ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι η βουλευτής που χαρακτήρισε τη Μικρασιατική Καταστροφή μεγαλύτερη καταστροφή από την Άλωση της Πόλης – Δείτε γιατί

Ο «ελληνισμός συρρικνώνεται γύρω από το αθηναϊκό κέντρο, με την Αθήνα να λειτουργεί όπως η Κωνσταντινούπολη τα χρόνια της παρακμής του Βυζαντίου».

Αυτή είναι η βουλευτής που χαρακτήρισε τη Μικρασιατική Καταστροφή μεγαλύτερη καταστροφή από την Άλωση της Πόλης - Δείτε γιατί
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν μία καταστροφή «με βαρύτητα μεγαλύτερη από την Άλωση της Πόλης το 1453», υπογράμμισε η Ασπασία Κουρουπάκη, βουλευτής με τη ΝΙΚΗ το Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, κατά την ομιλία της στη Βουλή, την την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Όπως σημείωσε η Ασπασία Κουρουπάκη, «με την Άλωση της Πόλης, δέχτηκε το τελειωτικό του πλήγμα ένα κράτος που ήδη βρισκόταν σε βαθιά παρακμή». «Η Ρωμιοσύνη όμως έμεινε ριζωμένη στα πατρογονικά εδάφη και σταδιακά μπόρεσε να αναγεννηθεί και να αντεπιτεθεί», συμπλήρωσε.

«Η απώλεια όμως του μικρασιατικού ελληνισμού που αγκάλιαζε από τα ανατολικά το Αιγαίο εδώ και 3.000 χρόνια, δημιούργησε τεράστιες προκλήσεις για την ασφάλεια και την επιβίωση του ελληνισμού στην ιστορική του κοιτίδα», τόνισε.

Η κα Κουρουπάκη υπογράμμισε πως ακόμα και σήμερα, η Τουρκία δείχνει την ίδια γενοκτόνα διάθεση ενώ σημείωσε πως ο «ελληνισμός συρρικνώνεται γύρω από το αθηναϊκό κέντρο, με την Αθήνα να λειτουργεί όπως η Κωνσταντινούπολη τα χρόνια της παρακμής του Βυζαντίου, ως τη μαύρη τρύπα μίας παρασιτικής πολιτικής ελίτ που απομυζά την περιφέρεια από την οποία εξαρτάται η επιβίωση του κράτους».

Exit mobile version