ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι η πιο πλούσια Ελληνίδα και την ξέρουν ένας, δύο στην Ελλάδα

Η πλουσιότερη Ελληνίδα είναι η Βίκυ Σάφρα, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη και μετανάστρια στη Βραζιλία.
Αυτή είναι η πιο πλούσια Ελληνίδα και την ξέρουν ένας, δύο στην Ελλάδα

Μπορεί να είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στον κόσμο όμως ελάχιστοι την γνωρίζουν. Ο λόγος για τη Βίκυ Σάφρα, η οποία έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και με περιουσία 20,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η 15η πιο πλούσια γυναίκα στον πλανήτη, σύμφωνα με το Forbes!

Η αριστοκρατικής εμφάνισης Βίκυ Σάρφα έφυγε μετανάστρια στη Βραζιλία και μόλις στα 17 της χρόνια παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της, Τζόζεφ Σάφρα.

Ο κύριος Σάφρα στα επόμενα χρόνια αναδείχθηκε ως ένας από τους πιο πετυχημένους τραπεζίτες του κόσμου και έτσι το ζευγάρι έφτασε να φιγουράρει στην 94η θέση με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου!

Οι δυο τους έζησαν 50 χρόνια κοινής πορείας και μετά το θάνατο του άντρα της (το 2020) η κα Σάφρα (και τα τέσσερα παιδιά τους) κληρονόμησαν μια τραπεζική αυτοκρατορία με το ύψος των περιουσιακών στοιχείων που διαχειριζόταν τότε να ανέρχεται στα 90δισ. δολάρια!

Έτσι σήμερα λέγεται οτι διαθέτει τη 2η μεγαλύτερη περιουσία σε ολόκληρη τη Βραζιλία με πλουσιότερο στην χώρα να είναι μόνο ο Εντουάρντο Σάβεριν, συνιδρυτής του Facebook με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ!

Η Βίκυ Σάφρα όχι μόνο δεν ξεχνάει την ελληνική καταγωγή της αλλά περηφανεύεται για αυτή ενώ δεν έχει ξεχάσει και την μητρική της γλώσσα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο για την κα Βίκυ Σάφρα

@protothema.gr #vickysafra #plousioteri #ellinida #rich #greeks #tiktokgr #greektiktok #protothema ♬ Marketing Businness – ZydSounds

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτή είναι η πιο πλούσια Ελληνίδα και την ξέρουν ένας, δύο στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.