ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Άδειασε τον Μητσοτάκη που «φοβέριζε» τις πολυεθνικές για την αισχροκέρδεια – «Αδύνατον να εντοπιστούν τα κόλπα τους» στην αγορά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν... βούτηξε τη γλώσσα του στο μυαλό όπως τον συμβούλεψε ο πρωθυπουργός και «μαρτύρησε» τις προθέσεις της κυβέρνησης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν... βούτηξε τη γλώσσα του στο μυαλό όπως τον συμβούλεψε ο πρωθυπουργός και «μαρτύρησε» τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» επεφύλαξε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τον πόλεμο κατά της αισχροκέρδειας που υποτίθεται ότι έχει κηρύξει η κυβέρνηση προς τις πολυεθνικές που θησαυρίζουν μέσω των ανεξέλεγκτων ανατιμήσεων εις βάρος του ελληνικού λαού.

Στη προχθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στον Alpha, διεμήνυσε με… αυστηρό ύφος προς τις πολυεθνικές εταιρίες ότι: «αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι καμία μπανανία στην οποία μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές, χωρίς να μας δικαιολογούν την αύξηση του κόστους, είναι βαθιά νυχτωμένοι».

Και πρόσθεσε ακόμη ότι: «αν χρειαστεί να τα βάλουμε και με πολυεθνικούς κολοσσούς θα το κάνουμε, γιατί αυτοί ουσιαστικά πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε άλλες αγορές. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο εννοώ».

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά προανήγγειλε μια υποτιθέμενη σύγκρουση της κυβέρνησης με τους προμηθευτές που αισχροκερδούν και εύλογα δημιουργείται το ερώτημα: έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια σαρωτικών ανατιμήσεων και να φτάσουν τα νοικοκυριά στο «αμήν», για να αποφασίσει ο πρωθυπουργός να βάλει φρένο στις πολυεθνικές;

Εδώ και παραπάνω από έναν χρόνο, κάνουν «παρέλαση» στο διαδίκτυο τα ρεπορτάζ που υποδεικνύουν δεκάδες προϊόντα που πωλούνται πολύ πιο φτηνά σε άλλες χώρες, σε σχέση με την ελληνική αγορά, χωρίς κανένα φανερό λόγο και αιτία. Κι όμως ουδείς ενδιαφέρθηκε από την κυβέρνηση για να παρέμβει και να βάλει στοπ σε αυτό το όργιο αισχροκέρδειας που συμβαίνει μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού.

Ακόμα και αν παραδεχτούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξύπνησε από τον λήθαργο της απάθειας του και έχει όντως προθέσεις να χτυπήσει τα καρτέλ αισχροκέρδειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης ήρθε να τον διαψεύσει πανηγυρικά. Ίσως αυτό εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο όταν έλεγε ότι οι υπουργοί πρέπει να βουτούν πρώτα τη γλώσσα τους στο μυαλό τους πριν μιλήσουν. Ο Άδωνις δεν… συνηθίζει να το κάνει αυτό.

Σε σημερινή παρουσία του σε εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι ουσιαστικά είναι… αδύνατον να περιοριστεί η αισχροκέρδεια των πολυεθνικών εταιρειών γιατί χρησιμοποιούν… «πολλά κόλπα». «Άδειασε» ευθέως δηλαδή τον ίδιο τον πρωθυπουργό που πριν από δύο 24ωρα… «φοβέριζε» τους προμηθευτές κάνοντας επικοινωνιακό σόου.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι: «είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσεις τα κόλπα που κάνουν οι πολυεθνικές ανά χώρα. Όταν πας να κάνεις τη σύγκριση, δεν γίνεται η σύγκριση». Ενώ στη συνέχεια ευλόγησε τα «γένια» του για την κοροϊδία του καλαθιού του νοικοκυριού, αναφέροντας ότι «το καλάθι πήρε δύο χρυσά μετάλλια από τον Economist», σαν να ζουν οι άνθρωποι του Economist στην… Ελλάδα και όχι ο ελληνικός λαός που ζει καθημερινά τον εφιάλτη της ακρίβειας και έχει αποδοκιμάσει το «καλάθι» ως ένα μέτρο σχεδόν μηδαμινής αποτελεσματικότητας.

Τελικά ποιον να πιστέψει ο Έλληνας καταναλωτής που εδώ και 2 χρόνια βιώνει την αφαίμαξη του εισοδήματός του από το ανεξέλεγκτο «μπλοκ» των πολυεθνικών; Τον Κυριάκο Μητσοτάκη που λέει στον λαό «περιμένετε και θα δείτε» ή τον Άδωνι Γεωργιάδη που λέει «δεν γίνεται τίποτα»;

Η πραγματικότητα είναι ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλα και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θέλουν να σταθούν εμπόδιο στους μεγάλους παίκτες των πολυεθνικών. Απλά ο Μητσοτάκης «πουλάει» επικοινωνιακά ότι θα συγκρουστεί με τα συμφέροντά τους, ενώ ο Γεωργιάδης όντας επιρρεπής στις κυνικές δηλώσεις υπέρ του κεφαλαίου, δήλωσε απρόθυμος και ανίκανος να συγκρουστεί με τα συμφέροντά των πολυεθνικών…

Exit mobile version