Κατά 99,9% (αφήνουμε ένα μικρό ενδεχόμενο αλλαγής) ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στα χρονικά θα διεξαχθεί εκτός χώρας. Η Λευκωσία της Κύπρου επιλέχθηκε από την ΕΠΟ ως τόπος διεξαγωγής για τις 20 Μαΐου. Μία μέρα μετά, είναι ο τελικός της Euroleague στο Κάουνας. Στο μεταξύ, εκείνη την Κυριακή είναι και οι εθνικές εκλογές.
Θαρρείς πως η Κυβέρνηση το κάνει επίτηδες. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Οι οπαδοί τριών από των μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας, θα λείπουν. Το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή θέλει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να είναι οι δύο φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Η Λαμία δεν έχει καμία τύχη να κάνει ανατροπή, ο Ολυμπιακός μοιάζει πολύ δύσκολο να αλλάξει την κατάσταση.
Η ΕΠΟ αποφάσισε την Παρασκευή να μη γίνει.., τελικώς ο τελικός στις 27 Μαΐου, αλλά μία εβδομάδα νωρίτερα. Παρά το γεγονός πως εκείνο το Σαββατοκύριακο έχουμε τις εθνικές εκλογές στη χώρα. Βέβαια, η αρχική ημερομηνία είχε οριστεί για τις 20, ωστόσο υπήρχε η ενημέρωση πως θα πάει μία εβδομάδα μετά.
Αλλά για ποιο λόγο να έχουμε ψηφοφόρους στη χώρα εκείνες τις μέρες; Θα πει κανείς, 5-6 χιλιάδες στο Κάουνας με τον Ολυμπιακό στο Final 4 και 20 χιλιάδες στην Κύπρο, είναι το πρόβλημα; Ο αποπροσανατολισμός είναι το πρόβλημα. Η έλλειψη σεβασμού προς τον αθλητισμό και τα μεγάλα events είναι το πρόβλημα, επίσης. Η προσπάθεια να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το ποσοστό αποχής από τις κάλπες των νέων ανθρώπων.
ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!
Είναι σαφές πως δεν υπάρχει σχέδιο. Πρόδηλο επίσης το γεγονός πως στην Κυβέρνηση δεν κόπτονται να διευκολύνουν τον κόσμο να ψηφίσει. Διότι, όλες αυτά τα αθλητικές events, ανέκαθεν αποτελούν αφορμή για συνάξεις, συγκεντρώσεις και πάει λέγοντας.
Η νέα γενιά, αλλά και η λίγο μεγαλύτερη, δεν έχει τέτοια ζητήματα. «Γειώνει» τις εκλογές. Το πράττει ξανά και ξανά. Η πλάτη της είναι γυρισμένη εδώ και καιρό, μιας και το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Η πιο αρτηριοσκληρωτική μεγαλύτερη γενιά είναι που θα καθορίσει, ξανά, το όποιο αποτέλεσμα. Τυχαίο;
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν (όχι τώρα, χρόνια) πως οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν ροπή προς το κυβερνών κόμμα. Γεγονός. Αέναη η συγκεκριμένη συζήτηση. Πραγματικότητα είναι όμως, πως τα «μετράνε», τα υπολογίζουν. Όπως και ο Ιούλιος, για τις δεύτερες εκλογές. Τότε, που η θερινή ραστώνη μπορεί να επιδράσει εκ νέου…
Πολλές οι απορίες. Αφού όλα αυτά τα γεγονότα, είναι ελεγχόμενα, για ποιο λόγο δεν επιλέχθηκε μια άλλη ημερομηνία; Μία εβδομάδα μετά, για παράδειγμα. Για ποιο λόγο να δημιουργείται ένα κλίμα αμφιβολίας για το αν και εφόσον θέλει η Κυβέρνηση από τους πολίτες της να ψηφίσουν; Γιατί να πρέπει να μπει ο οπαδός στη διαδικασία να επιλέξει ή το ένα ή το άλλο;