CES θα συμμετέχουν περισσότερες από 4.500 εταιρείες από 150 χώρες που σχετίζονται με τον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ενδεικτικά: Samsung, LG, Panasonic, Sharp, Sony, Intel, AMD, Lenovo). Η έκθεση αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 182.000 επισκέπτες σε ένα χώρο μεγαλύτερο από 2 εκατομμύρια τ.μ.

Όλες οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες βρίσκονται κάθε χρόνο στη CES και παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις αναφορικά με τα προϊόντα τους. Φέτος, η CES θα φιλοξενήσει περισσότερες από 1.000 νεοφυείς επιχειρήσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, Eureka Park Marketplace.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης λαμβάνουν χώρα περισσότερες από 250 συνεδρίες που προσελκύουν κορυφαίους ομιλητές και πρωτοπόρους επιχειρηματίες, όπου αναπτύσσονται συζητήσεις γύρω από τα σημαντικότερα θέματα του χώρου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Στη CES 2019 θα παρουσιαστούν όλα όσα θα μας απασχολήσουν τεχνολογικά μέσα στο 2019. Πολλά από αυτά θα φτάσουν στην Ευρώπη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ή, έστω, έως το επόμενο φθινόπωρο. Σε κάθε περίπτωση, η CES 2019 είναι ένα παγκόσμιο σημείο συνάντησης νεοσύστατων εταιρειών στο οποίο χρηματοδοτούνται ιδέες, δημιουργούνται νέες επιχειρηματικές σχέσεις και πραγματοποιούνται εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών. Η CES αποτελεί κορυφαίο γεγονός στο είδος του, το οποίο προσφέρει ομιλίες υψηλού επιπέδου, εκπαίδευση, δικτύωση και σημαντικές επιχειρηματικές συνεργασίες.

Η ελληνική συμμετοχή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει θετικά στην προώθηση του ελληνικού κλάδου (ICT), καθώς και στην ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο με κύριο στόχο την προσέλκυση επενδύσεων από τις διεθνείς αγορές και την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

10 startup εταιρείες από την Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στην Έκθεση. Το ελληνικό Περίπτερο είναι ενιαίο και κάθε εταιρεία έχει το δικό της booth.
Για πρώτη φορά υπάρχει οργανωμένη ελληνική παρουσία στην Έκθεση του Λας Βέγκας και είναι επίσης η πρώτη φορά που συνεργάζονται Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και Enterprise Greece για το σκοπό αυτό. Πριν από δύο μήνες, ΥπΨΗΠΤΕ και Enterprise   Greece είχαν συνεργαστεί και για την ελληνική συμμετοχή στο Web Summit 2018 (Λισαβόνα, 5-8/11/18), ενώ τώρα συμμετέχει και το Επιμελητήριο.

Η δομημένη στρατηγική του ΥπΨΗΠΤΕ για την υποστήριξη της ελληνικής startup κοινότητας, έλαβε για πρώτη φορά σάρκα και οστά τον περασμένο Σεπτέμβριο στην 83η Δεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώθηκε το περίπτερο 12 #DigitalGreece και το Υπουργείο φιλοξένησε 128 startuppers. Μάλιστα, μετέφερε τους συμμετέχοντες στη Θεσσαλονίκη με ειδικό τρένο, το startup train. Το περίπτερο 12 (το δεύτερο μεγαλύτερο των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης) έγραψε τη δική του ιστορία, καθώς κατάφερε να αναδειχθεί στο «hot spot» της ΔΕΘ, μαζί με το περίπτερο της τιμώμενης χώρας, των ΗΠΑ. Μάλιστα, το γεγονός ότι τα δύο περίπτερα βρίσκονταν το ένα απέναντι στο άλλο έδωσε στους Ελληνες startuppers πρόσβαση και στις αμερικανικές εταιρείες κολοσσούς της παγκόσμιας τεχνολογίας αιχμής, όπως η Google, η ΙΒΜ, η Facebook κ.λπ., επιπλέον των χιλιάδων επισκεπτών της ΔΕΘ (εκτιμάται ότι από τους συνολικά περίπου 300.000 επισκέπτες της Εκθεσης, τουλάχιστον οι 100.000 πέρασαν από το περίπτερο 12).

Μάλιστα, η αμερικανική πλευρά έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους 128 Ελληνες startuppers και πραγματοποιήθηκαν σημαντικές b2b συναντήσεις.
Οι παρεμβάσεις του ΥπΨΗΠΤΕ συνεχίστηκαν με τη διοργάνωση συνάντησης των 128 startuppers του #DigitalGreece στο Υπουργείο με τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, στις 2 Νοεμβρίου 2018. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του ΥπΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα. Αναλύθηκαν τα υφιστάμενα και επερχόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι startups, ενώ καταγράφηκαν οι προτάσεις της ίδιας της startup κοινότητας για παρεμβάσεις της Πολιτείας προς διευκόλυνση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Το περίπτερο 12 #DigitalGreece, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία του στη ΔΕΘ 2018 καθίσταται θεσμός. Εκτός από τη διοργάνωσή του και στη ΔΕΘ 2019 (όπου θα έχει την προσοχή του στραμμένη στην τιμώμενη χώρα, Ινδία), θα είναι παρόν και σε όλες τις μεγάλες κλαδικές εκθέσεις της Helexpo. Ετσι, μετά τη ΔΕΘ, όπου οι startuppers είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν στο ευρύ κοινό και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, πλέον –μέσω των κλαδικών εκθέσεων- θα έρχονται σε άμεση επαφή με τον κλάδο στον οποίο απευθύνονται. Στόχος της απόφασης του ΥπΨΗΠΤΕ να φιλοξενεί τις startup κάθε κλάδου στην αντίστοιχη κλαδική έκθεση, με τη διοργάνωση ενός μικρού «περιπτέρου 12» #DigitalGreece σε κάθε έκθεση, είναι η προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών, σε ένα πραγματικό b2b περιβάλλον. Η αρχή έγινε με τη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού, Philoxenia (9-11/11/18), στην οποία φιλοξενήθηκαν 16 startups του τουριστικού τομέα.
Οι δράσεις του ΥπΨΗΠΤΕ για την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής startup κοινότητας όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά παίρνουν ακόμη μεγαλύτερη διάσταση το 2019.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ CES 2019
PlantBox
Ridemind
OramaVR
TEKMON
CityCrop – Automated Indoor Farming
SpotlightPOS
Norbloc
UOM Robotics Academy
Oviview
Bubbllz

kpetropoulos

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Εργοστάσιο Βιολάντα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη μυρωδιά του ολέθρου – Μέχρι και 3 μήνες πριν την έκρηξη κάποιοι πρόσεξαν οσμή αερίου

Εργοστάσιο Βιολάντα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη μυρωδιά του ολέθρου – Μέχρι και 3 μήνες πριν την έκρηξη κάποιοι πρόσεξαν οσμή αερίου

Πάνω από 25 εργαζόμενοι είχαν προσέξει την περίεργη οσμή - Οι προϊστάμενοι ενημερώθηκαν αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από ΕΕ – Η EFSA κρίνει αναγκαίο τον εμβολιασμό εθνικής εμβέλειας

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από ΕΕ – Η EFSA κρίνει αναγκαίο τον εμβολιασμό εθνικής εμβέλειας

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) ισοπεδώνει το αφήγημα της κυβέρνησης περί μη αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού

Κοινωνία
Κοινωνία: Τρόμος στο Περιστέρι: Άνδρας επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά – Απόγνωση από τους κατοίκους

Τρόμος στο Περιστέρι: Άνδρας επιτίθεται σε γυναίκες με μικρά παιδιά – Απόγνωση από τους κατοίκους

Ο φόβος και ο τρόμος έχει γίνει άνδρας στο Περιστέρι που βρίζει γυναίκες με παιδιά.

Κοινωνία
Κοινωνία: Νέα απάτη με μήνυμα δήθεν από την ΑΑΔΕ για «επίδομα θέρμανσης»

Νέα απάτη με μήνυμα δήθεν από την ΑΑΔΕ για «επίδομα θέρμανσης»

Η Αστυνομία προειδοποιεί να μην ανοίγονται ύποπτοι σύνδεσμοι, να ελέγχεται πάντα ο αποστολέας και να μην κοινοποιούνται κωδικοί ή στοιχεία καρτών.

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Νέο σοβαρό περιστατικό οπαδικής βίας στο Γαλάτσι με δύο τραυματίες και έρευνα από το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία