Δεν θα μπορούσε να βρει πιο ξεκάθαρο τρόπο ο Άδωνις Γεωργιάδης για να κάνει σαφές πως σε αυτή τη χώρα και με αυτήν την κυβέρνηση, ο κάθε πολίτης βρίσκεται στο έλεος δυνητικών παρακολουθήσεων, «για το… καλό της πατρίδας και του έθνους»!
Αυτό ακριβώς ήταν το νόημα των λόγων ενός απίστευτου «ξεπλύματος» της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, που από ζήτημα που διασύρει παγκοσμίως τη χώρα μας σε διεθνείς θεσμούς και μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Ανάπτυξης το μετέτρεψε σε… πατριωτική πράξη!
Σε μια έντονη πολιτική κόντρα που έγινε μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε επί λέξει για το σκάνδαλο των υποκλοπών:
«Θα παρακολουθούμε και πολιτικά πρόσωπα. Ό,τι είναι για το καλό της πατρίδας και του έθνους θα γίνεται. Η διαφορά δημοκρατίας και δικτατορίας είναι μόνο μία: στη δημοκρατία η παρακολούθηση γίνεται με έλεγχο, με πλαίσιο και με διαφάνεια».
Κάπου εκεί ο κ. Τζανακόπουλος ρώτησε ποιος ελέγχει τις παρακολουθήσεις, για να λάβει την «προκάτ» και πλήρως αόριστη απάντηση: «η ελληνική δικαιοσύνη ελέγχει, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει εισαγγελέας και τώρα μπήκε δεύτερος εισαγγελέας».
Τι σχέση είχε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη με το «καλό της πατρίδας», αφού ακόμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε πως ήταν μια «νόμιμη άλλα λανθασμένη πράξη»; Με αυτή τη δήλωση ο κ. Γεωργιάδης ούτε λίγο – ούτε πολύ «νομιμοποιεί» την πλήρη ασυδοσία της κυβέρνησης, χωρίς να τον απασχολεί καν η δημοκρατική ομαλότητα της χώρας και το αίσθημα ανασφάλειας του πολίτη, που βλέπει «σκιές» πάνω από την υπόθεση των υποκλοπών.
Τώρα το που ακριβώς εντόπισε ο κ. Γεωργιάδης «έλεγχο, πλαίσιο και διαφάνεια» στην υπόθεση των υποκλοπών, είναι ακόμα ένα εύλογο ερώτημα. Οι παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη, συμβούλου και ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα εκ των πραγμάτων απέδειξαν πως το «πλαίσιο» στο οποίο κινούνταν η ΕΥΠ ήταν ομιχλώδες και επιλήψιμο, αλλιώς δεν θα υπήρχε κανένας λόγος παραίτησης.
Στην απολογητική στάση του πρωθυπουργού ως τώρα, το μόνο που δεν επικρατεί είναι «διαφάνεια», αφού αρνείται πεισματικά να υποδείξει τους λόγους που παρακολουθούνταν το κινητό του Ν. Ανδρουλάκη, ενώ παρουσιάζει αστήρικτα συνομωσιολογικά σενάρια για δάκτυλο… Τουρκίας και Ρωσίας.
Αν ο κ. Ανδρουλάκης δεν είχε ενημερωθεί από την Ειδική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ότι τον παρακολουθούν, δεν θα μάθαινε ποτέ πως υπάρχει «κοριός» στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής του γραμμής. Οπότε σε ποια διαφάνεια αναφέρεται ο κ. Γεωργιάδης;
Άλλωστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποδοπάτησε κάθε έννοια διαφάνειας στις παρακολουθήσεις, αφού ο νόμος για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών άλλαξε τον Μάρτιο του 2021, δίνοντας το απόλυτο δικαίωμα στην ΕΥΠ να παρακολουθεί οποιονδήποτε πολίτη, με επίκληση στην εθνική ασφάλεια, χωρίς ο παρακολουθούμενος να έχει δικαίωμα να μάθει αν και για ποιο λόγο παρακολουθείται!
Στη συνέχεια της τηλεοπτικής κόντρας μεταξύ των δύο πολιτικών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε στον κ. Γεωργιάδη ότι το σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής ορίζουν ότι η κυβέρνηση ελέγχεται υπογραμμίζοντας ότι «όταν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί να ασκήσει το έργο της υπονομεύεται το κοινοβουλευτικό πολίτευμα από αυτή την ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη». Ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι «προσομοιάζουμε σε δικτατορία υπό το καθεστώς Μητσοτάκη» και πως «έχουμε ένα σύστημα που προσομοιάζει σε αυταρχικό καθεστώς».
«Όταν θαυμάζεις το σοβιετικό καθεστώς, το να κατηγορείς άλλους για παρακολουθήσεις τηλεφώνων πάει πολύ» είπε ο κ. Γεωργιάδης, για να λάβει την απάντηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν θαυμάζουμε και τον Παττακό με τον οποίο αλληλογραφούσατε».
«Πολύ καλύτερος από το σοβιετικό καθεστώς» ο Παττακός, απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, που μάλιστα υποστήριξε πως δεν αλληλογραφούσε με τον δικτάτορα, άλλα μόνο… λάμβανε επιστολές του…
Ποσό πιο ξεκάθαρα να σας το πούνε.
Είναι χούντα.
Αδωνις :Θα παρακολουθούμε πολιτικα πρόσωπα.
Δεν φταίω εγώ που μου έγραφε ο Παττακός
Ελληνακο η πλάκα έχει και όρια pic.twitter.com/rMpN7FspGc— Marka2 (@Marka2_) September 5, 2022