ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Απολύτως «φυσιολογικό» να καίγεται η Ελλάδα – «Τα δάση καίγονται από την ίδρυση τους»!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αυτή τη φορά μας έμαθε πως τα δάση... ιδρύθηκαν και πως το να κατακαίγεται η χώρα είναι... «φυσική διαδικασία».
Άδωνις Γεωργιάδης: Απολύτως «φυσιολογικό» να καίγεται η Ελλάδα – «Τα δάση καίγονται από την ίδρυση τους»!

Το κομμάτι που έλλειπε από το πάζλ της κυβερνητικής παράνοιας, συμπλήρωσε πανηγυρικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας μια απίστευτη δικαιολογία στο γιατί κατακαίγεται η Ελλάδα τα τελευταία τρία καλοκαίρια.

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας έως τώρα είχαμε ακούσει για «δυσκολία του ανάγλυφου», για… φλεγόμενο πτηνό σε υποσταθμό της ΔΕΗ, για αόριστα «ενδεχόμενα εμπρησμού», για «άναρχη δόμηση» και για «στρατηγούς ανέμους». Όλα αυτά μέχρι να έρθει ο πολιτικός τιτάνας Άδωνις Γεωργιάδης και να ενημερώσει τον λαό πως τα δάση έτσι κι αλλιώς ανέκαθεν καίγονταν… «από την ίδρυση τους»!

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε τις εξής απίστευτες δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

«Τα δάση, από την ίδρυσή τους πολύ πριν την εμφάνιση του ανθρώπου στον πλανήτη γη, καίγονται. Και καίγονται και αναγεννώνται δι’αυτού του τρόπου. Κι αυτό είναι μια φυσική διαδικασία. Όλα τα παίρνουμε στη σωστή τους διάσταση. Και η πυρκαγιά είναι ένα κομμάτι της φύσης, όσο κι αν αυτό μας κάνει εντύπωση…», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Όσο και αν ανατρέξαμε στις διαδικτυακές εγκυκλοπαίδειες για το ποιο ακριβώς έτος προ Χριστού… ιδρύθηκαν τα δάση, δεν καταφέραμε να βρούμε κάτι. Μεγάλο μυστήριο παραμένει και το ποιος είναι ο… ιδρυτής των δασών, για να τον μνημονεύουμε ως ευεργέτη για τα δάση της χώρας που υπήρχαν έως τώρα, αφού στην Ελλάδα – έτσι όπως πάει η δουλειά – δεν πρόκειται να μείνει ούτε πράσινο φύλλο.

Η νοοτροπία του κ. Γεωργιάδη μάλλον ταιριάζει «γάντι» με την «φιλοσοφία» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε πει στην Κέρκυρα πως μπορούμε να χτίζουμε ξενοδοχειακές μονάδες καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον, αφού «έτσι κι αλλιώς το δάσος κάποια στιγμή θα καεί».

Ομολογούμε πως πρόκειται για καταπληκτικό πολιτικό σκεπτικό. Μπορεί πέρυσι μόνο να κάηκαν 1.300.000 στρέμματα, όσα δηλαδή κάηκαν συνολικά κατά την προηγούμενη οκταετία (2013 – 2020), άλλα πως κάνετε έτσι για μερικές φωτιές, φυσιολογικό είναι, αναγέννηση γίνεται!

Αφού λοιπόν είναι «φυσική διαδικασία» η πυρκαγιά, ας συνεχίσουμε να έχουμε «κουτσό» επιτελικό κράτος, ας μην προσλάβουμε ποτέ τους 4.000 πυροσβέστες που χρειάζονται στο Σώμα, ας συνεχίσουμε να κρατούμε έναν γερασμένο στόλο οχημάτων στην Πυροσβεστική, ας συνεχίσουμε να δίνουμε «ψίχουλα» σε δασαρχεία και δήμους για την αντιπυρική προστασία, και όλοι μαζί να αποθεώνουμε την κυβέρνηση που μονίμως αυτοθαυμάζεται, ενώ οι πυρκαγιές της Ελλάδας σβήνουν από θάλασσα σε θάλασσα.

Σχετικά με το θέμα του αυτοθαυμασμού, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε πως παρευρέθηκε σε γνωστό εστιατόριο της Πεντέλης και συνάντησε δημοτικούς σύμβουλους και απλό κόσμο που σχολίασαν με… «διθύραμβους» (αυτή τη λέξη ακριβώς χρησιμοποίησε) την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στη φωτιά που κατέκαψε τη βορειοανατολική Αττική.

Σε αυτή την πυρκαγιά μπορεί να κάηκαν 28.000 στρέμματα από τα τελευταία ίχνη πρασίνου της Αττικής, να παραδόθηκαν στις φλόγες δεκάδες σπίτια και περιαστικές περιοχές και η φωτιά να έφτασε μέχρι τη λεωφόρο Μαραθώνος, άλλα ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνει συγχαρητήρια στον «καθρέφτη», αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την τρομακτική αλαζονεία και την έλλειψη ενσυναίσθησης που διακρίνει την κυβέρνηση…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: Απολύτως «φυσιολογικό» να καίγεται η Ελλάδα – «Τα δάση καίγονται από την ίδρυση τους»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.