ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μας έβλαψε ο γάμος των ομοφυλοφίλων» – Πάλι καλά που το κατάλαβε – Με την αλαζονεία της ΝΔ, έρχονται και χειρότερα

«Φουρτουνιασμένος» ο Άδωνις Γεωργιάδης, πέταξε «μπηχτή» στον Μητσοτάκη που έφερε το νομοσχέδιο για τους γκέι γάμους
Άδωνις Γεωργιάδης: «Μας έβλαψε ο γάμος των ομοφυλοφίλων» – Πάλι καλά που το κατάλαβε – Με την αλαζονεία της ΝΔ, έρχονται και χειρότερα

Σαν συννεφιασμένη… Κυριακή ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την τεράστια καθίζηση των ποσοστών της ΝΔ στις Ευρωεκλογές κατά 13 ολόκληρες μονάδες (σε σχέση με τις εθνικές εκλογές).

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Action24, ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να ευπρεπίσει την κατρακύλα της κυβέρνησης, εμφανίζοντας ανύπαρκτους «στόχους» που δήθεν επιτεύχθηκαν, όπως το να κρατηθεί το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης σε μονοψήφιο νούμερο. Μια ατυχέστατη παρατήρηση, καθώς όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι η Ελληνική Λύση ήταν το πιο κερδισμένο κόμμα των Ευρωεκλογών.

Για την Ελληνική Λύση, ο υπουργός Υγείας είπε: «Υπήρχε μια περίοδος που ο κ. Βελόπουλος στις δημοσκοπήσεις ήταν σταθερά στο 12 και το 13%. Δεν πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό του. Όλοι πιστεύαμε ότι θα πάρει διψήφιο ποσοστό. Για να είμαι ειλικρινής, ο εκλογικός μας στόχος για την Ελληνική Λύση ήταν να μην είναι πάνω από 10% και το καταφέραμε. Ο Βελόπουλος ωφελήθηκε γιατί η ατζέντα που χρησιμοποιεί έχει ακροατήριο και στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο πραγματικός εκλογικός στόχος της ΝΔ ήταν να πιάσει το 33%, ανεξαρτήτως τι θα έκαναν τα άλλα κόμματα στα δεξιά της. Και σε αυτό απέτυχε παταγωδώς. Πέρα από τα όσα βολεύουν τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει, η πραγματικότητα είναι ότι το κόμμα του Βελόπουλου διπλασίασε τα ποσοστά του και τα κόμματα της δεξιάς συνολικά έφτασαν το 20%, ενώ τα ποσοστά της ΝΔ «ψαλιδίστηκαν» κατά το 1/3.

Εμφανώς κακοδιάθετος ο Άδωνις Γεωργιάδης, έφτασε σε σημείο να πετάξει και «καρφί» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδίδοντας σε μεγάλο βαθμό την πτώση των ποσοστών, στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Δηλαδή μια προσωπική εμμονή του Μητσοτάκη που πήγε κόντρα σε όλα τα πιστεύω της δεξιάς.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά με το τι κόστισε στη Νέα Δημοκρατία: «Διάφορα πράγματα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο νόμος για την ισότητα στο γάμο σίγουρα μας έχει κοστίσει δεν υπάρχει αμφιβολία, μας το κρατάγανε. Και μας το κρατήσανε είτε πηγαίνοντας για αποχή, ενώ πολλοί ψήφισαν και δεξιότερα της ΝΔ. Το λάθος και το σωστό στη πολιτική είναι πιο διευρυμένη έννοια. Εφόσον ο πρωθυπουργός πίστευε ότι υπηρετεί κάποιες αξίες έπρεπε να το κάνει. Αν με ρωτάτε αν έβλαψε ή βοήθησε, προφανώς έβλαψε στο τέλος. Βελόπουλος, Νατσιός και Λατινοπούλου ανάβουνε … λαμπάδες τώρα».

Σε αυτήν την κρίση ειλικρίνειας, ο Άδωνις παραδέχεται ότι τα… χαμογελάκια και οι σέλφι στη Βουλή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, βγήκαν ξινά στη ΝΔ. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η πλειοψηφία του κόσμου ήταν αντίθετη με τον γάμο των ομοφυλόφιλων και τις υιοθεσίες.

Βέβαια ο Άδωνις ξέχασε να πει ότι και ο ίδιος ψήφισε το νομοσχέδιο «δαγκωτό», κάνοντας ακόμα μια τεράστια κωλοτούμπα, αφού σε εποχές ΛΑ.Ο.Σ στηλίτευε την ομοφυλοφιλία ως φαινόμενο που αντιστρέφει τη φύση και δεν θα πρέπει να επαινείται από το κράτος. Μην ξεχνάμε ότι και ο Άδωνις έκανε «φροντιστήρια» στους βουλευτές που δυσανασχετούσαν με το νομοσχέδιο και είχε πει μάλιστα ότι όποιος δεν ψηφίσει πάει ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι γκέι «γάμοι» στοίχισαν πολύ στην κυβέρνηση, αλλά κανένας κυβερνητικός δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε τι τους περιμένει στην κάλπη. Είτε μέσω δημοσκοπήσεων, είτε μέσω των δεξιών κομμάτων, είτε μέσω των εκπροσώπων της Εκκλησίας, ο λαός είχε προειδοποιήσει σαφέστατα ότι έρχεται «μαύρο» στις Ευρωεκλογές. Το πράγμα είναι απλό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση: αφού ο Μητσοτάκης γύρισε την πλάτη στις αξίες της δεξιάς, έτσι και ο κόσμος της δεξιάς γύριε την πλάτη στη ΝΔ. Και θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα εντονότερα.

Το θέμα δεν είναι αν έβλαψε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο την κυβέρνηση. Το θέμα είναι ότι η ηγεσία ισοπέδωσε τις παραδοσιακές θέσεις της ΝΔ και αγνόησε επιδεικτικά τη λαϊκή βούληση. Το αποτέλεσμα ήταν μια μαζική φυγή ψηφοφόρων από τη ΝΔ. Και φυσικά επειδή ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη φανατική υποστήριξη της woke ατζέντας, η δημοσκοπική κατρακύλα της ΝΔ θα γίνει πολύ χειρότερη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άδωνις Γεωργιάδης: «Μας έβλαψε ο γάμος των ομοφυλοφίλων» – Πάλι καλά που το κατάλαβε – Με την αλαζονεία της ΝΔ, έρχονται και χειρότερα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.