ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδίστακτοι τυχοδιώκτες: Η πολεμοχαρής Ντόρα που έσερνε τη χώρα σε «πόλεμο με τη Ρωσία», τώρα λέει ότι δεν θα έπρεπε να εμπλακούμε εκεί!

Η Ντόρα Μπακογιάννη που εδώ και 2 χρόνια πρωταγωνιστεί στην αντιρωσική ρητορική, «θυμήθηκε» ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος!

Η Ντόρα Μπακογιάννη που εδώ και 2 χρόνια πρωταγωνιστεί στην αντιρωσική ρητορική, «θυμήθηκε» ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος!
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τις «εμπρηστικές» ομιλίες του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο και η Ντόρα Μπακογιάννη, έριξε ακόμα μια «βόμβα» που εκθέτει πλήρως τον πρωθυπουργό και αδερφό της! Πραγματικά τα «χτυπήματα» δεν έχουν τελειωμό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μετά από την αποτυχία του 28% στις ευρωεκλογές, ζει μια ασταμάτητη επικοινωνιακή κατρακύλα.

Ενώ τα τελευταία 2 χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη (μαζί και η Ντόρα Μπακογιάννη) έχει ποντάρει (κυριολεκτικά) ό,τι έχει και δεν έχει στη στήριξη της Ουκρανίας και την αντιρωσική πολιτική, ξαφνικά σήμερα η Ντόρα κάνει στροφή 180 μοιρών και δηλώνει ότι δεν θα έπρεπε να είχε εμπλακεί η χώρα μας σε αυτόν τον πόλεμο!

Μιλώντας στο 28ο Ετήσιο Συνέδριο «Economist Government Roundtable», αναφερόμενη στο τι θα αλλάξει μία πιθανή επανεκλογή του Τραμπ στις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί ποτέ στον πόλεμο της Ουκρανίας!

Ποια το είπε αυτό; Η Ντόρα Μπακογιάννη που το 2022 δήλωνε χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση ότι «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία»! Η Ντόρα Μπακογιάννη που για να καλύψει τον ντόρο για το σκάνδαλο των υποκλοπών, επικαλούταν φαντασιακούς «δράκους» για επικείμενη ρωσική… κυβερνοεπίθεση στις εκλογές του 2023! Η Ντόρα Μπακογιάννη που έκανε συνομωσιολογικά σενάρια για «πράκτορες» των Ρώσων στην ελληνική πολιτική και τη δημοσιογραφία! Η Ντόρα Μπακογιάννη που έφτασε να πει «ψεκασμένους, αντιεμβολιαστές και… ρωσόφιλους» όσους εγκατέλειψαν τη ΝΔ για να στραφούν σε δεξιά κόμματα!

Ο ελληνικός λαός ουδέποτε ρωτήθηκε αν επιθυμεί να αναλάβει τις συνέπειες μιας άμεσης εμπλοκής της χώρας μας στον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσιζε αυθαίρετα να στέλνει συνεχώς πολεμικό υλικό και εκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία, αφοπλίζοντας τα νησιά μας. Η δε Ντόρα Μπακογιάννη στήριζε απόλυτα αυτή την πολιτική και μάλιστα ήταν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του νατοϊκού αφηγήματος. Όλα τα γκάλοπ εδώ και 2 χρόνια έδειχναν ότι ο ελληνικός λαός δεν ήθελε βαθύτερη εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, πέρα από την αποστολή ανθρωπιστικού υλικού, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έγραφε τη λαϊκή βούληση στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Η κυβέρνηση κατάφερε να διαλύσει μέχρι τα θεμέλια, μια ιστορική σχέση αιώνων με τη Ρωσία και να απομονώσει τη χώρα μας από όλους τους παραδοσιακούς συμμάχους πλην Αμερικής και τώρα η Ντόρα Μπακογιάννη…  θυμήθηκε να συμφωνήσει με αυτά που φωνάζει 2 χρόνια ο ελληνικός λαός!

«Δεν θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί εκεί»

Η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε συγκεκριμένα:

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αναταραχή, υπάρχει πολύ μεγάλο άγχος για το αποτέλεσμα, πώς θα επηρεάσουν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο στην Ευρώπη όσο και τον υπόλοιπο κόσμο και πώς θα είναι το ΝΑΤΟ πλέον.

Οι γαλλογερμανικές σχέσεις δεν είναι οι σχέσεις που ξέραμε στο παρελθόν. Η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον μιας σειράς νέων και παλιών προβλημάτων» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Ο ρόλος των ΗΠΑ είναι κρίσιμος τόσο για την Ουκρανία όσο και για την Μέση Ανατολή. Πώς η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, θα εργαστεί στο θέμα της Μέσης Ανατολής;».

«Για εμάς η Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά σημαντική» συνέχισε η πρώην υπουργός και ανέφερε: «Όπως είπε ο πρόεδρος Γκιουλ πιο πριν, παρακολουθούμε την εξέλιξη και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, γιατί όπως γνωρίζετε η Ελλάδα είναι σε μια πολύ ιδιαίτερη θέση.

Είμαστε ειλικρινείς διαμεσολαβητές για την περιοχή, είμαστε μια χώρα η οποία απέδειξε στο παρελθόν ότι μπορούμε να επικοινωνούμε και με τις δύο πλευρές, τόσο με το Ισραήλ όσο και με τους Παλαιστινίους με αποτελεσματικό τρόπο, όμως πολλά εξαρτώνται από τις ΗΠΑ».

Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτήθηκε τι θα αλλάξει στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή μα ενδεχόμενη νέα θητεία του Ντόναλτ Τραμπ, εκείνη απάντησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ.

«Δεν πιστεύω ότι θα ρέει το χρήμα στην Ουκρανία. Συμφωνώ με τον πρόεδρο Γκιουλ ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε εμπλακεί εκεί» είπε, ακυρώνοντας τον εαυτό της αλλά και τις εμμονικές πολιτικές του πρωθυπουργού.

Τελικά το απατηλό αφήγημα του Μητσοτάκη ότι είμαστε «στη σωστή πλευρά της ιστορίας» καταρρέει εντελώς και το ακυρώνει ακόμα και η ίδια η αδερφή του. Το θέμα είναι ότι η μεγάλη ζημιά έχει γίνει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτό δεν αλλάζει με καμία μεταμέλεια. Χάσαμε συμμάχους, χάσαμε πολύτιμο οπλισμό, πυροβολήσαμε τα πόδια μας με τις κυρώσεις και το πληρώσαμε με ακρίβεια και πανάκριβη ενέργεια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ώθησε τη χώρα στο «μάτι του κυκλώνα» με τις τυχοδιωκτικές πολιτικές τους.

Ποιος θα δώσει λόγο γι’ αυτά; Και γιατί η Ντόρα εγκαταλείπει ξαφνικά το καράβι του Μητσοτάκη; Μήπως φοβάται ότι έρχεται μεγάλο «μπαμ» στην Ευρώπη και άρχισε να παίρνει αποστάσεις για να γλιτώσει από τις τραγικές ευθύνες της;

Exit mobile version