ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητες δηλώσεις στον ΣΚΑΪ: «Καλύτερα να αποφεύγουμε να λέμε πως το Αιγαίο είναι ελληνικό»!

Ρεσιτάλ ενδοτισμού έδωσε ο Μανώλης Κωστίδης και ο ΣΚΑΪ, με «περίεργες» δηλώσεις που προτείνουν να αποφεύγουμε τις ορολογίες για το Αιγαίο!

Ρεσιτάλ ενδοτισμού έδωσε ο Μανώλης Κωστίδης και ο ΣΚΑΪ, με «περίεργες» δηλώσεις που προτείνουν να αποφεύγουμε τις ορολογίες για το Αιγαίο!
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Εξαιρετικά «περίεργες» δηλώσεις ακούγονται στον ΣΚΑΪ την ώρα που οι Τούρκοι διεκδικούν ακόμα και τον… αέρα που αναπνέουν οι Έλληνες. Ενώ η Τουρκία εδώ και μήνες διεξάγει μια τουριστική καμπάνια με το ανιστόρητο και κλεμμένο όνομα «TurkAgean», ο Μανώλης Κωστίδης σχολιάζοντας το θέμα στην εκπομπή «Σήμερα», είπε πως «καλύτερα είναι να αποφεύγουν και οι δύο πλευρές (!) αυτήν την ορολογία (σ.σ. να δίνουν εθνικό προσδιορισμό στο Αιγαίο δλδ) γιατί προκαλούνται διάφορες εντάσεις», και σα να μην έφτανε αυτό πρόσθεσε πως δεν του αρέσει «όταν ακούει ότι το τάδε είναι τουρκικό ή το τάδε είναι ελληνικό»!

Και κάπως έτσι αναπαράγεται στο τηλεοπτικό προσκήνιο η ενδοτική διπλωματία του ΕΛΙΑΜΕΠ και του Ευάγγελου Βενιζέλου που δήλωνε πως «το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη»! Τι αδιανόητη προπαγάνδα «γκριζαρίσματος» είναι αυτή; Είναι δυνατόν Έλληνας δημοσιογράφος να απευθύνεται προς τον ελληνικό λαό και να λέει πως πρέπει να αποφεύγουμε να ονομάζουμε το Αιγαίο… Αιγαίο; Δηλαδή πώς να το αποκαλούμε; Θάλασσα χωρίς… όνομα ή μήπως «Γαλάζια Πατρίδα»;

Δεν φτάνει που οι Τούρκοι οικειοποιούνται ένα ελληνικότατο όνομα με ρίζες από την αρχαία Ελλάδα και το «μαγαρίζουν» για να αποσπάσουν τουριστικά οφέλη από τη φήμη του, δεν φτάνει που η κυβέρνηση στέκεται απαθής στην παραχάραξη της ιστορίας και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Αιγαίου, ο Μανώλης Κωστίδης μας… συμβουλεύει και να μην μιλάμε!

Για επτά ολόκληρους μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοιμόταν τον ύπνο του «δικαίου» παρακολουθώντας το σήμα «Turkaegean» να αλωνίζει στα διεθνή τουριστικά «σαλόνια» και μόλις τώρα ο Γιάννης Οικονόμου «θυμήθηκε» να προαναγγείλει προσφυγή στην ΕΕ, ενώ υποστήριξε πως η προκλητική καμπάνια δεν αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλα μέσω μιας απόφασης ενός ιδιωτικού γραφείου στην Μαδρίτη που ενέκρινε το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα.

Σχεδόν κατόπιν εορτής και ενώ κοντεύουμε να φτάσουμε στο μέσο του καλοκαιριού, η κυβέρνηση αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο, που θα έπρεπε να είχε πράξει  από τις αρχές του έτους, πολύ πριν το ξεκίνημα της θερινής τουριστικής περιόδου.

Το θέμα είναι πως ότι και αν πράττει η ελληνική κυβέρνηση, δημοσιογράφοι φιλοκυβερνητικών καναλιών επιχειρούν να διαμορφώσουν «γκρίζο» κλίμα, περιγράφοντας ένα «ουδετεροποιημένο» Αιγαίο, ακριβώς όπως θέλει να το εμφανίσει και ο Ερντογάν προς τη διεθνή κοινότητα!

Ο Μανώλης Κωστίδης μπορεί να αποκαλεί το Αιγαίο όπως του αρέσει στον ιδιωτικό του βίο, άλλα από τη στιγμή που απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες φέρει ακέραια ευθύνη των λόγων του, και δεν μπορεί να αλλοιώνει την πραγματικότητα. Οποιοσδήποτε άνθρωπος μέσης αντίληψης αντικρίσει τον χάρτη και διαβάσει ιστορία, αντιλαμβάνεται ότι το Αιγαίο είναι ελληνικό.

 

Exit mobile version