ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητο «ξέπλυμα» Βαρβιτσιώτη για το Blue Horizon: «Θρηνούν τον αδικοχαμένο, θρηνούν κι αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους»

Αποτροπιασμό προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, που θέλησε να δημιουργήσει αίσθημα οίκτου για τους δολοφόνους του Αντώνη
Αδιανόητο «ξέπλυμα» Βαρβιτσιώτη για το Blue Horizon: «Θρηνούν τον αδικοχαμένο, θρηνούν κι αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους»

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την εικόνα που είδαμε, είναι μια εικόνα φρίκης. Αισθάνομαι συντετριμμένος και για το θάνατο του συνανθρώπου μας και για την εικόνα που εκπέμπει ένα πλοίο της ακτοπλοΐας […] Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», είπε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε πρωινή εκπομπή του Open.

Αυτή η αδιανόητη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας, λειτούργησε ως ένα μεγαλοπρεπές πολιτικό «ξέπλυμα» του στυγνού εγκλήματος που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά. Ο λόγος που ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε μια τέτοια δήλωση, προφανής. Τα εφοπλιστικά συμφέροντα που λειτουργούν στον χώρο της ναυτιλίας είναι τεράστια, και η κυβέρνηση δεν τολμά ποτέ να δυσαρεστήσει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ως πολιτικός εκπρόσωπος του κεφαλαίου, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έτεινε μια επικοινωνιακή χείρα βοηθείας στην εταιρεία, που από το βράδυ της Τρίτης δέχεται κατακραυγή από το πανελλήνιο. Έβαλε στην ίδια ζυγαριά τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη με τους υπαλλήλους του Blue Horizon που λειτούργησαν ως «μπράβοι» και τον σκότωσαν επειδή φύλαγαν μια… πόρτα.

Άλλωστε πιστεύουν ότι ο Αντώνης θα ξεχαστεί αργά ή γρήγορα, άλλα οι «υποχρεώσεις» προς τα εφοπλιστικά καρτέλ θα είναι πάντα παρούσες. Έτσι το θύμα εξισώνεται με τον θύτη του. Γιατί αυτό έπραξε στην ουσία ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Εξίσωσε το «χώμα», με τη φυλακή, και έδωσε διάσταση «άτυχης στιγμής» για τους δολοφόνους, που κατά τα άλλα είναι άνθρωποι της… βιοπάλης.

Ξαφνικά ο υπουργός «θυμήθηκε» και εκείνους που δουλεύουν για το μεροκάματο, μόνο και μόνο για να προκαλέσει οίκτο για αυτούς που σκότωσαν τον 36χρονο, όχι τόσο για να βγουν «λάδι» οι ίδιοι, άλλα κυρίως για να φανεί πιο «ανθρώπινο» το προφίλ της εταιρείας που τους απασχολούσε.

Άραγε ο κ. Βαρβιτσιώτης θα τολμούσε να κοιτάξει κατάματα την οικογένεια του Αντώνη και να τους πει ότι έχασαν τον άνθρωπό τους για τις ανάγκες ενός… μεροκάματου; Και τι καθήκοντα περιλαμβάνει αυτό το μεροκάματο; Ότι όταν κάποιος επιβάτης φτάνει καθυστερημένα στο πλοίο, θα πετιέται στη θάλασσα; Ότι όταν θα πέφτει στη θάλασσα, οι υπάλληλοι δεν θα κάνουν τίποτα για να τον βοηθήσουν και το πλοίο θα αναχωρεί κανονικά σα να μη συμβαίνει τίποτα;

Ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ήδη από την δημοσίευση του φρικτού συμβάντος και πόσο μάλλον είναι εκτεθειμένος τώρα που ανερυθρίαστα στήριξε τα συμφέροντα των εφοπλιστών, πάνω από έναν νεκρό άνθρωπο. Είναι απόλυτα υπεύθυνος για το καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, και είναι ντροπή να κοιτάζει πώς θα προστατέψει τη φήμη τους, ακόμη και τώρα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αδιανόητο «ξέπλυμα» Βαρβιτσιώτη για το Blue Horizon: «Θρηνούν τον αδικοχαμένο, θρηνούν κι αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.