ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης – Ακρίβεια: 2 χρόνια μετά τα καλάθια «καπαμά» και τα σόου στα σούπερ μάρκετ, παραδέχτηκε ότι «στα ράφια γίνεται χαμός»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ομολόγησε... γελώντας ότι γίνεται «χαμός» με τις τιμές, ενώ τόσο καιρό ισχυριζόταν ότι είχε καταπολεμηθεί... επαρκώς η ακρίβεια

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ομολόγησε... γελώντας ότι γίνεται «χαμός» με τις τιμές, ενώ τόσο καιρό ισχυριζόταν ότι είχε καταπολεμηθεί... επαρκώς η ακρίβεια.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει ακάθεκτος τις κωλοτούμπες, έτσι όπως απαιτεί η πολιτική σταδιοδρομία του που έχει «χτιστεί» πάνω σε αυτές. Άλλωστε έχει κερδίσει με το σπαθί του τον τίτλο του «βασιλιά» των κυβιστήσεων, αφού δεν περνάει ούτε εβδομάδα πλέον που ο Άδωνις να μην αναιρεί κάτι που είχε ισχυριστεί στο παρελθόν.

Μετά την επίσκεψη της Κριστίν Λαγκάρντ στην Αθήνα, η οποία εξέθεσε το Μαξίμου λέγοντας ότι η ακρίβεια δεν πρόκειται να αποκλιμακωθεί και οι τιμές δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην προ – κορωνοϊού εποχή, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να αλλάξει κι εκείνος το «τροπάριο» κοροϊδίας του ελληνικού λαού και να παραδεχτεί επιτέλους αυτό που βιώνει ο κάθε πολίτης άλλα η κυβέρνηση αρνείται να παραδεχτεί: ότι δηλαδή η ακρίβεια στα ράφια έχει φτάσει σε απελπιστικά επίπεδα.

Κι όμως χρειάστηκαν σχεδόν 2 χρόνια κλιμακούμενης ακρίβειας για να παραδεχτεί ο Άδωνις Γεωργιάδης το αυτονόητο και να πει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «γίνεται χαμός στα ράφια» των σούπερ μάρκετ. Για όλο αυτόν τον καιρό ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης (και νυν υπουργός Εργασίας) έλεγε στα κανάλια ότι δεν υπάρχει ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ διότι του ζητούσαν… σέλφι οι πολίτες που τον πετύχαιναν εκεί, και διότι επαρκούσαν τα καλάθια… καπαμά που μοίραζε στους καταναλωτές.

Βέβαια, παρόλο τον «χαμό» που βλέπει στα ελληνικά ράφια ο κ. Γεωργιάδης, δεν εγκατέλειψε το ανυπόστατο αφήγημα ότι δήθεν η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από τις άλλες χώρες, αποσιωπώντας ότι η αισχροκέρδεια οργιάζει στην Ελλάδα και πολλά βασικά προϊόντα (όπως η φέτα, το ελαιόλαδο, τον καφέ, το βούτυρο, τα απορρυπαντικά και πολλά άλλα) τα πληρώνουμε πολύ ακριβότερα από άλλες χώρες της ΕΕ, επειδή στη χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι για τους προμηθευτές και τους μεσάζοντες.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Ant1 είπε ότι «οι δείκτες λένε ότι από όπου και αν το μετρήσεις, από όποια πλευρά, η Ελλάδα πάει καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι ο άλλος δεν βλέπει την ακρίβεια στο ράφι; Όχι βέβαια, χαμός γίνεται». Και μάλιστα γέλασε με την τελευταία του ατάκα, δείχνοντας ότι δεν έχει ιδέα τι σημαίνει αυτός ο «χαμός» για το μέσο λαϊκό νοικοκυριό που αιμορραγεί οικονομικά μήνα με το μήνα.

«Από εμένα μακριά ότι “δεν υπάρχει ακρίβεια”. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα» τόνισε και σε άλλο σημείο ο Άδωνις, που εδώ και 2 χρόνια έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του και έκανε επικοινωνιακά σόου μπροστά στα ράφια εμπαίζοντας τον λαό ότι δήθεν καταπολεμείτο η ακρίβεια. Το δια ταύτα είναι ότι είτε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνωρίζει ότι υπάρχει χαμός στα ράφια – είτε όχι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει απρόθυμη να συγκρουστεί με τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των πολυεθνικών, εφόσον και ο ίδιος ο Άδωνις τους έκλεισε το μάτι για να συνεχίσουν να αισχροκερδούν δηλώνοντας ότι «είναι αδύνατο να εντοπίσεις τα κόλπα που κάνουν οι πολυεθνικές»

Exit mobile version